Σάββατο

Η "εισβολή" μεταναστών στην Ελλάδα και η "δικαίωση" του Καμμένου

Image

Η μαζική είσοδος μεταναστών τις ημέρες του Πάσχα δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν μας. Το τι συμβαίνει κάθε μέρα ,κάθε νύχτα στο Αιγαίο είναι απολύτως γνωστό σ΄ όλους όσους ασκούσαν μέχρι πρόσφατα εξουσία και σ΄ όσους την έχουν σήμερα. Μετά από το σχετικό “σφράγισμα” του Έβρου το Αιγαίο είναι η μοναδική πύλη εισόδου προς την Ελλάδα και γι΄αυτό οι αριθμοί των παράνομων μεταναστών έχουν αυξηθεί δραματικά. Τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα; Επί της ουσία τίποτα. Δαπανάμε τεράστια ποσά χωρίς όμως αυτό που κάνουμε να έχει το παραμικρό αποτέλεσμα . Τι εννοούμε;

Έχουμε γράψει ότι από την εποχή που ΥΕΘΑ ήταν ο Αβραμόπουλος και υπουργός Ναυτιλίας ο Βαρβιτσιώτης η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως. Ο Αβραμόπουλος παραχώρησε τις κανονιοφόρους του ΠΝ για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αποτροπής των μεταναστών. Η συμβολή τους στον έγκαιρο εντοπισμό σκαφών που μετέφεραν μετανάστες ήταν καταλυτική. Οι περιπτώσεις έγκαιρου εντοπισμού αυξήθηκαν κατά 40%! Μόνο που δεν αρκεί ο εντοπισμός για να λυθεί το πρόβλημα. Και μετά από τον εντοπισμό είναι σαφές ότι δεν έχουμε κανένα σχέδιο αποτελεσματικό. 

Το Λιμενικό -Ακτοφυλακή δεν έχει τα απαραίτητα μέσα για να ανταποκριθεί και οι κανονιοφόροι του ΠΝ και τα πληρώματα τους δεν έχουν εντολές για εμπλοκή στις επιχειρήσεις αποτροπής. Κι όχι μόνο αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δουλέμποροι έχουν “δασκαλέψει” τους μετανάστες να βουλιάζουν τις βάρκες τους και να πέφτουν στην θάλασσα. Κι έτσι οι κανονιοφόροι συμμετέχουν τελικά σε επιχείρηση διάσωσης.

Ποια είναι η λύση; Δύσκολη η απάντηση ,γιατί η Ελλάδα δεν είναι χώρα που μπορεί να δεχτεί ότι στις θάλασσές της θα πνίγονται άνθρωποι . Όμως από την άλλη πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να υπάρξει πραγματική αποτροπή αυτής της “εισβολής” που ασφαλώς δεν είναι ούτε τυχαία ,ούτε αθώα. Και επιτέλους κάποιος πρέπει όχι απλά να τραβήξει το αυτί της Τουρκίας,αλλά να της το…ξεκολλήσει από το τράβηγμα για να σοβαρευτεί και να πάψει να βοηθά ενεργά τους δουλεμπόρους.

Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικά όσα έχει πει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για τα καραβάνια μεταναστών που θα κατακλύσουν την Ευρώπη αν η Ελλάδα καταρρεύσει. Το άσχημο και για εμάς αλλά και γι΄ αυτούς είναι ότι ο Καμμένος δεν είπε ψέμματα. Η Ελλάδα ήδη δεν αντέχει το κόστος επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της . Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κάθε μέρα τόσα λεφτά για να υποστηρίζει έναν στόλο αποτροπής που έτσι κι αλλιώς από μόνος του δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Θα πρέπει λοιπόν να αποδεχτούν οι ευαίσθητοι Ευρωπαίοι την αλήθεια: η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το πρόβλημα της μετανάστευσης. Ή θα σοβαρευτούν και θα βοηθήσουν ουσιαστικά ή θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται γι΄ αυτό που ο Καμμένος έχει πει πολλές φορές δημόσια κι έχει δεχτεί κριτική. Αν οι πληροφορίες για 500 χιλιάδες μετανάστες στα παράλια της Τουρκίας είναι πραγματικές, είναι απολύτως βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τους φιλοξενήσει.

ΠΗΓΗ onalert.gr
Print Friendly and PDF