Σάββατο

Προστατευόμενα τέκνα τέλος: Δηλώσεις εισοδήματος για μαθητές και φοιτητές!!!

Νέα διάταξη - φωτιά του ΥΠΟΙΚ. Χαράτσια και σε ανήλικα - προστατευόμενα τέκνα, για να εισρεύσει ζεστό χρήμα στον κρατικό κορβανά. Σε ΔΟΥ σπεύδουν μαθητές και φοιτητές. Πόσο θα πληρώσουν και ποιο το "αυτόματο" τεκμαρτό εισόδημά τους


Υπόχρεοι απόκτησης Αριθμού Φορολογικού Μητρώοι και υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ακόμα και οι μαθητές Λυκείου, αλλά και οι φοιτητές.
Οι περισσότεροι από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα και συντηρούνται από τους γονείς τους, κινδυνεύουν να βρεθούν υπόχρεοι καταβολής φόρου ύψους τουλάχιστον 75 ευρώ ή να εμπλακούν με την ανίκητη γραφειοκρατεία των ΔΟΥ, για να γλιτώσουν το φόρο αυτό, αν το ΥΠΟΙΚ δεν μεριμνήσει ώστε να τους απαλάξει άμεσα από το ελάχιστον τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία για κάθε φυσικό πρόσωπο που υποβάλλει φορολογική δήλωση.
Η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" σε αποκλειστικό δημοσίευμά της, αναλύει τι προβλέπει η νέα διάταξη - φωτιά του ΥΠΟΙΚ:
* Όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, ακόμα και όσοι είναι μαθητές Γ' Λυκείου, υποχρεώνονται να προσέλθουν εντός των προσεχών εβδομάδων στις αρμόδιες ΔΟΥ και να παραλάβουν ΑΦΜ. Είναι δε υποχρεωμένοι να πάρουν σύντομα το ΑΦΜ, καθώς το αργότερο μέχρι τον φετινό Ιούνιο, πρέπει να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Αντιμέτωποι με φόρους:
* Βάσει της νέας διάταξης, όλοι οι Έλληνες που έχουν που έχουν κλείσει τα 18 έτη ηλικίας, έστω και αν δεν είχαν καθόλου εισόδημα το 2012, έστω και αν συντηρούνταν από τους γονείς τους σαν προστατευόμενα τέκνα, υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος για το προηγούμενο έτος.
* Οι δηλώσεις αυτές όμως, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα χρεώνονται αυτόματα, κατά την εκκαθάρισή τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Ειδικότερα, με βάση τα όσα ισχύουν τώρα, οι νέοι αυτοί φορολογούμενοι θα εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ως έχοντες ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, προσδιοριζόμενο βάση της ελάχιστης ισόποσης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προβλέπει του άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Ως εκ τούτου θα θεωρούνται ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν αναγνωρίζονται ούτε καν ως "προστατευόμενα". Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να θεωρούνται ότι απέκτησαν τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ το 2012, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Αλλιώς, σε κάθε τέτοια περίπτωση ο 18 ετών και άνω νέος φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει φόρο 10% για το 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει με αποδείξεις.
Αν δηλαδή δεν έχει μεριμνήσει να έχει κρατήσει αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ που του έκοψαν κατά τη διάρκεια του 2012 οι επιτηδευματίες από τους οποίους αγόρασε προϊόντα ή έλαβε υπηρεσίες, τότε το ποσό των 750 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος των 3.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με 10% και ο νέος θα κληθεί να πληρώσει 75 ευρώ εφάπαξ για εισοδήματα που δεν απέκτησε.
ΠΗΓΗ news247.gr

Πάνος Καμμένος - Συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη


Η Δυτική Μακεδονία δέχεται μια πρωτοφανής επίθεση

Έχουν βάλει σαν στόχο τη ΔΕΗ

Θέλουν «ερήμωση» της περιοχής


«Η Δυτική Μακεδονία δέχεται μια πρωτοφανής επίθεση», ανέφερε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή το προσυνέδριο και την επίσκεψη του στην περιοχή. «Επιλέξαμε τη Δυτική Μακεδονία , επιλέξαμε την Κοζάνη, για να κάνουμε το προσυνέδριο για την ενέργεια, γιατί εδώ χτυπάει η καρδιά της ενέργειας . Εάν αποφασίσει να κατεβάσει τους διακόπτες δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα. Από εδώ πρέπει να περάσει ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες: Έχουν βάλει σαν στόχο της ΔΕΗ«, επεσήμανε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα μεγάλης αξίας αποθέματα λιγνίτη στην περιοχή και στην αντίστοιχα χαμηλή τιμή εισόδου της ΔΕΗ  στο χρηματιστήριο.  Έκανε λόγο για «επίθεση¨ από συμφέροντα των «εθνικών δανειστών» αλλά και ντόπια συμφέρονταόπως και επιχειρηματικά, πάνω στην ενέργεια, η οποία, όπως τόνισε, είναι ο στόχος του 
kammenos-kozani (3)μνημονίου.
Επανέλαβε ότι στόχος είναι η Εθνική ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της χώρας, ενώ χαρακτήρισε ότι γίνεται μια « επίθεση στη Δυτική Μακεδονία», με την κατάργηση φορέων όπως το Πανεπιστήμιο αφού θα μείνει η Δυτική Μακεδονία ως η μόνη περιφέρεια χωρίς πανεπιστήμιο, την υποβάθμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, την αύξηση της ανεργίας, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ, το κλείσιμο υπηρεσιών όπως ΙΚΑ, Εφορίες, Τελωνείο, ΟΑΕΕ, ενώ ταυτόχρονα δεν προχωράει η μονάδα Πτολεμαΐδα 5.«Αυτή η επίθεση που δέχεται η δυτική Μακεδονία είναι πρωτοφανής σε όλη την Ελλάδα», τόνισε. «Λες και θέλουν να ερημώσουν την περιοχή και εδώ να μη συνεχίσουν να ζουν άνθρωποι».
Αναφέρθηκε στην χθεσινοβραδινή παρουσία του στους συνεταιρισμούς Βελβεντού και στο υγιές παράδειγμα τους, ενώ λίγο αργότερα χαρακτήρισε την ενέργεια ως «το κομβικό σημείο για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Αναφέρθηκε στην παρουσία των ΑΝΕΛ στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τον Παναγιώτη Πλακεντά, συντονιστή των ΑΝΕΛ. Μίλησε για το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατοπέδου μεταναστών στην περιοχή, συνδέοντας την πρόταση που υπάρχει για δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή, όπως τόνισε, κάτι με το οποίο αντιτάχθηκε.
Μίλησε για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τον αγώνα που κάνουν αλλά και το μισθολόγιό τους, αντιτάχθηκε στα όσα λέγονται περί «ρετιρέ» και αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων.
Τέλος αναφέθηκε και στο ζήτημα της οικονομίας αλλά και στο αποτέλεσμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, λέγοντας δεικτικά ότι: "ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στις Βρυξέλλες ξυρισμένος και βγήκε αξύριστος".


ΠΗΓΗ kozanimedia.gr

«Εκπλήσσομαι και απορώ πως δεν έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας-Καταργούν τα πάντα!»


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το Προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κοζάνη, με κύρια θεματική την ενέργεια, αλλά και πολλά άλλα ζητήματα, τα οποία θα τεθούν επί «τάπητος», από στελέχη του κόμματος, αλλά και αρκετούς ομιλητές.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε μια την τοποθέτησή του ο συντονιστής του κινήματος στην περιοχή, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος kammenos-kozani (1)καλωσόρισε τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο στη Δυτική Μακεδονία, αναφερόμενος παράλληλα σε όλα τα θετικά και πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που απασχολεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σας υποδεχόμαστε την περιφέρεια που δίνει ρεύμα, φως, ζωή σε όλη τη χώρα, αλλά και στην περιφέρεια που το πληρώνει ακριβά με ρύπανση, μετεγκαταστάσεις».
kammenos-kozani (13)Στο συνέδριο μίλησε επίσης και η βουλευτής του κόμματος στην Κοζάνη Ραχήλ Μακρή, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα ζητήματα της ΔΕΗ, στην προσπάθεια να ξεπουληθεί η ενέργεια, στα ζητήματα της περιοχής αλλά στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και το στόχο τους.
Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε τα όσα νωρίτερα είχε αναφέρει για τα ζητήματα της ενέργειας, τη ΔΕΗ, την προσπάθεια ξεπουλήματος που γίνεται, αλλά και την επίθεση που δέχεται η Δυτική Μακεδονία, όπως και γι ζητήματα οργανωτικά του συνεδριου των ΑΝΕΛ, ενώς κινήματος που ξεκίνησε από το facebook και το twitter και διατρανώθηκε, όπως είπε.
Το «παρών» έδωσαν (όπως και χαιρέτησαν), μεταξύ άλλων τόσο ο περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας Γ. Δακής, όσο και ο αντιπεριφεριεάρχης Γ. Σόκουτης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, ο πρόεδρος του ΔΣ Κοζάνης και εκπρόσωπος του ΤΕΕ Δ. Μαυροματίδης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΤΕ Β. Σημανδράκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κ. Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Γιώργος Αδαμίδης, και πολλοί άλλοι.

ΠΗΓΗ kozanimedia.gr

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10/02/2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Στα πλαίσια της πορείας προς το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα πραγματοποιηθεί προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307) αίθουσα OLYMPIA και με ώρα έναρξης 10.00πμ. 

Θεματικές ενότητες:

Εθνικά θέματα, εξωτερική πολιτική, εθνική άμυνα, Ελλάδα και Ευρώπη.

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας με δημοκρατικές διαδικασίες για Άμεση Δημοκρατία. 

Το προσυνέδριο είναι ανοικτό σε όλους όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. 

Εκ της Περιφερειακής Προσυνεδριακής Επιτροπής
Κεντρικής Μακεδονίας

Ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο πνευματικό κέντρο του δήμου Κορυδαλλού στις 6/2/2013


Παρασκευή

Η αξιολόγηση των Σερραίων βουλευτών, ποιοι είναι οι… «μουγκοί» της Βουλής



Ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές; Δείτε και την δράση των βουλευτών στο κοινοβούλιο, για να τσεκάρετε αν η ψήφος πήγε χαμένη, τουλάχιστον όσον αφορά την δράση των βουλευτών. Ετσι, που ξέρετε ίσως να καταλάβουν κι αυτοί τι σημαίνει «αξιολόγηση» και τι δικαιολογία θα βρουν να πούνε για τους «αμείλικτους» αριθμούς.
 Γιατί κάποιοι είναι σαφώς πιο δραστήριοι
 Τα στοιχεία είναι από την Επιθεώρηση για τη Βουλή & Ευρωβουλή και είναι από τον Ιούλιο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2012

 Δεκ. 12
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
ΒΛΑΧΒΕΗΣ
ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ
ΚΟΛΛΙΑ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ
ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΜΙΛΙΕΣ
1
0
0
20
2
2
9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
22
15
31
398
5
77
37
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
23
29
56
44
31
31
23
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
1
4
0
31
2
9
2
Ούτε ένας ,ούτε δύο, αλλά 27 βουλευτές δεν έχουν ανέβει ούτε μία φορά στο βήμα για να μιλήσουν! Τα parapolitika.gr …μάζεψαν όλα τα ονόματα και σας τα παρουσιάζει:Ποιοι βουλευτές δεν έχουν μιλήσει ούτε …μία φορά!
  • -Θεοπεφτάτου Αφροδίτη – ΣΥΡΙΖΑ
  • -Ζέιμπε Χουσείν -ΣΥΡΙΖΑ
  • -Μίμης Ανδρουλάκης- Ανεξάρτητος
  • -Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος – Χρυσή Αυγή
  • -Βλάχβεης Μενέλαος -ΝΔ
  • -Βλάχος Γιώργος -ΝΔ
  • -Γαιτάνη Ιωάννα – ΣΥΡΙΖΑ
  • -Γερμανίδης Αθανάσιος – ΣΥΡΙΖΑ
  • -Λεονταρίδης Θεόφιλος – ΝΔ
  • -Λαζαρίδης Χρύσανθος – ΝΔ
  • -Μάνη Παπαδημητρίου – Άννα -ΝΔ
  • -Πλακιωτάκης Γιάννης -ΝΔ
  • -Βύρων Πολύδωρας -ΝΔ
  • -Πασχαλίδης Ιωάννης -ΝΔ
  • -Ορφανός Γεώργιος – ΝΔ
  • -Νικολόπουλος Νίκος – ανεξάρτητος
  • -Μεικόπουλος Αλέξανδρος -ΣΥΡΙΖΑ
  • -Σπηλιωτόπουλος Άρης – ΝΔ
  • -Ταγαράς Νίκος – ΝΔ
  • -Ψαριανός Γρηγόρης – ΔΗΜΑΡ
  • - Χατζή Οσμάν – ΠΑΣΟΚ
  • -Κοψαχείλης Τιμολέων – ΝΔ
  • -Κοντός Αλέξανδρος – ΝΔ
  • -Μαρτίνου Γεωργία- ΝΔ
  • -Κουκοδήμος Κώστας -ΝΔ
  • -Κλειτσιώτης Κώστας ΝΔ
  • -Καρασμάνης Γιώργος – ΝΔ 


-ΣΥΝΟΛΙΚΑ την πρωτοκαθεδρία έχουν οι βουλευτές της ΝΔ που σύνολο δεν έχουν μιλήσει 17. Ακολουθούν του 5 ΣΥΡΙΖΑ , 2 ανεξάρτητοι, 1 ΠΑΣΟΚ, 1 Χρυσή Αυγή και 1  ΔΗΜΑΡ
Λεπτομέρεια: Oύτε μία φορά δεν έχει μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής, που όμως δεν έχει μιλήσει γενικά και ούτως άλλως αποτελεί μία κατηγορία μόνος του , για να μπει με τους …υπόλοιπους.

ΠΗΓΗ www.anexartitos.gr

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δεν καταθέτει τα όπλα για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες


Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δεν καταθέτει τα όπλα για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες

Νοσοκομείο Σερρών_παλιόΕκκωφαντική… σιωπή από Αραμπατζή, Βλάχβεη και Λεονταρίδη για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου Σερρών το οποίο ρημάζει εδώ και μία 10ετία
      

Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βασιζόμενη στην πρόσφατη δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ.Λυκουρέτζου, η οποία μάλιστα έγινε από το βήμα της Βουλής σχετικά με την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου στο παλαιό νοσοκομείο Σερρών, δηλώνει ό,τι δεν θα «καταθέσει τα όπλα» από την ανακοίνωση της μη ένταξης του έργου στην περίοδο 2007-2013 και καλεί  και καλεί «όσους θέλουν και μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια να ακολουθήσουν». Εννοώντας προφανώς τους άλλους βουλευτές του νομού (και κυρίως αυτούς της ΝΔ των οποίων η φωνή είναι εκκωφαντικά …βουβή )   
Σε δήλωσή της η βουλευτής αναφέρει: «Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ι. Μωϋσιάδη, ότι προς το παρόν δεν θα δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, διότι το έργο δεν εντάχθηκε στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αφού έχει καλυφθεί το σύνολο του διατιθέμενου κονδυλίου του Υπουργείου Υγείας και ότι υπάρχει ετοιμότητα μελέτης για το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Αν οι σημερινές συνθήκες  στο Νοσοκομείο Σερρών είναι τραγικές σε ό,τι αφορά το  ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και  για τους ασθενείς, το μόνο που τολμώ να πω είναι, ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα απάνθρωπες.
Στη διαδρομή του χρόνου, κάποιοι από εμάς προσπαθώντας  να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου Σερρών αλλά και με όραμα  να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα συντελέσουν στην αποσυμφόρηση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, εργαστήκαμε μεθοδικά για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Ενός Κέντρου Υγείας, που δεν  θα λειτουργούσε ως ένα ακόμη συνταγογραφικό κέντρο, αλλά με την ανάλογη στελέχωση θα εξυπηρετούσε τους πολίτες των Σερρών και θα προσέφερε περίθαλψη πρωτοβάθμιας υγείας, με πλήρη μονάδα ΤΕΠ ενώ  θα αποτελούσε ένα πραγματικό φίλτρο για το Νοσοκομείο Σερρών, στο οποίο θα παράπεμπε μόνο τα περιστατικά δευτεροβάθμιας φροντίδας.
Όλα αυτά τα χρόνια, για την υλοποίηση του έργου ασκήθηκαν από μέρους μου όλες οι δυνατές πιέσεις, παρεμβάσεις και  λήφθηκαν πρωτοβουλίες, και σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου. 
Θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι σε πρόσφατη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής μου προς τον Υπουργό Υγείας,  κ. Λυκουρέντζο, ο ίδιος ανέφερε τα εξής: “Η ΔΕΠΑΝΟΜ έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου και όπως με ενημερώνουν οι υπηρεσίες, αυτή την περίοδο βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης. Η ΔΕΠΑΝΟΜ εγγράφως με διαβεβαιώνει ότι θα συντάξει το τεχνικό δελτίο και αφού υπάρξει έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, το έργο θα υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή προς το τέλος του έτους 2012 ή αρχές του 2013 για να ενταχθεί στην Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Σας διαβεβαιώνω ότι η πολιτική ηγεσία θα εγκρίνει τη σκοπιμότητα ένταξης του έργου για συγχρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς και τους εθνικούς πόρους”  και ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του επισήμανε : “Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να πω μόνο δύο φράσεις, Πρώτον, το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί, όπως μου το υποδεικνύουν οι Υπηρεσίες. Είπα ότι η μελέτη είναι στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσής της και μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της συναδέλφου, θα παρακολουθήσω τις ενέργειες της ΔΕΠΑΝΟΜ, για να έχω και συγκεκριμένη ημερομηνία.”
Ανταπαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέφερα τα εξής: «Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, λοιπόν, απ’ ό,τι μου είπατε, μου δίνετε τη διαβεβαίωση ότι θα συμβεί. Όμως, εδώ και ενώπιον του Προεδρείου σας καθιστώ υπεύθυνο και θα επανέλθω, γιατί το παρακολουθώ το θέμα. Αν δεν συμβεί, λοιπόν, στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου –Ιανουάριο, φαντάζομαι, γιατί άλλες αρχές δεν υπάρχουν, μετά πάμε στα μέσα του χρόνου- μετά θα είστε υπόλογος εσείς».
Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα ακολουθήσει την πάγια πρακτική του, να αρνηθεί δηλαδή να προσέλθει και να υποστηρίξει τις θέσεις του  στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της νέας Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (προσδιορίστηκε για συζήτησης στις 14 Φεβρουαρίου 2013). Εκεί θα δούμε, ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις, ποιος είναι ο ρόλος της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ στην όλη υπόθεση και αν τελικά θα βρεθεί τρόπος το έργο να ενταχθεί στην τρέχουσα Προγραμματική  Περίοδο 2007 – 2013.  
Στο όνομα όλων εκείνων που κατέθεσαν την ψυχή τους την τελευταία δεκαετία για να συσταθεί και να λειτουργήσει το Αστικό Κέντρο Υγείας Σερρών, ο αγώνας συνεχίζεται. Όσοι θέλουν και μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια ας ακολουθήσουν».
ΠΗΓΗ www.anexartitos.gr

Η συντονιστική επιτροπή ΑΝ.ΕΛ. νομού Σερρών στο πλευρό των αγροτών


Η συντονιστική επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού Σερρών στα πλαίσια της έμπρακτης στήριξης του κινήματος στα αυτονόητα δικαιώματα κάθε παραγωγικής τάξης επισκέφθηκε σήμερα το μπλόκο των Σερραίων αγροτών στη διασταύρωση του Λευκώνα. Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών όπου ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα και τα αιτήματα τους. Τονίσαμε ξεκάθαρα ότι οι  χθεσινές εξαγγελίες της τρικομματικής κυβέρνησης απλά αποδεικνύουν τον σχεδιασμό της για εξαθλίωση των αγροτών και μηδενισμού της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Τα χωράφια του νοικοκύρη αγρότη θα γίνουν βορά για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα "Ήλιος" με μόνους κερδισμένους τους δανειστές της χώρας μας. Θεωρούμε ότι αν δεν στηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή δεν θα υπάρξει κανένα αύριο για τη χώρα μας. Η μόνη ανάπτυξη που θα έρθει θα είναι πράσινη, καταπράσινη όπως τα χορταριασμένα χωράφια του Σερραϊκού κάμπου που θα αφήσουν ακαλλιέργητα οι αγρότες μας αφού δεν θα μπορούν πλέον να τα καλλιεργήσουν. Η κυβέρνηση φτηνό ρεύμα σε βιομηχάνους και αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές δίνει, στους αγρότες απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ!!! Ήρθε η ώρα που όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας προς την πατρίδα και να συμπεριφερθούμε αναλόγως. 

Σέρρες , 08-02-2013
Με  εκτίμηση,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ
Συντονιστική Επιτροπή Νομού Σερρών











Πέμπτη

Ισπανοί φοιτητές: Ευχαριστούμε Ελλάδα!!!


ΒΙΝΤΕΟ-Ισπανοί φοιτητές: Ευχαριστούμε Ελλάδα
Με έναν συγκινητικό τρόπο επέλεξαν να ευχαριστήσουν την Ελλάδα για όσα προσέφερε στην ανθρωπότητα, Ισπανοί φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους. Έφτιαξαν ένα βίντεο με το οποίο ευχαριστούν την χώρα μας, μιλώντας και στα ελληνικά.
Οι Ισπανοί ευχαριστούν την Ελλάδα για την προσφορά της στη φιλοσοφία, στα μαθηματικά και στη μουσική. Όπως λέει και ο καθηγητής στην αρχή του βίντεο, «περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζετε είναι ελληνικά».
Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ ENIKOS.GR

ΣΧΟΛΙΟ: Εμείς ευχαριστούμε!!! Όταν θέλουν να μας κάνουν να αρνηθούμε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς θα αντιστεκόμαστε για να εμπνέουμε την ανθρωπότητα με το παράδειγμα μας!!!

Ελεημοσύνη; Κοινωνική δράση για την ανακούφιση του πόνου των ανθρώπων που οδηγούνται στο περιθώριο;


Φωτογραφία της ημέρας έγινε στον Guardian η ελληνική πείνα!

Ελεημοσύνη; Κοινωνική δράση για την ανακούφιση του πόνου των ανθρώπων που οδηγούνται στο περιθώριο; Αναρωτιέται ο Guardian. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο αποτυπώνει στις πραγματικές του διαστάσεις το «λάθος» του ΔΝΤ και το συνεχιζόμενο «λάθος» της ελληνικής κυβέρνησης.

guardian
«Δεκάδες άνθρωποι στριμώχνονται και τεντώνουν τα χέρια περιμένοντας να πάρουν μια σακούλα πορτοκάλια. Μάτια που μοιάζουν να εκλιπαρούν τους διανομείς να πάρουν τα τρόφιμα. Οι ευεργέτες των φτωχών είναι αγρότες. Το παράδοξο είναι ότι διανέμοντας δωρεάν τρόφιμα διαμαρτύρονται ότι οι τιμές των προϊόντων τους έχουν καταρρεύσει ενώ το κόστος για την παραγωγή των αγαθών έχει εκτοξευθεί στα ύψη».
Πρώην νοικοκύρηδες άνθρωποι που δεν θα διανοούνταν ποτέ να ποδοπατηθούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο για μία χούφτα χορταρικά… τώρα εκλιπαρούν για μια μπουκιά φαγητό! Είναι η απόλυτη «επιτυχία» του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας και του πιο σκληρού εκπροσώπου της από την «ομάδα Σημίτη» κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Αναρωτιόμαστε, εάν η επόμενη επιτυχία του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι να μαζεύονται με κάρα όπως στην κατοχή αποστεωμένα από την πείνα πτώματα από την οδό Αθηνάς. Ελπίζουμε η φωτογραφία που ακολουθεί και είναι από τα χρόνια της κατοχής να μην καταντήσει ποτέ ξανά στιγμιότυπο ….ως επιλογή για ….φωτογραφία της ημέρας!

2-MEΡΕΣ 1942

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Τετάρτη

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10/02/2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Στα πλαίσια της πορείας προς το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα πραγματοποιηθεί προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307) αίθουσα OLYMPIA και με ώρα έναρξης 10.00πμ. 

Θεματικές ενότητες:

Εθνικά θέματα, εξωτερική πολιτική, εθνική άμυνα, Ελλάδα και Ευρώπη.

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας με δημοκρατικές διαδικασίες για Άμεση Δημοκρατία. 

Το προσυνέδριο είναι ανοικτό σε όλους όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. 

Εκ της Περιφερειακής Προσυνεδριακής Επιτροπής
Κεντρικής Μακεδονίας

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ


«Oι Έλληνες έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους, διότι αυτοί που τους κυβερνούν έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο Καιάδα»


Παρούσα στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος ήταν και η πρώην εισαγγελέας και νυν βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία γνωρίζει την πόλη μας, και μιλώντας στην τηλεόραση του STAR και τη Ρία Κυριακίδου, τόνισε ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και «οι Έλληνες έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους, διότι αυτοί που τους κυβερνούν έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο Καιάδα»

ΠΗΓΗ startvfm.gr

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 4/2/2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ  ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV  «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι απεργοί ναυτεργάτες.
 
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είμαστε εδώ στο πλευρό των ναυτικών, αλλά και των νησιωτών. Το σχέδιο νόμου που έχει φέρει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά η εκτέλεση και της ακτοπλοΐας και της ναυτοσύνης, αλλά και της ζωής των νησιών το χειμώνα.
 
Η κατάργηση της δεκάμηνης δρομολόγησης των πλοίων σημαίνει τέλος πλοία για το χειμώνα, τέλος μεταφορές στα νησιά. Οι ναυτικοί εξισώνονται για πρώτη φορά στη χώρα της ναυτοσύνης, με τους ανέργους της στεριάς.
 
Αυτό το νομοσχέδιο που επέβαλλε η τρόικα και δυστυχώς υιοθέτησε η εσωτερική τρόικα, αποτελεί την ταφόπλακα στην ελληνική ναυτιλία, στην ακτοπλοΐα, αλλά και στη ζωή των νησιών μας.
 
Είμαστε αλληλέγγυοι στους ναυτικούς, είμαστε αλληλέγγυοι στους νησιώτες και θα συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ρημάζονται από τις πολιτικές των μνημονίων.
 
Οι αγρότες είναι δίπλα στα λιμάνια, στους ναυτικούς. Οι ναυτικοί είναι δίπλα στα μπλόκα των αγροτών και όλοι οι Έλληνες απέναντι σε αυτή την ξενόφερτη τρόικα, στην ξένη κατοχή στην πατρίδα μας»
 
 
Print Friendly and PDF