Σάββατο

"Καλά έκλεισε το ΙΚΑ; Που θα πάμε εμείς;"

ΤΩΡΑ...;
TΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ;
E KAI; ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ... 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ.



Απίστευτα περιστατικά διαδραματίζονται σε όλα τα ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ). Ο κόσμος χτες άρχισε να κατανοεί γιατί οι γιατροί εδώ και περίπου τρεις μήνες ήταν σε απεργία. Δεν τον έκαναν μόνο για εκείνος. Δεν αντιδρούσαν για να μη χάσουν τις... θεσούλες τους όπως έλεγαν πολλοί. Απεργούσαν γιατί έβλεπαν το πρόβλημα να είναι προ των πυλών. Ο κόσμος που εξυπηρετούσαν τα ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) δεν ξέρει που να πάει. Δεν ξέρει τι να κάνει. Και απαντήσεις μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν. "Καλά έκλεισε το ΙΚΑ; Που θα πάμε εμείς τώρα;", ήταν οι συχνές ερωτήσεις. "Μα γιατί έκλεισε το ΙΚΑ και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα;", έλεγαν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.
Μια γιατρός που ήταν στα γραφεία ενός ΙΚΑ στην πόλη της Θεσσαλονίκης προσπαθούσε να ενημερώσει όσο πιο απλά γινόταν. "Το ΙΚΑ από σήμερα (σ.σ. χτες Παρασκευή) δε λειτουργεί. Μας είπαν πως από Δευτέρα εμείς θα είμαστε στα σπίτια μας. Ορισμένους από εμάς θα μας ειδοποιήσουν που θα πάμε. Μπορεί εδώ κι εκεί... Μπορεί σε κάποιο ακριτικό νησί ή σε κάποια ακριτική περιοχή". Και πάλι ο κόσμος δεν έδειχνε να κατανοεί τι έλεγε η γιατρός. "Αφού εγώ κορίτσι μου βλέπω τηλεόραση και δεν άκουσα τίποτα, εσείς πως κλείσατε;". Απορίες ενός άλλου ηλικιωμένου ανθρώπου.
Δυστυχώς σε αυτή την απάντηση η γιατρός απλός χαμογέλασε. Γύρισε ευγενικά την πλάτη κι έφυγε. Μια ηλικιωμένη κυρία προσπαθούσε να κατανοήσει γιατί δεν θα εξυπηρετηθεί και γιατί είναι κλειστές οι πόρτες. "Που θα πάω εγώ τώρα; Πως θα βρω τους γιατρούς που θέλω... Δε με κρατάνε τα πόδια μου για να τρέχω από δω κι από εκεί".
Ενδεικτικά παραδείγματα με τι πραγματικά έχει συμβεί. Με τι θα αντιμετωπίσει ο κόσμος. Αλλά ας θυμηθούμε λίγο και ορισμένες από τις φράσεις του Υπουργού Υγείας... "Δε θα κλείσει τίποτα. Δε θα υπάρξει κενό... Κανείς γιατρός δεν περισσεύει". Ολες αυτές οι φράσεις ανήκουν φυσικά στον Αδωνι Γεωργιάδη.
Και τώρα προκύπτουν ερωτήματα. Αρχικά τι θα γίνει μέχρι να μπει σε λειτουργία ο νέος φορέας; Γιατί σε ένα άλλο ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης η ευγενική απάντηση ήταν "Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δεν έχει βγει τίποτα στο ΦΕΚ". Που θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθούν οι ασθενείς; Αρα κενό υπάρχει. Πάει λοιπόν η πρώτη φράση... Καταρρίφθηκε από μόνη της. Κενό στην υγεία υπάρχει.
Πάμε στη δεύτερη φράση... Κανείς γιατρός δεν περισσεύει. Καλά αφού δεν θα επιστρέψουν όλοι οι γιατροί και ουσιαστικά θα υπάρξουν απολύσεις, Πως δεν περισσεύουν γιατροί; Καταρρίφθηκε κι αυτό... Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε.
Υπάρχει όμως και μια μερίδα γιατρών που θεωρεί ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους. "Καλά κάθε χρόνο βγαίνουν τόσοι από τα πανεπιστήμια. Το επάγγελμά μας έχει κορεστεί"! Ναι, υπάρχει κι αυτή η γνώμη. Οτι φταίνε οι ίδιοι οι γιατροί γιατί είναι πολλοί.
Ολο αυτό βέβαια είναι βασισμένο σε ένα "στρατηγικό" σχέδιο. Οι αμφιβολίες είναι εκείνες που σταματούν τα όνειρα, που σταματούν τον άνθρωπο να παλέψει γι'αυτό που πιστεύει.
Γιατροί και ασθενείς μετρήθηκαν ως νούμερα... Κάποιοι περισσεύουν από την ίδια την υγεία. Η μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία είναι, μείωση του προϋπολογισμού για την ίδια τη ζωή. Αλλά αυτό δεν το έχει κατανοήσει ακόμη ο κόσμος. Η φράση - σλόγκαν των τελευταίων χρόνων "να μάθουμε να ζούμε με πιο λίγα", ειδικά για την υγεία δεν μπορεί να υπάρχει. Είναι απαράδεκτο. Γιατί έτσι θα "μάθουμε να ζούμε πιο λίγο"...
Από χτες, Παρασκευή και για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί. Θα πρέπει να βρει μόνος του λύσεις για το που θα πάει και τι πρέπει να κάνει. Ισως έτσι να γίνει κατανοητό, γιατί φώναζε μια μεγάλη μερίδα γιατρών. Μη βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Δεν είναι κανείς υπερ κανενός. Καμίας πλευράς. Ούτε καν οι ίδιοι οι γιατροί δε νιώθουν ότι με τον πόνο και την ταλαιπωρία του κόσμου θα δικαιωθούν.
Ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το "ψαλίδι" στην υγεία έχει μπει εδώ και χρόνια και πλέον ο ΕΟΠΥΥ είναι θα μια απώλεια στον... πόλεμο που έχει ξεσπάσει.  Η μεγάλη απώλεια θα είναι στον ίδιο τον κόσμο που θα ταλαιπωρηθεί και θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες όλου αυτού του εγχειρήματος. Δυστυχώς!!!

ΠΗΓΗ  http://avriani.makedonias.gr
Print Friendly and PDF