Σάββατο

Καμμένος: Πρώτα η αναγνώριση της Κύπρου και μετά ο διάλογος με Τουρκία



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έθεσε ως προϋπόθεση για έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, την αναγνώριση της Κύπρου ως κράτος από την Τουρκία, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. 
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για πιθανές χιαστί συνομιλίες, ενώ σε ερώτηση για το αν αισθάνεται ότι μπορεί να δυσχεραίνει την προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να σταματήσει η παραπληροφόρηση από μέσα, στα οποία δεν υπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα.
 ΠΗΓΗ koutipandoras.gr

«ΑΓΩΓΟΣ» ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ - 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΑ

«Αγωγός» ρευστότητας από Μόσχα


Μέσω Μόσχας αισιοδοξεί η κυβέρνηση ότι θα καταφέρει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες ρευστότητας του Μαΐου και του Ιουνίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά», Αθήνα και Μόσχα είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην προέκταση του αγωγού Ρωσίας-Τουρκίας , βάσει της οποίας η Ρωσία θα δώσει προκαταβολή στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξης των 3 έως και 5 δισ. ευρώ ως έναντι μελλοντικών κερδών από τα τέλη διέλευσης.
Τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουν την Αθήνα να  «σπρώξει» το χρόνο ως το τέλος της παράτασης της δανειακής σύμβασης και να διαχειριστεί τις όποιες πιέσεις των πιστωτών.
Η συμφωνία κλείστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα και οι υπογραφές εκτιμάται ότι θα μπουν μέσα στην προσεχή εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά», στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Λαφαζάνης έχει συναντηθεί στη Λετονία με τον επίτροπο Ενέργειας της Κομισιόν και έχουν συζητήσει το θέμα.
Στελέχη από τις Βρυξέλλες, εκτιμούν ότι το « deal» αποτελεί ουσιαστικά κεκαλυμμένο δάνειο της Μόσχας προς την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς- σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις- ο αγωγός δεν θα υλοποιηθεί, οπότε σε κάποια φάση η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα.

Spiegel: Η Ρωσία στέλνει άμεσα ρευστό στην Αθήνα μέσω αγωγού 
Στο «deal» με τη Ρωσία αναφέρεται και το Spiegel με δημοσίευμά του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, η σχετική συμφωνία που αναμένεται να δώσει «ανάσα» 5 δις ευρώ στην Ελλάδα, αναμένεται να υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενείται και δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όμως δεν κατονομάζεται.


ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω

Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω - ΒΙΝΤΕΟ

«Αν δεν αρχίσει να παράγει πάλι η αμυντική μας βιομηχανία, η ΕΑΒ, τα ελληνικά αμυντικά συστήματα, οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, μέλλον δεν υπάρχει στηνΕλλάδα» τόνισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας,Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων» και πρόσθεσε: «Δεν υποχρεώνεται αυτή η κυβέρνηση. Έχει πάρει λαϊκή εντολή. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Και δεν υπάρχει περίπτωση κιόλας να ακολουθήσουμε τις απειλές τις οποίες δεχόμαστε από μέσα και τα οποία είναι και έγκυρα».
Ο υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η πολιτική της πίεσης προκειμένου οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσουν μία διαφορετική πορεία από αυτή την οποία έχουν πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό και να πάμε στην πολιτική του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθηθεί».




Σε ότι αφορά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Καμμένος επεσήμανε: «Η λαϊκή εντολή είναι πρόσφατη. Ας σταματήσει η Bild να φαντάζεται εκλογές. Και εκλογές να γίνουν θα είναι τα ποσοστά μας διπλάσια», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Στο ερώτημα αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν κατηγορηματικός: «Κανένα ενδεχόμενο δεν αφήνω ανοιχτό».
Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα ο κ. Καμμένος τόνισε:
«Εμένα παρεξηγήθηκε μία δήλωσή μου σε μία συνέντευξη όταν την είπα για να καταλάβουν τι συμβαίνει και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Όταν είπα ότι εμείς δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να εξυπηρετήσουμε τόσο μεγάλο αριθμό και κάποια στιγμή αν δεν σταθεροποιήσουν την Ελλάδα και δεν ενισχύσουν οικονομικά αυτό που θα γίνει είναι να ανασταλεί το Δουβλίνο 2 και να πάρουν τα χαρτιά τους να πάνε στο Βερολίνο. Αυτό φάνηκε ότι ο Καμμένος επιτίθεται στην Ευρώπη. Δεν επιτίθεμαι σε καμία Ευρώπη. Τους λέω την πραγματικότητα».
ΠΗΓΗ enikos.gr

Η "εισβολή" μεταναστών στην Ελλάδα και η "δικαίωση" του Καμμένου

Image

Η μαζική είσοδος μεταναστών τις ημέρες του Πάσχα δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν μας. Το τι συμβαίνει κάθε μέρα ,κάθε νύχτα στο Αιγαίο είναι απολύτως γνωστό σ΄ όλους όσους ασκούσαν μέχρι πρόσφατα εξουσία και σ΄ όσους την έχουν σήμερα. Μετά από το σχετικό “σφράγισμα” του Έβρου το Αιγαίο είναι η μοναδική πύλη εισόδου προς την Ελλάδα και γι΄αυτό οι αριθμοί των παράνομων μεταναστών έχουν αυξηθεί δραματικά. Τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα; Επί της ουσία τίποτα. Δαπανάμε τεράστια ποσά χωρίς όμως αυτό που κάνουμε να έχει το παραμικρό αποτέλεσμα . Τι εννοούμε;

Έχουμε γράψει ότι από την εποχή που ΥΕΘΑ ήταν ο Αβραμόπουλος και υπουργός Ναυτιλίας ο Βαρβιτσιώτης η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως. Ο Αβραμόπουλος παραχώρησε τις κανονιοφόρους του ΠΝ για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αποτροπής των μεταναστών. Η συμβολή τους στον έγκαιρο εντοπισμό σκαφών που μετέφεραν μετανάστες ήταν καταλυτική. Οι περιπτώσεις έγκαιρου εντοπισμού αυξήθηκαν κατά 40%! Μόνο που δεν αρκεί ο εντοπισμός για να λυθεί το πρόβλημα. Και μετά από τον εντοπισμό είναι σαφές ότι δεν έχουμε κανένα σχέδιο αποτελεσματικό. 

Το Λιμενικό -Ακτοφυλακή δεν έχει τα απαραίτητα μέσα για να ανταποκριθεί και οι κανονιοφόροι του ΠΝ και τα πληρώματα τους δεν έχουν εντολές για εμπλοκή στις επιχειρήσεις αποτροπής. Κι όχι μόνο αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δουλέμποροι έχουν “δασκαλέψει” τους μετανάστες να βουλιάζουν τις βάρκες τους και να πέφτουν στην θάλασσα. Κι έτσι οι κανονιοφόροι συμμετέχουν τελικά σε επιχείρηση διάσωσης.

Ποια είναι η λύση; Δύσκολη η απάντηση ,γιατί η Ελλάδα δεν είναι χώρα που μπορεί να δεχτεί ότι στις θάλασσές της θα πνίγονται άνθρωποι . Όμως από την άλλη πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να υπάρξει πραγματική αποτροπή αυτής της “εισβολής” που ασφαλώς δεν είναι ούτε τυχαία ,ούτε αθώα. Και επιτέλους κάποιος πρέπει όχι απλά να τραβήξει το αυτί της Τουρκίας,αλλά να της το…ξεκολλήσει από το τράβηγμα για να σοβαρευτεί και να πάψει να βοηθά ενεργά τους δουλεμπόρους.

Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικά όσα έχει πει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για τα καραβάνια μεταναστών που θα κατακλύσουν την Ευρώπη αν η Ελλάδα καταρρεύσει. Το άσχημο και για εμάς αλλά και γι΄ αυτούς είναι ότι ο Καμμένος δεν είπε ψέμματα. Η Ελλάδα ήδη δεν αντέχει το κόστος επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της . Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κάθε μέρα τόσα λεφτά για να υποστηρίζει έναν στόλο αποτροπής που έτσι κι αλλιώς από μόνος του δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Θα πρέπει λοιπόν να αποδεχτούν οι ευαίσθητοι Ευρωπαίοι την αλήθεια: η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το πρόβλημα της μετανάστευσης. Ή θα σοβαρευτούν και θα βοηθήσουν ουσιαστικά ή θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται γι΄ αυτό που ο Καμμένος έχει πει πολλές φορές δημόσια κι έχει δεχτεί κριτική. Αν οι πληροφορίες για 500 χιλιάδες μετανάστες στα παράλια της Τουρκίας είναι πραγματικές, είναι απολύτως βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τους φιλοξενήσει.

ΠΗΓΗ onalert.gr
Print Friendly and PDF