Παρασκευή

“Έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι δεν μασάτε από απειλές. Η ιστορία σας όμως δείχνει κ. Σαμαρά, όχι ότι δεν μασάτε αλλά ότι είναι και περίεργος ο ρόλος σας”

"Είκοσι χρόνια σ’ αυτή την αίθουσα, πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να φεύγει σαν λαγός κάθε φορά που σηκώνονται να μιλήσουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης"




«Είκοσι χρόνια σ’ αυτή την αίθουσα, πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να φεύγει σαν λαγός κάθε φορά που σηκώνονται να μιλήσουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Είναι απίστευτο!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την ώρα που γίνεται αυτή η συζήτηση, υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες, υπάρχουν Έλληνες κτηνοτρόφοι που δεν έχουν να πληρώσουν τις ζωοτροφές και βλέπουν τα ζώα τους να κανιβαλίζονται.

Την ίδια στιγμή που εμείς μιλάμε και ο πρωθυπουργός λέει άλλα αντί άλλων στην αίθουσα αυτή, ο Γιώργος Κατσοτούρκης, ο ψαράς από την Κάλυμνο, περίμενε να ακούσει για τον κόκκινο τόνο και δεν πήρε καμία απάντηση.

Την ίδια στιγμή που εμείς τώρα συζητάμε την υψηλή πολιτική, οι παράκτιοι αλιείς, ο Νίκος Παπάς, ο καπετάν Νίκος ανοιχτά στις Φλέβες παλεύει με τα κύματα και περιμένει τι θα ακούσει για τις ανεμότρατες που δεν τις παρακολουθεί πια κανείς και καλάρουνε γιαλό.

Την ίδια στιγμή που εμείς μιλάμε, κάποιοι παραγωγοί στην Κρήτη έχουν καθίσει στην Ιεράπετρα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και περιμένουν να δουν γιατί το λάδι εδώ πουλιέται 2,10 έως 2,40 και στην Ισπανία πουλιέται 3,20.

Την ίδια στιγμή, ο ροδακινοπαραγωγός Γιάννης Ιωαννίδης, ο Μακεδόνας από την Πέλλα, ρωτάει τι θα γίνει με τα λιπάσματα, τι θα γίνει αυτή τη στιγμή με τα εφόδια και τι θα γίνει με τα φάρμακα και αντί αυτού, ακούει για το PSI.

Την ίδια στιγμή στον Κάμπο, κάτω στη Θεσσαλία, βρίσκονται οι παραγωγοί που ζητούν από μόνοι τους να πληρώσουν τους μετασχηματιστές για να δουλέψουν οι πομόνες από τη Δ.Ε.Η. και ακούνε τον πρωθυπουργό να τους κάνει υψηλή πολιτική και να μην τους δίνει καμία απάντηση. Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός –και γι’ αυτό φεύγει σαν λαγός- το είπε, γιατί είναι πλήρως αναξιόπιστος. Ο πρωθυπουργός είναι ο «κύριος αναξιόπιστος» και όχι αξιόπιστος!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ θα διαβάσω για πρώτη φορά από τα πρακτικά της Βουλής ένα απόσπασμα από τις 11 Φεβρουαρίου του 2011, όπου ο αναξιόπιστος Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έλεγε απ’ αυτό το Βήμα απαντώντας σε επερώτηση με θέμα την αγροτική ανάπτυξη, τα εξής: «Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι το μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα: Πρώτον, γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε πια και από τους δικούς σας βουλευτές μέσα στη Βουλή. Μας επιβεβαίωσαν και ξένοι οικονομολόγοι που συζητούν τρόπους για να χαλαρώνουν τους όρους αποπληρωμής. Γιατί, όπως τους υπογράψατε πέρυσι, δεν βγαίνουν».

Και συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς: «Δεύτερον, σας είπαμε ότι δεν θα πετυχαίνατε τη μείωση του ελλείμματος με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πολύ μεγάλες θυσίες και πολύ πενιχρά αποτελέσματα. Και πάλι μας δικαιώνουν οι ίδιοι οι δανειστές μας που έρχονται σήμερα και ζητούν νέα μέτρα εκτός μνημονίου και εντελώς διαφορετικά από εκείνα που προέβλεπε το μνημόνιο».

Και συνεχίζει ο «αξιόπιστος» Αντώνης Σαμαράς: «Τώρα μάλιστα συζητιέται όχι απλά νέα «επικαιροποίηση» του μνημονίου που υπογράψατε πέρυσι, αλλά συζητιέται Μνημόνιο ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμευτικές πολιτικές».

Και συνεχίζει ο αναξιόπιστος Αντώνης Σαμαράς λέγοντας τα εξής: «Εμείς σας το λέμε ευθέως. Όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο Ι, έτσι απορρίπτουμε και αυτά που προεξοφλούνται πια για το πολύ χειρότερο Μνημόνιο II». Και το ψήφισε! Αυτός είναι ο αναξιόπιστος πρωθυπουργός της χώρας που σε ό,τι έχει πει μέχρι σήμερα, ήταν αναξιόπιστος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτά έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς πριν πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού και πριν καταγγείλει ουσιαστικά τους αντιμνημονιακούς για παράλογη πολιτική. Ήταν οι εποχές που μιλούσε για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή και τώρα ο ίδιος σκοτώνει τους Έλληνες με τη λάθος συνταγή που επέλεξε.

Καταθέτω στη Βουλή τα πρακτικά, για να τα δει το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και οι Έλληνες βουλευτές.

Είναι αναξιόπιστος, γιατί ήρθε σήμερα να μας πει για το PSI. Ποιους «κουρέψατε»; «Κουρέψατε» τα ασφαλιστικά ταμεία, «κουρέψατε» τα πανεπιστήμια, «κουρέψατε» τα νοσοκομεία, «κουρέψατε» την Ελλάδα, «κουρέψατε» τους Έλληνες μικροομολογιούχους και δεν «κουρέψατε» τους δανειστές και τους τοκογλύφους. Πού είναι τα δεκαοχτώ σημεία, κύριε Σαμαρά, για τα οποία λέγατε προεκλογικά στον ελληνικό λαό; Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό για να πάρετε την ψήφο του και ζητάτε να σας ακολουθήσουν οι βουλευτές σας.

Μιλούσατε για σπιράλ θανάτου και τώρα στο σπιράλ θανάτου βάζετε την Ελλάδα.

Μιλήσατε για μια και μόνο Εξεταστική Επιτροπή και όταν ήρθε η συζήτηση για τον κ. Παπανδρέου, βάλατε τέσσερις κάλπες. Όμως, ογδόντα δικοί σας βουλευτές ψήφισαν αντίθετα με τη δική σας φασιστική νοοτροπία, η οποία προσβάλλει τη Βουλή, την οποία ποτέ δεν σεβαστήκατε. Και ευτυχώς βρέθηκαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι τουλάχιστον προφύλαξαν το κύρος μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και δεν προσέβαλαν τη Δημοκρατία και τη Βουλή.

Το ίδιο είπατε στους αποστράτους και στους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, άντρες και γυναίκες, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τους είπατε ότι δεν θα μειώσετε τους μισθούς και ότι δεν θα περιληφθούν στα ειδικά μισθολόγια. Τώρα εξευτελίζετε εντελώς τους αξιωματικούς. Και οι τέσσερις μαζί οι Αρχηγοί των Επιτελείων, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΑ, του ΓΕΝ και του ΓΕΣ, παίρνουν τα μισά λεφτά απ’ ότι παίρνει ένας σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτή είναι η πολιτική σας! Σ’ αυτούς είπατε ψέματα, όπως είπατε και στους συνταξιούχους, όπως είπατε και ότι ο ΟΠΑΠ θα πουληθεί τέσσερις φορές την αξία του.

Λέτε ψέματα κατ’ επάγγελμα, κύριε Σαμαρά, εσείς και η κυβέρνησή σας για να πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού, όταν λέτε ότι αυτό το σχέδιο θα μας βγάλει από την κρίση. Είναι τα ίδια που έλεγε ο παριστάμενος Υπουργός κ. Στουρνάρας σαν Πρόεδρος του ΙΟΒΕ το 2010, όταν παρακινούσε να ψηφίσουν το πρώτο μνημόνιο, λέγοντας ότι η ανάπτυξη έρχεται από το τέλος του 2012.

Και βεβαίως ζείτε σε μια άλλη χώρα. Μας λέτε για ανάπτυξη, όπως μας λέτε και για επιχειρηματικό περιβάλλον. Ποιο επιχειρηματικό περιβάλλον; Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη. Λουκέτα, λουκέτα, λουκέτα παντού!

Και έρχομαι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Κάποτε έμπαινε κάποιος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και έλεγε «Θεέ μου, είναι προσβολή να μπω στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και να μη μπορώ να πάρω ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα», ενώ τώρα είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις εκείνων που ακόμα αντέχουν. Είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις εκείνων που αντέχουν να πληρώνουν το φόρο και το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, στο κεραμίδι. Σε λίγο θα τους πάρουν τα σπίτια, όπως και τα χωράφια. Και υπεύθυνοι είστε εσείς, όπως είστε και οι ηθικοί αυτουργοί για τις τρεισήμισι χιλιάδες αυτοκτονίες, για τους τρεισήμισι χιλιάδες Έλληνες που πήδηξαν από το μπαλκόνι γιατί δεν άντεχαν, για το ένα εκατομμύριο οχτακόσιες χιλιάδες ανέργους!

Ήρθατε εδώ και γελάτε και λέτε και αστεία. Λέτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαρτυριάρη». Εσείς, όμως, κάνετε «μάρτυρες» τους Έλληνες, τους κάνετε «μάρτυρες» με την πολιτική του μνημονίου την οποία καταγγέλλατε στο παρελθόν. Και είστε απόλυτα συνυπεύθυνοι με το ΠΑΣΟΚ. σ’ αυτή την πορεία.

Και πέραν αυτού, έρχεστε εδώ και αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αντί να πείτε στους αγρότες «σας είπαμε ψέματα» και να πείτε στους στρατιωτικούς «σας είπαμε ψέματα», να πείτε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι όταν μιλάγατε για μη απολύσεις, τους λέγατε ψέματα, έρχεστε εδώ και λέτε ότι «δεν μασάτε από απειλές». Μπορεί από απειλές να μη «μασάτε», αλλά «μασάτε» από εντολές και τις καταπίνετε από την κ. Μέρκελ και από τους δανειστές!

Και «μασάτε» χοντρά από απειλές και από εντολές των δανειστών. Και αν δεν «μασάτε», γιατί δεν προχωράτε στη διερεύνηση των σκανδάλων εκείνων για τα χρήματα τα οποία έχουν κλέψει επώνυμοι Έλληνες; Θα μου πείτε: «Βάλαμε κάποιους φυλακή».

Τον Λαυρεντιάδη τον ξέρετε; Για ρωτήστε τον κ. Λαυρεντιάδη, πριν πάρει την PROTON όταν είχε την ευθύνη ο κ. Προβόπουλος, δάνεια όπως αυτά που έδωσε ο Λαυρεντιάδης και πήγε στη φυλακή, έδωσε ο Προβόπουλος; Εγώ προκαλώ τον Οικονομικό Εισαγγελέα να το ψάξει τώρα. Και δεν είναι σε ασυλία αυτός, γιατί σε ασυλία μπορεί να τον βάλατε, παραδείγματος χάρη, για το θέμα του ότι έβαλε στο PSI τα λεφτά των Ταμείων -και των μετοχικών ταμείων και των ασφαλιστικών και των νοσοκομείων- και εν συνεχεία τα «κούρεψε», ενώ γνώριζε ότι θα πάει στο 50%. Και εκεί μπορεί να τον προστατεύετε δήθεν, αλλά δεν τον προστατεύετε από τις μέρες που διοικούσε την PROTON. Για ψάξτε το και αυτό, αφού δεν «μασάτε».

Η ιστορία σας, κύριε Πρωθυπουργέ, δείχνει ότι όχι απλώς «μασάτε», όχι απλώς παίρνετε εντολές, αλλά είναι και περίεργος ο ρόλος σας. Γιατί αν δεν «μασάτε», ελάτε εδώ στη Βουλή, όπου σας κάλεσα έξι φορές και απαντήστε: Έχετε διαπραγματευτεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια; Γιατί δεν μιλάτε και να απαντήσετε;

Εχθές παρουσίασε το βιβλίο του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τον ανατρέψατε το 1993 με τον βουλευτή τον οποίο είχατε, δήθεν για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Τώρα, ως πρωθυπουργός, θα παραδώσετε το όνομα της Μακεδονίας; Σας ερωτώ να απαντήσετε, αλλά φεύγετε. «Λαγός» ο κ. Σαμαράς!

Σας λέω, λοιπόν, ότι τη Βουλή θα πρέπει να τη σέβεστε, ανεξαρτήτως των θέσεων τις οποίες έχετε ή των εντολών που παίρνετε από τους δανειστές. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το νταραβέρι αυτό και να έρχεται  με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να νομοθετεί η Βουλή. Δεν είναι δυνατόν να αρνούνται οι εξωκοινοβουλευτικοί σας Υπουργοί να έρχονται εδώ και να απαντάνε στις ερωτήσεις των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν είναι δυνατόν να τολμάτε να μιλάτε για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έρθουν -και μας είπατε και παραδείγματα μίας πολυεθνικής εταιρείας που έρχεται να επενδύσει- όταν τρεις χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της βαριάς φορολογίας βάζουν την έδρα τους στην Αλβανία, στα Σκόπια, στην Τουρκία ή στην Βουλγαρία.

Για πηγαίνετε μία βόλτα να δείτε τι γίνεται στην παραμεθόριο. Πηγαίνετε να δείτε ότι αυτή τη στιγμή πηγαίνουν και βάζουν πετρέλαιο στα Σκόπια, στην Τουρκία, στην Αλβανία και στη Βουλγαρία οι ταξιτζήδες από τη Βόρεια Ελλάδα και την παραμεθόριο. Πηγαίνετε να δείτε ότι άνοιξαν γραφεία στη Μυτιλήνη για να πηγαίνουν καταναλωτές στην Τουρκία.

Και τι να κάνετε; Σας το λέμε ευθέως: Ρίξτε τους φόρους. Αυτή είναι η λύση. Η Αλβανία έχει 10%, όπως και τα Σκόπια, η Βουλγαρία και η Τουρκία; Η Ελλάδα να έχει 8%. Να φέρουμε μέσα να ψωνίζουν από την Ελλάδα, να ανοίξουν οι δουλειές, να φύγουν τα «λουκέτα». Κάντε τον Ειδικό Λογαριασμό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ξαναπιάσει δουλειά ο κόσμος. Όμως δεν θέλετε. Δεν θέλετε γιατί όπως τσακίζετε τους αγρότες, τσακίζετε και τους εργαζόμενους. Δεν θέλετε γιατί εκτελείτε εντολή. Δεν θέλετε γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να πείτε για ποιο λόγο, όταν ήρθε ο κ. Ολάντ εδώ, μιλήσατε για ευρωπαϊκή ΑΟΖ, για ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο και για ευρωπαϊκούς υδρογονάνθρακες. Δεν είναι ευρωπαϊκοί οι υδρογονάνθρακες, δεν είναι ευρωπαϊκή η ΑΟΖ. Ελληνική είναι η ΑΟΖ και ελληνικοί είναι οι υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο!

Και επειδή είδα ότι τελευταία διαφημίσατε και το θέμα της κίνησής σας για την ΑΟΖ, τι κάνατε; Ρηματική διακοίνωση κάνατε, διαμαρτυρηθήκατε δηλαδή γιατί έκοψε «οικόπεδα» η Τουρκία και τα πούλησε.

Εμείς σας προκαλούμε: προεκλογικά υποσχεθήκατε την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Ανακηρύξτε την, ξεχωρίζοντας τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο από το ΤΑΙΠΕΔ που έχετε βάλει σαν εγγύηση στους δανειστές και στους τοκογλύφους. Διότι ο σχεδιασμός σας είναι εκτελών τα σχέδια, αυτά ακριβώς να παραδώσετε.

Και πίσω από τους εμίρηδες κρύβονται και Έλληνες, κύριε Πρωθυπουργέ, -σας τους καταγγείλαμε εδώ-, συνέταιροι Έλληνες. Κάποτε πήγαινε ο Νικολάκης ο Παπανδρέου με το κυβερνητικό αεροσκάφος στον εμίρη, γιατί συνήθιζαν να πηγαίνουν μέλη της οικογένειας. Μήπως πίσω από το Κατάρ υπάρχουν και άλλοι εφοπλιστές Έλληνες, που έχουν το δικό τους αρχιτέκτονα; Έτσι, για να δούμε ποιες είναι οι επενδύσεις ή για να δούμε ποιοι δικάζονται για λαθρεμπόριο και είναι οι μεγάλοι επενδυτές, που θα μας φύγουν κιόλας!

Εμείς σας τα έχουμε πει, με όνομα και επίθετο. Σας τα έχουμε καταγγείλει. Και αυτά τα οποία γράφονται σ’ αυτή την αίθουσα θα χρειαστούν ως πρακτικά στα Ειδικά Δικαστήρια αύριο, στα οποία θα περάσετε, αν συνεχίσετε αυτή την πολιτική.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κλείνει η συζήτηση για το θέμα της αγροτικής ανάπτυξης. Και κλείνω μόνο με ένα πράγμα, με το θέμα των προτάσεων που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος «έχει επιστημονική βάση», όπως είπε ο «σωματοφύλακας» του κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος, «έχει ειδικές γνώσεις», αλλά ξέρετε πού; Στα μεταλλαγμένα! Κρατήστε αυτή τη λέξη και κρατήστε το νέο διατροφικό κώδικα. Δεν θα μας πάτε στη νέα τάξη πραγμάτων, χωρίς τουλάχιστον να πέσει μία «πιστολιά» -με λόγους, εννοώ- εδώ μέσα!

Και επειδή έχετε μάθει να κατεβάζετε τις κουκούλες, θυμηθείτε τι λέγατε σε επερώτηση για τα αγροτικά στις 11 Φεβρουαρίου στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι συλλαμβάνει τους αγρότες. «Φτάσατε στο σημείο να απαγορεύετε τη συνάθροιση», λέει στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Αντώνης Σαμαράς, «και να συλλαμβάνετε ανθρώπους στις Σέρρες επειδή συναθροίστηκαν. Το κακό δεν είναι μόνο ότι έτσι μας φέρνετε πίσω σε άλλες εποχές. Το πολύ χειρότερο είναι ότι έτσι επισπεύδετε και διευκολύνετε αυτό που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε, την κοινωνική έκρηξη».

Εσείς, όχι απλώς συλλαμβάνετε -και εμείς δεν είμαστε κατά στο να συλλάβετε τους κακοποιούς- αλλά απειλείτε τους αγρότες παρουσία των ΜΑΤ, που έπρεπε να κάνουν «επίδειξη» και να χτυπήσουν τους πατεράδες τους για να δείξουν ότι αντιδρούν.

Με αυτές τις πολιτικές οδηγείτε τον τόπο σε πολύ κακό δρόμο. Θα σας το απαγορεύσουμε!»

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200!!! ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΑΜΕ!!!


Με παραταξιακή περηφάνια αισθάνομαι έτοιμος να εισάγω στη δημόσια διαβούλευση την πρόταση για ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από τριακόσιους (300) σε διακόσιους (200). Πρόκειται για ένα επιστημονικό έργο πολλαπλών ειδικοτήτων που μήνες τώρα προσπαθούμε να χτίσουμε και να παρουσιάσουμε ως μια άρτια δημοκρατική πρόταση που επίκαιρα καθρεφτίζει τις συνταγματικές επιταγές των καιρών. Ευχαριστώ δημόσια τον Πάνο Καμμένο που μου έθρεψε την πρωτοβουλία κινήσεων, σε αντίστιξη πάντα με όσα προεκλογικά δεσμευτήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ευχαριστώ επίσης τον δρ. Πρωτοψάλτη Αντώνη που ανέλαβε τον μαθηματικό-υπολογιστικό κυρίως μόχθο αλλά και όλους τους σεμνούς φίλους που βοήθησαν αφανώς.
Στην κρίση σας λοιπόν.

www.kgiovanopoulos.gr

Παρακαλώ ψηφίστε, διαφωνήστε αν χρειαστεί, προτείνετε όπου κρίνετε, πάντως ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ σε αυτό το υπέροχο εργαλείο του Διαδικτύου που κάνει τη δημοκρατία μας αμεσότερη.

Ξεκαθαρίζω εδώ τέσσερα σημεία:
1. Η κατάρτιση της πρότασης "από 300 σε 200" αποτελεί προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος βουλευτή.

2. Στόχος είναι να βελτιωθεί αφενός του κοινοβουλευτικό έργο κι αφετέρου να θεαθεί ο θεσμός με τα μάτια του σημερινού πολίτη.

3. Για έναν μήνα περίπου η πρόταση θα βρίσκεται σε ανοικτή κρίση τόσο στην παρούσα προσωπική μου ιστοσελίδα (όπως και σε εκείνη του Facebook μου), αλλά και όπου αλλού επιλέξει το Κίνημα.

4. Η τελικώς διαμορφωμένη πρόταση θα αποτελεί εισήγηση προς το Συνέδριό μας για λήψη των αποφάσεων.

Υ.Γ.: Το διασκεδαστικότερο είναι ότι ο προτείνων, με το παρόν σχέδιο και τα νυν εκλογικά αποτελέσματα, μένω εκτός Βουλής. Όπως λέμε, θα χάσει η Βενετιά βελόνι... Στην ευχή του, ας δούμε και το κοινό καλό κάποτε!

Βέροια, 5 Ιανουαρίου 2013 Γιοβανόπουλος Γ. Κωνσταντίνος

Βουλευτής Ημαθίας – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Αν. Γραμματέας Κ.Ο.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://giovanopouloskostas.blogspot.gr/2013/01/200.html

Μονόδρομος η αποκάλυψη των θαλασσοδανείων πίσω από τις «Bad Banks» του μνημονίου μετά τις καταγγελίες Καμμένου


Σπάει το άδυτο της ΤτΕ


Ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών αποκάλυψε χθες από το βήμα της βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Πίσω από την αιφνίδια μόδα των «Bad Banks» κρύβεται ίσως το μεγαλύτερο μυστικό και συγκάλυψης σκανδαλωδών δανειοδοτήσεων που ισοδυναμούν πλέον με κατάχρηση δημοσίου χρήματος, αφού τα σπασμένα καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Αυτό εξηγεί και την αδιαφάνεια με την οποία γίνονται τα σπασίματα - εξπρές συγκεκριμένων τραπεζών και την σπουδή να προχωρήσουν άρον - άρον οι διαδικασίες. 
Ο Πάνος Καμμένος  στοχοποίησε συγκεκριμένα τον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο, κατευθύνοντας την δικαιοσύνη να ψάξει για το τι γινόταν στην Proton στην προ Λαυρεντιάδη εποχή, όταν υπεύθυνος -ως ελεγκτική αρχή- ήταν ο ισχυρός άνδρας του τραπεζικού συστήματος.
Αυτό έρχεται ως απόλυτη επιβεβαίωση της αποκάλυψης του Newsbomb για θαλασσοδάνεια που δίνονταν από μεγάλη κρατική τράπεζα σε επιχειρηματία που διατηρούσε στενή συνεργασία με συγγενικό πρόσωπο του τ. πρωθυπουργού. Αυτά τα δάνεια στην συνέχεια, με την ανοχή όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, έφευγαν στο εξωτερικό με το πρόσχημα εξαγοράς εταιρειών, συμφερόντων του ίδιου του επιχειρηματία!
Στην συνέχεια τα δάνεια αυτά κατευθύνονται ολοταχώς προς την «Bad Bank» με σκοπό να «κουκουλωθούν»  και να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και οι εξελίξεις αναμένονται συνταρακτικές.
Είναι πάντως άξιον απορίας, πως η Τρόικα επ' ονόματι της οποίας γίνεται η διαδικασία «σπασίματος»  των «προβληματικών»  τραπεζών, δεν έχει πάρει είδηση τι ακριβώς συμβαίνει. Εδώ έρχονται να προστεθούν και οι σοβαρότατες  καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη, που κατηγορεί τον Γ.  Προβόπουλο ότι τοποθετεί στην θέση των «εκκαθαριστών», άτομα της «απολύτου εμπιστοσύνης» του, χωρίς να αποκαλύπτει τα πορίσματα αλλά και τις εκθέσεις που συντάσσονται ανά περίπτωση.
Η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος και ήδη αναμένεται παρέμβαση της δικαιοσύνης που θα δώσει τις απαντήσεις.
ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Η συμμορία Σημίτη ζει, αυτή μας οδηγεί!!!


"Στουρνάρας, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος είναι η συμμορία Σημίτη, αυτοί που έφεραν την Goldman Sachs στην Ελλάδα και έκαναν τα swaps", είπε νωρίτερα στον Antenna ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι ο Παπακωνσταντίνου είναι μεγαλοαπατεώνας, ότι θα έπρεπε να έχει συλληφθεί και να μην κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ τόνισε ότι "έρχονται μειώσεις 50% σε μισθούς και συντάξεις".
ΠΗΓΗ enikos.gr

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!





Το θέμα της Καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά την Καναδική κυβέρνηση η οποία εγγυάται (;) για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP., μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ! Μάλιστα. Αν εκπροσωπούσε δηλαδή την εταιρεία τι θα έλεγε;

Ο Καναδός πρέσβης πήρε την απάντηση που του άρμοζε από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Δεν σας θέλουμε και δεν θέλουμε να το συζητήσουμε άλλο!!!

Πληρωμή των απασχολουμένων στα πεντάμηνα των Δήμων του Ν. Σερρών



Σέρρες, 1 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πληρωμή των απασχολουμένων στα πεντάμηνα των Δήμων του Ν. Σερρών

 Σε δήλωσή της η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναφέρει: «Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ,πρόσφατα , είχα καταθέσει (ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Αριθ. Πρωτ.: 5350/20.12.2012)   Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα τα προβλήματα , που είχαν προκύψει στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας». Πλέον , δεν αποτελεί είδηση η άρνηση των Κυβερνώντων να απαντούν ακόμη και καθυστερημένα στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς,  είναι πλέον η πάγια πρακτική τους. Μετά από διαμαρτυρίες δεκάδων συμπολιτών μας που εργάζονται στα προγράμματα αυτά, και αφού ενημερώθηκα από τον κ. Απιδόπουλο, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών και την κ. Μπαρμπαρούση, αρμόδια Δ/ντρια του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΣΕ για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά τους , μιας και υλοποιούν το πρόγραμμα, είχα συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο, αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να επιταχύνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται από τους Προϊσταμένους της μονάδας Β’ και να υπογραφούν οι αναγκαίες βεβαιώσεις τους, ώστε το συντομότερο δυνατό να λάβουν και την έγκριση του δημόσιου υπόλογου (Επίτροπο).
Θέλω να πιστεύω , ότι η πληρωμή των απασχολουμένων στα πεντάμηνα των Δήμων του Νομού Σερρών θα έχει λυθεί το συντομότερο δυνατό ( το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου), ώστε στους  879 δικαιούχους εργαζόμενους  στα προγράμματα αυτά να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Και είναι καλό άπαντες σε αυτές τις δύσκολες ώρας να θυμούνται , ότι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις πεντάμηνες συμβάσεις «Κοινωφελούς Εργασίας» είναι γονείς παιδιών στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, άνθρωποι κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης που δεν γνωρίζουν πότε θα βγουν στη σύνταξη, αλλά κυρίως νέοι πτυχιούχοι με προσόντα και κυρίως διάθεση για δουλειά. Είναι εργαζόμενοι προγραμμάτων που είναι επιχορηγούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς και είναι λογικό η μη καταβολή των δεδουλευμένων να προκαλεί εντονότατη ανησυχία και αναστάτωση. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό τις διαδικασίες. Καθυστερήσεις θα υπάρχουν, αλλά και κανείς δεν μπορεί , ανέξοδα, να επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων. Η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων παραμένει το μεγάλο ζητούμενο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τόσο τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και τους εμπλεκομένους στην εκτέλεση του προγράμματος κ. Απιδόπουλο και  την κα Μπαρμπαρούση.

Επίδομα ανεργίας – Ελεύθεροι Επαγγελματίες, παρέμβαση της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά




Σέρρες, 1 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίδομα ανεργίας – Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Σε δήλωσή της η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναφέρει:     «Με δήλωση της η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος)  τονίζει,  ότι το επίδομα ανεργίας δεν θα φτάσει σε όλους όσους το έχουν ανάγκη, ζητώντας  να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να τροποποιηθεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Τονίζει, ότι το θεσμοθετημένο εδώ και 2,5 χρόνια επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα δοθεί τελικά μόνο σε πολύ λίγους και σε όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα , έγκαιρα, σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Πρόνοιας (Αριθ. Πρωτ. 7732/27.02.2013), ζητώντας να διευρυνθούν οι όροι απόδοσης του επιδόματος, προκειμένου να καλύψει κυρίως αυτούς, που έχουν απόλυτη ανάγκη του βοηθήματος στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, μιας και ελάχιστοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές. Όταν σύμφωνα με την Eurostat έχουμε καθαρή απώλεια 120.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ελληνική αγορά και οι προβλέψεις εκτιμούν , ότι 61.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο μέσα στο 2013, είναι απολύτως αναγκαίο , το επίδομα ανεργίας να φθάσει σε όλους εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι λογικό,            η καταβολή του επιδόματος να γίνεται μετά 3 μήνες που ο επαγγελματίας κλείσει την επιχείρηση του και έχει μείνει άνεργος. Έστω και την ύστατη ώρα ας τροποποιήσουν τη σχετική  απόφαση» .

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αριθ. Πρωτ.: 7732/27.02.2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Επίδομα ανεργίας – Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Δικαιούχοι του επιδόματος του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολουμένων του Ο.Α.Ε.Δ., κατ’ εφαρμογή της παρ.2 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε και Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον Ο.Γ.Α., το Ν.Α.Τ., ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλλει την ειδική εισφορά της παρ.2 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011.
Για τη χορήγηση του συγκεκριμένου βοηθήματος απαιτείται σωρευτικά η συνδρομή των εξής προϋποθέσεων:
1. Πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος, με αντίστοιχη καταβολή της ειδικής εισφοράς.
2. Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά τις 30.000 ευρώ.  
3. Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από 1.1.2012 και εφεξής, για τρείς τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήψη του βοηθήματος.
4. Ο δικαιούχος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του, ή άλλου φορέα, μετά τη διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία, σε οποιονδήποτε φορέα ημεδαπής ή αλλοδαπής.
5. Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε σε πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας.
6. Ο δικαιούχος να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.
7. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.
8. Ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί διακοπή δύο ελευθέρων επαγγελμάτων, δικαιούται βοηθήματος από έναν μόνο φορέα, τον οποίο επιλέγει ο ίδιος με υπεύθυνη δήλωσή του.
Επειδή με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών, που βρίσκονται σε πραγματική δυσχέρεια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, εξαιρούνται του πλαισίου εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης, εξαιτίας αφενός της αδυναμίας καταβολής της ειδικής εισφοράς ανεργίας και αφετέρου της προϋπόθεσης για μη ύπαρξη οφειλών συνολικά προς τους ασφαλιστικούς φορείς και η οποία συνιστά εξ ορισμού κριτήριο αποκλεισμού για την πλειοψηφία των επαγγελματιών που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια κι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Απαιτώντας ως προϋπόθεση να έχει ο δικαιούχος ολοσχερώς εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, αντιλαμβάνεται το Υπουργείο, ότι ακριβώς αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, δηλ. το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Ταμείο όχι από πρόθεση αλλά λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα και των οικονομικών πολιτικών που πλήττουν εισοδήματα και κατανάλωση; Αποδέχεται το Υπουργείο, ότι πρέπει να διευρυνθούν οι όροι απόδοσης του επιδόματος, προκειμένου να καλύψει κυρίως αυτούς που, ενώ έχουν απόλυτη ανάγκη του βοηθήματος στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, αυτοί και οι οικογένειές τους, εντούτοις δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές; Γιατί η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν δίνει το δικαίωμα υπαγωγής ούτε καν σε όσους έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς αποπληρωμής των οφειλών τους με δόσεις;
Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2013
                                                                                                                                       Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’  Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Σερρών

Κυριακή

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΠΜ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ




Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση με το Ηράκλειο, τις εργασίες του προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με θεματολογία: Πλουτοπαραγωγικές πηγές- ΑΟΖ. Το προσυνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του Πάνου Καμμένου

Εμείς ότι λέμε ισχύει για πάντα!!!

Αφιερωμένο σε όσους αλλάζουν κόμματα και απόψεις μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον!!! Ο λαός θα είναι αμείλικτος με ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς απατεώνες!!!




ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ!!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο "ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ" ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ, Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ!!!

ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ "ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ" ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ... ΑΖΗΜΙΩΤΟ!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΤΟΥΣ), ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ (ΤΟ ΧΡΗΜΑ), ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΟΥΣ)!!!
ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!


papanikolaoy
Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδίκασε ο Άρειος Πάγος τον πρώην βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ, Ευάγγελο Παπανικολάου, για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Παράλληλα,  επικύρωσε την ίδια ποινή που επιβλήθηκε στον συνεργάτη του, επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου, καθώς και οι δύο μαζί εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.
Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του εργοστασιάρχη κατασκευής καπέλων κ. Στεργίου, που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών. Αρχικά είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, αλλά η ποινή μειώθηκε κατά ένα έτος, κατόπιν αναίρεσης, που έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών, καθώς τους αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους.
Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις αναιρέσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας, έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Ακόμη, οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση δεν παραβίασε την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, εν όψει της απαξίας της πράξης και του ύψους της ποινής που επιβλήθηκε. Δηλαδή, κρίθηκε ότι ήταν σωστό το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους.
Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση ο επίμαχος βουλευτής (διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας από 16.8 - 12.10.1989 και από 8.4.1990 - 11.9.1993) από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1997 στο Ναύπλιο με «περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση και από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του Στυλιανό Στεργίου και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένες περιουσίες, πείθοντας κάποιους σε πράξη, με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», η δε συνολική ζημιά που προξενήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.), ζημιά την οποία τελικά ωφελήθηκαν οι δύο. Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Εφετείου οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου είναι «πρόσωπα που διαπράττουν απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια».
Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες.
Λόγω των γνωριμιών αυτών έλεγε ψευδώς ο επίμαχος βουλευτής ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα μπορούσε να τα διορίσει σε θέσεις που εκείνοι επιθυμούσαν και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ και χωρίς να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.
Στην όλη αυτή προσπάθεια, όπως έλεγε, συνεργαζόταν με τον κ. Στεργίου ο οποίος ήταν οικονομικά ευκατάστατος εργοστασιάρχης, με ακίνητη περιουσία στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με καταθέσεις στις Τράπεζες και με γνωριμίες στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας, ενώ είχε και γνωριμίες με υπουργούς και βουλευτές.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος γονέας έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Τράπεζας Πίστεως 8.804 ευρώ (3 εκ. δρχ.) προκειμένου το παιδί του να διοριστεί στο Δημόσιο στη θέση που ήθελε. Για τον κάθε διορισμό ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει αρχικά 4.402 ευρώ και μεταγενέστερα 5.869 ευρώ.
Οι υποσχέσεις αυτές έπεισαν εννέα γονείς οι οποίοι κατέθεσαν στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 - 4,5 εκ. δρχ.) προκειμένου να διοριστούν τα παιδιά τους.
Όπως επισημαίνει η εφετειακή απόφαση ο Παπανικολάου και ο Στεργίου γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα για τους υποσχόμενους διορισμούς, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να διορίσουν στο Δημόσιο κ.λπ. (οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν).
Παρ' όλα αυτά και οι δυο έβλαψαν περιουσιακά τους εννέα γονείς συνολικά με 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.) και οφελήθηκαν το ποσό αυτό οι δύο κατηγορούμενοι, αφού ουδέποτε το επέστρεψαν παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις που δεχόντουσαν.
Τέλος, το Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι για τις εννέα αυτές περιπτώσεις οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου «τέλεσαν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια» τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλαδή τις τέλεσαν «επανειλημμένα με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και έχοντας σταθερή ροπή προς τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων ως στοιχείο της προσωπικότητάς τους».
ΠΗΓΗ makeleio.gr

"Ας βάλει το χέρι του ο Θεός των Ελλήνων ..."

Σε «αιχμηρή» δήλωση προχώρησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν σήμερα με την πλημμύρα στην Αττική.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε σήμερα 900 κλήσεις από αβοήθητους πολίτες, η κυκλοφορία διεκόπη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης λόγω κατολίσθησης, κεντρικοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, χείμαρρος λάσπης παρέσυρε μια γυναίκα στο Χαλάνδρι, δέντρα έπεσαν στην περιοχή του Ζωγράφου, υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης και ο Ιλισσός, καταστήματα και περιουσίες των, ήδη καταρρακωμένων ηθικά και οικονομικά Ελλήνων, καταστράφηκαν. Η Αττική πνίγηκε, αβοήθητη, στο έλεος των καιρικών φαινομένων και της παντελούς ανικανότητας της Κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες της. Ας βάλει το χέρι του ο Θεός των Ελλήνων, γιατί οι, κατ’ ευφημισμόν, προστάτες αυτού του λαού, δεν πράττουν άλλο από το να τον κοροϊδεύουν».


ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ!!!

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ 20.2.2013 Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ... ΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!!!!!

Έλληνας στην ψυχή ο Nigel Farage!!!

Έλληνας στην ψυχή ο Nigel Farage!!! Οι ελληνικού διαβατηρίου ευρωβουλευτές που ήταν; Tους αναζητά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός!!!

«ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΗΛΩΤΟ ΠΛΟΥΤΟ»


Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΗΛΩΤΟ ΠΛΟΥΤΟ»




Οι ευθείες καταγγελίες για έλλειψη πολιτικής βούλησης σύλληψης του μεγάλου αδήλωτου πλούτου χαρακτήρισαν την κατάθεση του κ. Χρήστου Αθανασίου, υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Στην εισαγωγική του κατάθεση (σ.σ. ο κ. Αθανασίου θα απαντήσει την Πέμπτη στις ερωτήσεις των βουλευτών) ο μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε ότι δεν υπήρχε βούληση και προθυμία για την σύλληψη της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Αθανασίου κλήθηκε ως μάρτυρας στην επιτροπή γιατί συμμετείχε στην επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου. Όπως φέρεται να κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή, η έλλειψη βούλησης ήταν τέτοια που κάποια στιγμή τέθηκε επικεφαλής των διασταυρώσεων πρόσωπο που βρέθηκε να μην μπορεί να δικαιολογήσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις.
Φέρεται επίσης να είπε ότι είχε στείλει αναφορές στους πρώην υφυπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου για την ύπαρξη της λίστας Φαλσιανί αλλά οι αναφορές του να αγνοήθηκαν.
Επίσης ο μάρτυρας επανέλαβε πως κατά την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, τον Οκτώβριο του 2010, είχε απευθυνθεί σε μέλος της ομάδας του ΔΝΤ που ήταν στη χώρα μας και του είχε ζητήσει να συνδράμει για την διαβίβαση της λίστας Φαλσιανί στην Ελλάδα για να λάβει την απάντηση πως αυτό είναι θέμα που το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση.
Η κατάθεση του κ. Αθανασίου θα συνεχιστεί το απόγευμα της Πέμπτης. Το πρωί στην προανακριτική επιτροπή θα προσέλθουν συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να απαντήσουν, με διαδικασίες εξπρές, αν τους είχε δοθεί για φύλαξη το επίμαχο CD.
Τα 58 αρχεία του “usb Διώτη”
Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής παράταση των εργασιών μέχρι τέλος Μαρτίου.
Επίσης η Προανακριτική Επιτροπή προσανατολίζεται μέσα στο προσεχές διάστημα να ζητήσει να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα 58 αρχεία που ανοίχθηκαν από τους 4 χρήστες του επίμαχου usb, γνωστού ως “usb Διώτη”.
Στόχος είναι να γίνει αντιστοίχηση των 58 αρχείων με ονόματα προκειμένου να υπάρξει ένα συμπέρασμα για το κίνητρο της αλλοίωσης της λίστας. Η έρευνα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ έχει ανατεθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ και τις προσεχείς ημέρες που θα κληθεί να καταθέσει ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής κ. Παναγιωτόπουλος, μέλη της επιτροπής αναμένεται να του ζητήσουν να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα 58 αρχεία και ο μεγαλύτερος λογαριασμός που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Ορισμένα μέλη της Επιτροπής δηλώνουν ότι “το αδίκημα της αλλοίωσης της λίστας έχει στοιχειοθετηθεί από τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης στο USB”.
Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουν ότι “πρέπει να φωτιστεί και το κίνητρο της αλλοίωσης αυτής, διαφορετικά δεν αποκλείεται να αποδειχθεί αδιέξοδη η έρευνα και να στοιχειοθετηθεί ένα απλό πλημμέλημα, ενδεχόμενο που θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής”.
Για να μην περιοριστεί σε απλό πλημμέλημα τυχόν παραπομπή θα πρέπει να αναζητηθεί το κίνητρο, ανέφερε βουλευτής.
Στο κλίμα αυτό το ενδιαφέρον κάποιων μελών της προανακριτικής επιτροπής στρέφεται αφενός στον έλεγχο του ΣΔΟΕ και αφετέρου στην κατάθεση των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου που τα ονόματά τους ήταν στη λίστα Λαγκάρντ αλλά σβήστηκαν, έχουν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ότι τα χρήματα τους είναι φορολογημένα και νόμιμα και ότι έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα με τις ευεργετικές ρυθμίσεις του Νόμου Αλογοσκούφη.
“Μένει να αποδειχθεί όμως η περίοδος κατά την οποία επαναπατρίσθηκαν, διότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών είχε δώσει παράταση της χρονικής ισχύος της”, αναφέρει μέλος της προανακριτικής επιτροπής επισημαίνοντας πως αν τα χρήματα επέστρεψαν “χάριν” της παράτασης ισχύος που είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι υπάρχει κίνητρο για την αλλοίωση.
Τα μέλη της επιτροπής προσδοκούν να βρουν απαντήσεις και στην αντιστοίχηση των 58 αρχείων με φυσικά πρόσωπα.
ΠΗΓΗ news247.gr

ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Η εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε έκανε... φτερά!!!


Είδηση – ΒΟΜΒΑ: Η εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε έκανε... φτερά!

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία που παραθέτει έγγραφο-non paper που απέστειλε ο κ. Κικίλιας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.
Επισημαίνει ότι τα 600 εκατ. είχαν ζητηθεί με έκτακτη φορολογία από τους Ελληνες πολίτες προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία.
«Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από κει και πέρα το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» δηλώνει ο κ. Κικίλιας στην «Ε».
Η εν λόγω εισφορά προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, ν. 3986/2011 και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και υπολογίζεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.
ΠΗΓΗ www.newsbomb.gr

Τον εμπιστεύεστε;;; ΓΙΑΤΙ;;;

Σχόλιο του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού




"Το Νοέμβριο του 2012,συνολικά 1.350.181 άτομα, ονομάστηκαν άνεργοι (σημ. οι υπηρετούντες τη θητεία τους στρατιώτες δεν θεωρούνται άνεργοι-και άλλοι πολλοί-). Ήταν δηλαδή 323.808 περισσότεροι από αυτούς του Νοεμβρίου του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε στο 27% καταγράφοντας νέα άνοδο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011 (20,8%), αλλά και με τον Οκτώβριο του 2012 (26,6%). Ωστόσο, ο ικέτης (ποτέ ηγέτης) Αντώνης Σαμαράς, από τις 24/7/2012, διαβεβαίωνε με το πρωθυπουργικό του κύρος ότι:"μέσα σε μία τετραετία μπορούμε να την κατεβάσουμε στο 10%". Δηλαδή, (όπως λένε οι ειδικοί) θα δημιουργηθούν πάνω από 800.000 νέες θέσεις εργασίας, τόσες αντιστοιχούν στο 10%!!!Τον εμπιστεύεστε;;;"

«Σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς; Έχει κατέβει να δει τι γίνεται; Έχει συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έχει 2,5 εκατομμύρια ανέργους;»


Επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά
«Ο πρωθυπουργός εμπαίζει τον ελληνικό λαό» τόνισε από την Κέρκυρα
Επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο Ιονίου, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «εμπαίζει τον ελληνικό λαό και δεν τήρησε ούτε ένα από τα 18 σημεία των προεκλογικών του δεσμεύσεων». Χαρακτήρισε μάλιστα τον κ. Σαμαρά «ψεύτη και πολιτικό απατεώνα».

Ο κ. Καμμένος άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την «συμμορία που λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και οδηγεί την χώρα στην πλήρη παράδοση της» ενώ αναρωτήθηκε «σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς;», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει κατέβει να δει τι γίνεται; Έχει συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έχει 2,5 εκατομμύρια ανέργους»;
Αναφερόμενος εξάλλου στους κυβερνητικούς χειρισμούς που αφορούν τα ζητήματα των απεργιών, είπε, ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί κοινωνικό αυτοματισμό βάζοντας τις κοινωνικές ομάδες την μια απέναντι στην άλλη».
ΠΗΓΗ www.tovima.gr
Print Friendly and PDF