Σάββατο

"Καλά έκλεισε το ΙΚΑ; Που θα πάμε εμείς;"

ΤΩΡΑ...;
TΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ;
E KAI; ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ... 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ.



Απίστευτα περιστατικά διαδραματίζονται σε όλα τα ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ). Ο κόσμος χτες άρχισε να κατανοεί γιατί οι γιατροί εδώ και περίπου τρεις μήνες ήταν σε απεργία. Δεν τον έκαναν μόνο για εκείνος. Δεν αντιδρούσαν για να μη χάσουν τις... θεσούλες τους όπως έλεγαν πολλοί. Απεργούσαν γιατί έβλεπαν το πρόβλημα να είναι προ των πυλών. Ο κόσμος που εξυπηρετούσαν τα ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) δεν ξέρει που να πάει. Δεν ξέρει τι να κάνει. Και απαντήσεις μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν. "Καλά έκλεισε το ΙΚΑ; Που θα πάμε εμείς τώρα;", ήταν οι συχνές ερωτήσεις. "Μα γιατί έκλεισε το ΙΚΑ και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα;", έλεγαν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.
Μια γιατρός που ήταν στα γραφεία ενός ΙΚΑ στην πόλη της Θεσσαλονίκης προσπαθούσε να ενημερώσει όσο πιο απλά γινόταν. "Το ΙΚΑ από σήμερα (σ.σ. χτες Παρασκευή) δε λειτουργεί. Μας είπαν πως από Δευτέρα εμείς θα είμαστε στα σπίτια μας. Ορισμένους από εμάς θα μας ειδοποιήσουν που θα πάμε. Μπορεί εδώ κι εκεί... Μπορεί σε κάποιο ακριτικό νησί ή σε κάποια ακριτική περιοχή". Και πάλι ο κόσμος δεν έδειχνε να κατανοεί τι έλεγε η γιατρός. "Αφού εγώ κορίτσι μου βλέπω τηλεόραση και δεν άκουσα τίποτα, εσείς πως κλείσατε;". Απορίες ενός άλλου ηλικιωμένου ανθρώπου.
Δυστυχώς σε αυτή την απάντηση η γιατρός απλός χαμογέλασε. Γύρισε ευγενικά την πλάτη κι έφυγε. Μια ηλικιωμένη κυρία προσπαθούσε να κατανοήσει γιατί δεν θα εξυπηρετηθεί και γιατί είναι κλειστές οι πόρτες. "Που θα πάω εγώ τώρα; Πως θα βρω τους γιατρούς που θέλω... Δε με κρατάνε τα πόδια μου για να τρέχω από δω κι από εκεί".
Ενδεικτικά παραδείγματα με τι πραγματικά έχει συμβεί. Με τι θα αντιμετωπίσει ο κόσμος. Αλλά ας θυμηθούμε λίγο και ορισμένες από τις φράσεις του Υπουργού Υγείας... "Δε θα κλείσει τίποτα. Δε θα υπάρξει κενό... Κανείς γιατρός δεν περισσεύει". Ολες αυτές οι φράσεις ανήκουν φυσικά στον Αδωνι Γεωργιάδη.
Και τώρα προκύπτουν ερωτήματα. Αρχικά τι θα γίνει μέχρι να μπει σε λειτουργία ο νέος φορέας; Γιατί σε ένα άλλο ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης η ευγενική απάντηση ήταν "Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δεν έχει βγει τίποτα στο ΦΕΚ". Που θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθούν οι ασθενείς; Αρα κενό υπάρχει. Πάει λοιπόν η πρώτη φράση... Καταρρίφθηκε από μόνη της. Κενό στην υγεία υπάρχει.
Πάμε στη δεύτερη φράση... Κανείς γιατρός δεν περισσεύει. Καλά αφού δεν θα επιστρέψουν όλοι οι γιατροί και ουσιαστικά θα υπάρξουν απολύσεις, Πως δεν περισσεύουν γιατροί; Καταρρίφθηκε κι αυτό... Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε.
Υπάρχει όμως και μια μερίδα γιατρών που θεωρεί ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους. "Καλά κάθε χρόνο βγαίνουν τόσοι από τα πανεπιστήμια. Το επάγγελμά μας έχει κορεστεί"! Ναι, υπάρχει κι αυτή η γνώμη. Οτι φταίνε οι ίδιοι οι γιατροί γιατί είναι πολλοί.
Ολο αυτό βέβαια είναι βασισμένο σε ένα "στρατηγικό" σχέδιο. Οι αμφιβολίες είναι εκείνες που σταματούν τα όνειρα, που σταματούν τον άνθρωπο να παλέψει γι'αυτό που πιστεύει.
Γιατροί και ασθενείς μετρήθηκαν ως νούμερα... Κάποιοι περισσεύουν από την ίδια την υγεία. Η μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία είναι, μείωση του προϋπολογισμού για την ίδια τη ζωή. Αλλά αυτό δεν το έχει κατανοήσει ακόμη ο κόσμος. Η φράση - σλόγκαν των τελευταίων χρόνων "να μάθουμε να ζούμε με πιο λίγα", ειδικά για την υγεία δεν μπορεί να υπάρχει. Είναι απαράδεκτο. Γιατί έτσι θα "μάθουμε να ζούμε πιο λίγο"...
Από χτες, Παρασκευή και για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί. Θα πρέπει να βρει μόνος του λύσεις για το που θα πάει και τι πρέπει να κάνει. Ισως έτσι να γίνει κατανοητό, γιατί φώναζε μια μεγάλη μερίδα γιατρών. Μη βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Δεν είναι κανείς υπερ κανενός. Καμίας πλευράς. Ούτε καν οι ίδιοι οι γιατροί δε νιώθουν ότι με τον πόνο και την ταλαιπωρία του κόσμου θα δικαιωθούν.
Ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το "ψαλίδι" στην υγεία έχει μπει εδώ και χρόνια και πλέον ο ΕΟΠΥΥ είναι θα μια απώλεια στον... πόλεμο που έχει ξεσπάσει.  Η μεγάλη απώλεια θα είναι στον ίδιο τον κόσμο που θα ταλαιπωρηθεί και θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες όλου αυτού του εγχειρήματος. Δυστυχώς!!!

ΠΗΓΗ  http://avriani.makedonias.gr

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15/02/2014)

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ!!!


ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

Δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου μετά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ψηφίζουμε ολοι ΣΥΡΙΖΑ και σταυρώνουμε Σταθάκη να μας ξεσκίσει χειρότερα στους φόρους!!!



«Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» (!!!) είπε ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων της χώρας από την φορολογία, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στο 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα» συμπλήρωσε ο κος Σταθάκης σε ομιλία σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

ΠΗΓΗ FREEPEN.GR

Πάνος Καμμένος: Διεκδικούμε την αντιμνημονιακή ψήφο


Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι διεκδικεί την αντιμνημονιακή ψήφο του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα σχολίασε και τις υποψηφιότητες στο δήμο της Αθήνας.
«Η παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι σε όλη την Ελλάδα, στους περισσότερους δήμους. Θα δοθεί πολιτική μάχη. Εμείς κατεβάζουμε δημάρχους στις μεγάλες πόλεις και διεκδικούμε την αντιμνημονιακή και την πατριωτική ψήφο του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στον Βασίλη Καπερνάρο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Καπερνάρος θα είναι αυτός που θα επαναφέρει την Αθήνα σε μία ασφαλή πόλη. «Δεν μπορεί οι δήμαρχοι να εξαρτώνται από τον εκάστοτε προμηθευτή, ο οποίος τους πιέζει είτε μέσω της κυβέρνησης είτε μέσω του Φούχτελ να δώσουν τα σκουπίδια στον έναν επιχειρηματία ή στον άλλο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ανεξάρτητη επιλογή», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Σχετικά με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολίασε ότι και οι δύο είναι κομματικές επιλογές. Όπως επισήμανε, «ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι επιλογή του Πρωθυπουργού και της ΝΔ, ενώ ο κ. Κακλαμάνης είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο οποίος, όμως, παραμένει βουλευτής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Συνεχίζει να είναι μέλος της ΚΟ της ΝΔ που ψηφίζει τα μνημόνια. Άρα, αποτελεί και εκείνος μία κομματική επιλογή».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η πολιτική της βαριάς φορολογίας δεν μπορεί να συνεχιστεί, τονίζοντας ότι η λύση είναι ανάπτυξη, μέσω χαμηλής φορολογίας.
Δείτε τα βίντεο από το ΣΚΑΪ:

Τετάρτη

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά - Υπόσχεση ΟΑΕΔ για ολοκλήρωση των Εργατικών Κατοικιών Νιγρίτας

Υπόσχεση ΟΑΕΔ για ολοκλήρωση των Εργατικών Κατοικιών Νιγρίτας έως τα τέλη Ιουνίου και παράδοσης στους δικαιούχους



Σε δήλωσή της η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αναφέρει: « Πρόσφατα δέχτηκα στο πολιτικό μου γραφείο, αντιπροσωπεία δικαιούχων των εργατικών κατοικιών της Νιγρίτας, όπου και μου ζητήθηκε και η δική μου παρέμβαση για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου και την άμεση παράδοσή τους στους δικαιούχους. Είναι γνωστά τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τη δυσλειτουργία , που είχε προκύψει από την Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα ζητήματα που είχαν προκύψει από την κατάργηση του Οργανισμού.
Για το θέμα αυτό (Εργατικές Κατοικίες Νιγρίτας) ήδη και συνάδελφος βουλευτής κ. Α. Ματθαιόπουλος τον Ιανουάριο του 2013 (Αρ. Πρωτ. 5779/11.01.2013)  είχε επιλέξει να το αναδείξει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου , όπου είχε αναφερθεί ότι είχε εγκριθεί παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου ανέγερσης των 28 κατοικιών, με τις εγκαταστάσεις τους και τα έργα υποδομής και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013.
Με δεδομένο , ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τη χρηματοδότηση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης, προέκυψαν αναπάντητα ερωτήματα , γιατί επιτέλους δεν παραδίδονται οι κατοικίες στους κληρωθέντες δικαιούχους.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της η κα Κόλλια, ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είχε συνεργασία με τον κ. Θ. Αμπατζόγλου, Διοικητή του ΟΑΕΔ ,  συνεργάτες του αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού,  οι οποίοι δεσμεύτηκαν άπαντες, ακόμη και οι τεχνικές υπηρεσίες τους , ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους δικαιούχος έως και τα τέλη Ιουνίου 2014.
Θέλω να πιστεύω , ότι αυτή θα είναι η τελευταία  προθεσμία που έχει τεθεί, και είμαι υποχρεωμένη να συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη του έργου έως και την παράδοσή  τους στους δικαιούχους.»

Τρίτη

ΝΕΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ  ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΕΛΕΥΚΟΥ 3, ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ.



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΤΕ ΣΕΡΡΩΝ





Αριθμός Πρωτοκόλλου ΣΕ-110214-1


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ                    
ΟΔΟΣ  ΣΕΛΕΥΚΟΥ 3 (1ος ΟΡΟΦΟΣ), ΣΕΡΡΕΣ, Τ.Κ. 62123
Τηλέφωνο: 6944632455


ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΤΕ ΣΕΡΡΩΝ

Η συντονιστική επιτροπή του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Σερρών και η βουλευτής του νομού και αντιπρόεδρος της βουλής κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συμπαρασταθήκαμε στους Σερραίους αγρότες στον συμβολικό αποκλεισμό της πρώην ΑΤΕ Σερρών, στις 10-02-2014.
Να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της με την προχθεσινή σύσκεψη του περιφερειάρχη για το αγροτικό που έγινε ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ και ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Το κερασάκι δε στην τούρτα ήταν η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη στην κα Κόλλια ότι «Το θέμα είναι ότι οι αντιπολιτευόμενοι είναι υπέρ των αγροτών»!!!
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό του Έλληνα αγρότη και μάλιστα χωρίς λαϊκίστικες συμπεριφορές. Δεν ξεχνάμε αυτούς που έκλεισαν τις αγροτικές ενώσεις αλλά δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους τους τίμιους εργάτες της Ελληνικής γης. Όλα τα δίκαια αιτήματα τους θα υποστηριχθούν με δράσεις μας μέσα και έξω από τη βουλή. Οφείλουμε να προστατέψουμε τον πρωτογενή τομέα και η ελληνική αγροτική παραγωγή αποτελεί βασικό πυλώνα εξόδου από την κρίση.
Δίκαιη φορολογία, φθηνό αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα, φθηνά αγροτικά εφόδια, προστασία από τις τράπεζες κατά την περίοδο της κρίσης, εθνική καλλιεργητική πολιτική είναι οι πυλώνες της πολιτικής μας για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου.
Η αποδοχή των θέσεων μας από τον αγροτικό κόσμο μαρτυρά ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ξέρουν και μπορούν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗNΕΣ

Σέρρες , 11-02-2014
Με  εκτίμηση,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ
Συντονιστική Eπιτροπή Νομού Σερρών
Print Friendly and PDF