Παρασκευή

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ SIEMENS

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας την παραμονή της συνάντησης Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο δίνοντας γη και ύδωρ στην γερμανική πλευρά υπέγραψε την επονείδιστη και παράνομη συμφωνία συμβιβασμού με την Siemens, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχουν ήδη καταθέσει από 25 Ιουλίου 2012, πρόταση νόμου για την κατάργηση του άρθρου 324 του Ν.4072/12 που αφορά στην έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Siemens.

Προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια αν και γνώριζε ότι η σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Siemens, η οποία με μίζες και λαδώματα κέρδιζε διαγωνισμούς ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, με τους ελάχιστους υπολογισμούς, κατά 2 δις.

Να γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι για τις παραπάνω πράξεις του θα ελεγχθεί κοινοβουλευτικά και όχι μόνο.»

Πέμπτη

Δελτίο τύπου 22/8/2012


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κώστας Μαρκόπουλος έστειλε σήμερα Τετάρτη 22-8-2012, το  αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τους ομολόγους του, τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ.  κ. Θανάση Μπούρα, τον Γραμματέα  της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. κ. Νίκο Βούτση, τον Γραμματέα της  Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ  κ. Γιάννη Μανιάτη,  τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ  κ. Γιάννη Αμοιρίδη, τον Γραμματέα της Κ.Ο. της  Χρυσής Αυγής κ.  Πολύβιο Ζησιμόπουλο και τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αχιλλέα  Καταρτζή.  

Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε από όλους στήριξη του αιτήματος της Εξεταστικής Επιτροπής λέγοντας: «αποφύγαμε στο κείμενο θέσεις και λέξεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία μη υπογραφής από οποιοδήποτε κόμμα.  Θεωρούμε την Εξεταστική Επιτροπή υποχρέωση του πολιτικού συστήματος προς όλους τους πολίτες».

Ο κ. Μαρκόπουλος δεν έδωσε έως τώρα στοιχεία για το τι είδους απαντήσεις έχει πάρει. Ωστόσο δηλώνει ικανοποιημένος από αυτά που άκουσε από τους ομολόγους του και περιμένει στο ακουστικό του. 

Κυριακή

Δήλωση εκπροσώπου του κινήματος Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστου Ζώη


από το Γραφείο Τύπου
«Η δήλωση του κ. Σαμαρά ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ακόμη και αν πέσει η κυβέρνησή του, δεν μπορεί να ληφθεί ούτε ως...
δείγμα αποφασιστικότητας, ούτε ως απειλή απέναντι σε οποιονδήποτε. Απλώς, εν’ όψει της συνάντησής του με την κ. Μέρκελ, επιβεβαιώνει την υπογραφή του κάτω από μία πολιτική που οδηγεί στην πτώχευση τη χώρα, στην εξαθλίωση τους πολίτες και στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει την αποφασιστικότητά του υπέρ της υιοθέτησης και της εφαρμογής ενός εθνικού σχεδίου δράσης για έξοδο από την κρίση».

Δελτιο τύπου 19/8/2012



ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ  ΟΜΟΛΟΓΟΥ 
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 3,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΕΚΤ

«Την ώρα που η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της τρόικας, συνεχίζει την ανάλγητη αντικοινωνική τηςμνημονιακή πολιτική, επιβάλλοντας νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται αύριο 20/8/2012 να εξοφλήσει στο 100% της αξίας του ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ, το οποίο όμως η ΕΚΤ αγόρασε στη δευτερογενή αγορά στο 60% της αξίας του.

Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αξιοποιώντας το κλίμα διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος της πατρίδαςμας, ενεργεί ως κλασικός κερδοσκόπος και «πουλώντας αέρα κοπανιστό» κερδίζει εις βάρος του ελληνικού λαού από το εν λόγω ομόλογο 1,28 δισ. ευρώ.

Έτσι η ΕΚΤ, αντί να ενεργεί ως υπεύθυνος δημόσιος ευρωπαϊκός θεσμός που στηρίζει δήθεν το εγχείρημα της Ευρώπης της αλληλεγγύης, καταλαμβάνει πλέον μια περίοπτη θέση στο«πάνθεον» της διεθνούς κερδοσκοπίας που  απομυζά τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με στοιχεία, διαθέτει 50 δισ. ευρώ ελληνικό χρέος, το οποίο αγόρασε με έκπτωση και έτσι προετοιμάζεται να κερδοσκοπήσει εις βάρος του λαού μας, απομυζώντας κέρδη τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ!!!, όσο δηλαδή και το πακέτο των νέων μέτρων.

Οι ευθύνες του οικονομικού επιτελείου είναι τεράστιες γιατί επιτρέπει στην ΕΚΤ να συνεχίζει να κερδοσκοπεί σε βάρος της χώρας μας και θα αναζητηθούν κοινοβουλευτικά με ερώτησή μας, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή για το ζήτημα αυτό».
Print Friendly and PDF