Παρασκευή

"Να μην συνεχιστεί η Υποταγή και η Υποτέλεια"

Ο Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, στις 15.2.2012.


Χωρίς σημαία στο Προμαχώνα!!!

Ούτε σημαία, ούτε κυβέρνηση, ούτε τσίπα!!! Δυστυχώς για την τρόικα εσωτερικού δεν ήρθαν οι "βάρβαροι", "οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις"



Ακόμα και η ελληνική σημαία που κυματίζει στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα σύνορα με την Βουλγαρία, έπεσε θύμα της γραφειοκρατίας.
Όπως δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο δήμαρχος Σιντικής (με έδρα το Σιδηρόκαστρο Σερρών) Απόστολος Καρύδας, σχεδόν δύο εβδομάδες τώρα η ελληνική σημαία έπαψε να κυματίζει καθώς προέκυψε πρόβλημα στο μηχανισμό του ιστού και ο δήμος δεν είχε τα μέσα να αποκαταστήσει τη βλάβη. «Μόλις καταφέραμε να διορθώσουμε τη βλάβη και τώρα ψάχνουμε ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να παρέμβουμε στον ιστό ύψους 30 μέτρων», είπε. Έτσι, θα επανατοποθετηθεί η σημαία, την οποία , όπως λέει ο δήμαρχος «εξασφάλισε μέσω χορηγίας»!
Την ευθύνη για το εθνικό σύμβολο ανέλαβε ο δήμος στο πλαίσιο μιας χαώδους ανακατάταξης αρμοδιοτήτων που συμβαίνει σε διάφορες περιοχές της επικράτειας καθώς πολλοί φορείς του Δημοσίου προσπαθούν να γλιτώσουν τα έξοδα που συνεπάγονται οι υποχρεώσεις τους.
Με την ίδια «λογική, αναφέρει το δημοσίευμα, κινδυνεύει να κλείσει ολόκληρος ο Συνοριακός Σταθμός του Προμαχώνα ο οποίος μεταβιβάστηκε στο Δήμο Σιντικής από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Ο δήμαρχος Α. Καρύδας ζητά επειγόντως βοήθεια από το υπουργείο Εσωτερικών διότι δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου και το χρέος έφτασε τις 54.000 ευρώ την 1η Δεκεμβρίου 2012 και συνεχίζει να συσσωρεύεται.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Και τα φάρμακα για το AIDS εκτός λίστας!!!

Ο ρατσισμός είναι καταδικαστέος μόνο απέναντι στους μετανάστες; O κοινωνικός ρατσισμός δεν είναι; Οι, και καλά Έλληνες, πολιπολιτισμικοί φεντεραλιστές δεν ενοχλούνται από τέτοιες λεπτομέρειες φαίνεται!!!

Aλαλούμ με τα φάρμακα μετά την απόφαση για αφαίρεση  πλήθους σκευασμάτων από τη λίστα ακριβών φαρμάκων, μεταξύ αυτών και αυτά για το AIDS. Oπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν συμμετοχή για να τα προμηθευτούν. Το ίδιο ισχύει και για τα φάρμακα κατά της αιμορροφιλίας, τις αυξητικές ορμόνες, τα διαλύματα παρεντερικής διατροφής και άλλα εξειδικευμένα σκευάσματα.



Την Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου απέστειλε αναλυτικά τη λίστα με 67 σκευάσματα «υψηλού κόστους», των οποίων οι συσκευασίες σε όλες τις μορφές τους σβήνονται από τον σχετικό κατάλογο. Το υπουργείο επισημαίνει ότι τα σκευάσματα θα διακινούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και όχι από ιδιωτικά, συνεπώς δεν θα απαιτείται συμμετοχή ασφαλισμένων.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αλαλούμ με τις συνταγές όλων των φαρμάκων που αφαιρέθηκαν από τη λίστα, αφού δεν προβλέπεται διαδικασία συνταγογράφησής τους. Στην σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:  «Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τη Δευτέρα, δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Σαλμά σε τηλεοπτικό σταθμό (δηλώσεις που επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στον τύπο) σχετικά με την διαγραφή 600 φαρμάκων υψηλού κόστους από το σχετικό κατάλογο. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Σαλμά, κακώς τα φάρμακα αυτά είχαν ενταχθεί στον κατάλογο και έπρεπε να διαγραφούν, ώστε οι ασθενείς να τα προμηθεύονται πλέον από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Κατά τις δηλώσεις του Υπουργού στον κατάλογο παραμένουν μόνον 300 περίπου φάρμακα και έτσι θα υπάρξει μείωση της δαπάνης.

»Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Σαλμάς έχει σαφή εικόνα του περιεχομένου του τελικού καταλόγου που δημοσιεύτηκε, αν συνάδει με τις δηλώσεις του, αν πράγματι εξυπηρετούνται οι ασθενείς ή αν ο νέος κατάλογος θα περιορίσει τη δαπάνη, όμως τον διαβεβαιώνουμε ότι απέχει πολύ τόσο από τις δηλώσεις όσο και από την πραγματικότητα. Ο κατάλογος που παρουσίασε ο Υπουργός αφορά μόνο στην εμπορική ονομασία 233 φαρμάκων, ενώ ο κατάλογος που ίσχυε μέχρι σήμερα περιελάμβανε την εμπορική τους ονομασία και αναλυτικά όλες τις μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες αυτών των ίδιων φαρμάκων. Έτσι προέκυπτε ο αριθμός 870 και όχι από περιττά φάρμακα.

»Η πραγματικότητα είναι ότι αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο 67 φάρμακα, που απευθύνονται στις ποιο ευαίσθητες κατηγορίες: τα φάρμακα για το AIDS, οι αντιαιμορροφιλικοί παράγοντες, οι αυξητικές ορμόνες, οι ανταγωνιστές της αυξητικής ορμόνης, διαλύματα παρεντερικής διατροφής και 5 άλλα φάρμακα μικρή αξίας, (που είναι αδιάφορο και αν διαγραφούν). Κατά τα λοιπά ο αριθμός των φαρμάκων του καταλόγου παραμένει αμετάβλητος και δεν οδηγεί σε εξοικονόμηση παρά μόνο σε πρόσθετη ταλαιπωρία.

»Η πραγματικότητα είναι επίσης ότι για τα φάρμακα που διαγράφηκαν δεν υπάρχει πλέον καμιά νόμιμη διαδικασία εκτέλεσης συνταγών και χορήγησής τους σε εξωτερικούς ασθενείς από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.

»Αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε αυτή την παρέμβαση, όχι από πνεύμα αντιπαλότητας προς τον Υπουργό, αλλά για να καθησυχάσουμε τους ασθενείς που συρρέουν έντρομοι από εχθές το πρωί στα νοσοκομεία και ρωτούν για τα φάρμακά τους.

»Αργά το βράδυ της Τετάρτης, Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα φάρμακα που εξαιρέθηκαν δεν θα έχουν συμμετοχή αφού θα συνεχίσουν να χορηγούνται από τα νοσοκομεία. Αναρωτιόμαστε εύλογα: τότε για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν του καταλόγου και προς τι οι δηλώσεις περί ανάγκης περιορισμού των φαρμάκων; Αναμένουμε τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το τι πραγματικά ισχύει για τους εξωτερικούς ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομειακά φαρμακεία.»

ΠΗΓΗ www.hellada.gr

“Να δω την Ελλάδα ελεύθερη πριν πεθάνω”

Γροθιά στο στομάχι του πολιτικού κόσμου της χώρας η κραυγή αγωνίας ενός 86χρονου αγρότη, που μίλησε το πρωί από τα μπλόκα των αγροτών. Είπε πως βλέπει την Ελλάδα, την οικογένεια και τα εγγόνια του, αιχμάλωτους στα ξένα συμφέροντα.

Ο Γιώργος Γκρουμούτης, συνταξιούχος αγρότης από την Αλφειούσα, εξαπέλυσε μέσω του ….IONION FM, δριμεία επίθεση στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που πούλησε την ιστορία της πατρίδας, αφήνοντας άναυδους δημοσιογράφους και ακροατές. Δήλωσε ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο καθώς όταν φοιτούσε στην 4η δημοτικού ξέσπασε ο β παγκόσμιος πόλεμος, παρόλα αυτά περιέγραψε στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», με λόγια σταράτα, καθαρά και από καρδιάς την δραματική κατάσταση που αντιλαμβάνεται ότι βιώνει η χώρα.
Αναλογιζόμενος τις καταστροφές που επέφεραν στην Ελλάδα το 1940 οι Γερμανοί φασίστες, δήλωσε ότι ξανάρχονται μετά από δεκάδες χρόνια, οδηγώντας τον ελληνικό λαό σε δουλεία και θάνατο. Για την τρικομματική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι άσπονδοι εχθροί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν φίλοι για να μην πάνε φυλακή και σχεδιάζουν να το τραβήξουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα τους. «Διαλύσανε την αγροτική οικονομία, την Ηλεία, την Ολυμπία που έβγαζε χρυσό, την πούλησαν.
Αν ήταν αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να φυγαδεύουμε τη νεολαία, να την πουλάμε στα σκλαβοπάζαρα», ανέφερε ο κ. Γκρουμούτης και συνέχισε « Θέλω να δω πριν πεθάνω, να γκρεμιστεί το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Δυστυχώς την χώρα δεν κυβερνούν οι Έλληνες» και προέβλεψε ότι σε λίγα χρόνια θα ακολουθήσει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος για το νερό.
Κάλεσε τους Έλληνες να αντιληφθούν την προδοσία, να αναλογιστούν τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και την οικογένεια τους και να βγουν στις πλατείες.
«Είμαι γέρος, αλλά ξαναγίνομαι νέος όταν ακούω για αγώνες», δήλωσε ο 86χρονος αγρότης.
ΠΗΓΗ anti-ntp.net


Έκθεση- σοκ: 3,9 εκατ. Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας!!!

Την "επιτυχία" των μνημονίων και της πολιτικής που ακολουθείται καταγράφει μηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.



Σχεδόν 3.900.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 3.100.000.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, από το 2010 έως το 2013 η μείωση μισθών και συντάξεων αγγίζει το 50%, την ώρα που η ανεργία τριπλασιάστηκε φτάνοντας τα 1.200.000 άτομα το 2012.
Όπως αναφέρει, στην Ελλάδα, το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δισ. ευρώ, 47,9% (2009), 6,9 δισ. ευρώ, 52,6% (2010), 7,1 δις ευρώ, 55,5% (2011), ενώ οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δισ. ευρώ, 35,1% (2009), 4,1 δις ευρώ, 30,7% (2010), 3,6 δις ευρώ, 28,7% (2011).
Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 35,6% των μικτών αμοιβών το 2011 από 34,3% το 2000, την στιγμή που ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ υποχώρησε στο 31,7% το 2011 από 33,3% το 2000.
Υψηλότερη κατά 12% σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ελλάδα είναι η επιβάρυνση στον μισθό του παντρεμένου εργαζόμενου με δύο παιδιά, καθώς διαμορφώνεται στο 37,8% το 2011 από 35,3% το 2000, την στιγμή όπου ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ υποχώρησε το 2011 στο 25,4% από 27,5% το 2000.
Στο πλαίσιο αυτό, διεκδικεί την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και προτείνει ως κεντρική προτεραιότητα εξασφάλισης πρόσθετων πόρων την αποτελεσματική καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής (12 -14 δισ. ευρώ) και εισφοροδιαφυγής και όχι την εμβάθυνση της οικονομικής εξουθένωσης των μισθωτών και συνταξιούχων.
ΠΗΓΗ newsbomb.gr

"Δεν γνωρίζω κανένα λάθος του ΔΝΤ!"


"Δεν γνωρίζω κανένα λάθος του ΔΝΤ!" δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών



...την ώρα που η κυβέρνηση στο εσωτερικό "σκίζει τα ιμάτιά της" ότι θα εκμεταλλευτεί την ομολογία του ΔΝΤ για να διαπραγματευτεί με την Τρόικα!

Για ακόμα μία φορά αποκαλύπτεται το διπλό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια της ανυποψίαστης κοινής γνώμης την ώρα που συνεχίζει "σαν καλός μαθητής" να επιδεικνύει στρατιωτική πειθαρχία στις εντολές των δανειστών μας. Δεν θα υπήρχε θέμα αν η κουβέντα που άνοιξε στην Ελλάδα σε σχέση με την παραδοχή του Ταμείου ότι υποεκτίμησε τις επιπτώσεις της σκληρής πολιτικής λιτότητας στην πραγματική οικονομία, περιοριζόταν μόνο σε δημοσιογραφικές αναλύσεις και δεν χρησιμοποιούνταν από το Μέγαρο Μαξίμου ως ακόμα ένα προπαγανδιστικό εφεύρημα για να πείσει τους πολίτες ότι έχει σκοπό- έστω και αργά- να διαπραγματευτεί με την Τρόικα.
Την ώρα που σειρά κυβερνητικών στελεχών αλλά και επικεφαλής των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με πρόσφατο παράδειγμα τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ότι "η ομολογία του λάθους του ΔΝΤ θα αποτελέσει σύντομα ένα επιχείρημα στα χέρια της ελληνικής πλευράς" για να αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής και πιθανότατα κάποιες παράμετροι του Μνημονίου, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάραςχθες από τις Βρυξέλλες κινήθηκε σε άλλη γραμμή... Παρά την προσπάθεια που έγινε λίγες ώρες μετά από τα γνωστά και μη εξαιρετέα "παπαγαλάκια" να σώσουν τον κ. Στουρνάρα από την γκάφα του, ήταν ήδη αργά. Πιο συγκεκριμένα, ένα 24ωρο μετά το Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα έμεινε μετεξεταστέα με τους Ευρωπαίους να αναβάλλουν την καταβολή  της δόσης των 2,8 δις ευρώ, το μιντιακό σύστημα Στουρνάρα έπεσε με τα μούτρα να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έθεσε κατά την συνεδρίαση στους ομολόγους του το θέμα του λάθους του ΔΝΤ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού όμως ομολόγησε ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή "η συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές περιορίστηκε σε ένα γενικό θεωρητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο".
Παρόλα αυτά, το σύστημα Στουρνάρα την επόμενη μέρα επιχειρούσε να μας πείσει ότι αυτή η "γενική θεωρητική ακαδημαϊκή συζήτηση"- όπως την ονόμασε ο Πρόεδρος του Eurogroup- ήταν το δήθεν... αίτημα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ να εξεταστεί το λάθος του ΔΝΤ. Εκτός όμως όλων αυτών, ο κ. Στουρνάρας, όπως μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένη πηγή στις Βρυξέλλες, όχι μόνο δεν έθεσε το θέμα, αλλά σχεδόν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καν θέμα λάθους του ΔΝΤ! Κι αυτό γιατί κληθείς από τους δημσιογράφους να απαντήσει αν συμφωνεί με την άποψη ότι το ΔΝΤ ομολόγησε το λάθος του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι "εγώ δεν έχω πει κάτι τέτοιο!". Και συνέχισε λέγοντας: "εγώ προσωπικά δεν έχω εξάγει κανένα συμπέρασμα για την Ελλάδα από τα όσα γράφονται στην έκθεση του ΔΝΤ"αναφερόμενος στην επίμαχη έκθεση Μπλανσάρ για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.
Το ερώτημα είναι απλό: πώς ο κ. Στουρνάρας έθεσε το θέμα του λάθους του ΔΝΤ στους Ευρωπαίους- όπως διατείνεται η κυβερνητική πλευρά και οι πηγές του Υπουργείου Οικονομικών- την ώρα που ο ίδιος στις δηλώσεις δεν αποδέχεται την ύπαρξη του λάθους;
 Ανεξαρτήτως πάντως του πώς προσπαθεί να "πουλήσουν" η κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν μέσα ενημέρωσης το θέμα στην ελληνική κοινή γνώμη, το βέβαιο είναι ότι όπως το ΔΝΤ έτσι και οι Βρυξέλλες δεν προτίθενται να ανοίξουν καμία συζήτηση για τυχόν "λάθη" στο ελληνικό πρόγραμμα τα οποία δεν αναγνωρίζουν προτιμώντας έτσι ότι λάθη έχουν γίνει, να τα χρεώνουν αποκλειστικά στην ελληνική πλευρά. Και αυτό κάποιοι το ονομάζουν "διαπραγμάτευση"...
ΠΗΓΗ newsbomb.gr

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...

"ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 360 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΣΟΥ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 580....

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 25 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ 5 ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΔΩΡΕΑΝ..

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ...

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ 50 ΕΥΡΩ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ 43% ΑΠΟ ΤΟ 20ΑΡΙΚΟ...

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ..

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΕΣ ΠΟΤΕ..."
Print Friendly and PDF