Σάββατο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΘΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ 16/6/2012


To ταξίδι του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου  για το νομό Έβρου συνεχίστηκε με μία στάση στην πόλη της Ξάνθης όπου φιλοξενήθηκε από τους εθελοντές της Συντονιστικής Επιτροπής και τους υποψήφιους  Βουλευτές του νομού.
Κατά τη διαδρομή έτυχε να συναντηθεί με στελέχη 
του πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης, αλλά 
και τον Πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου 
της περιοχής.
Ο Πάνος Καμμένος μαζί με τους εθελοντές περπάτησαν 
στους δρόμους του παραδοσιακού παζαριού προκειμένου 
να βρεθούν σε ταβέρνα της περιοχής όπου γευμάτισαν 
όλοι μαζί. Εκεί ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία 
να συνομιλήσει με όλους, 
να ακούσει τις απόψεις τους και μαζί να πιουν 
ένα ποτήρι κρασί στην ελευθερία της Ελλάδας 
και στην αναμενόμενη μεγαλύτερη επιτυχία 
των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
για αύριο 17 Ιουνίου.

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στο Αιγάλεω 15/6/2012

Παρασκευή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/6/2012



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 

ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6/2012, ΤΟ ΠΡΩΙ, 
ΑΠΟ ΤΙΣ 9,00 ΕΩΣ ΤΙΣ 10,00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 23 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΤΗΛ.
2310 279700


ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη

Η διακαναλική συνέντευξη του Πάνου Καμμένου 14/06/2012

Ο Πάνος Καμμένος για τους εργαζόμενους 13/6/2012


Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL 13/6/12012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 14-06-2012



ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ. ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ (ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Ν.3, 23210-66740)

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ 13/6/2012


Α ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

Παραθέτουμε τα κυριότερα αημεία της αποψινής (Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012) ομιλίας του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στις Αχαρνές (Μενίδι).


«Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο, τα πράγματα κάθε μέρα δυσκολεύουν, οι τοκογλύφοι εκβιάζουν.
Στις 17 Ιουνίου θα ανατρέψουμε τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους.
Στις 17 Ιουνίου θα τους πούμε, πάρτε τα μνημόνια και φύγετε, οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός.
Θα περάσουμε δύσκολα αλλά δεν θα μας διευθύνει κανένας Ράιχενμπαχ και κανένας Φούχτελ.
Από τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια.»

«Από το ευρώ δεν φεύγουμε γιατί το έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα και αίμα, μέσα από το Φ.Π.Α που πληρώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός.
Η Ευρώπη είναι Ευρώπη των λαών δεν θα κάνουν κουμάντο οι τραπεζίτες.»

«Την Κυριακή θα είμαστε εκείνοι που θα καθορίσουν το αύριο της πατρίδας. Εμάς δεν μας ελέγχουν οι Χριστοφοράκοι και οι μιζαδόροι της μεταπολίτευσης. Εμάς μας ελέγχει μόνο ο ελληνικός λαός.

Εκτελείται σχέδιο καθυπόταξης όλων των λαών της Ευρώπης, δεν θα το καταφέρουν.Παρά το ότι έχουν εξαγοράσει τα δύο κόμματα της μεταπολίτευσης αλλά και μικρότερα κόμματα που υπηρέτησαν το μνημόνιο.

Ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Σαμαράς υπέγραψαν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Στις 17 Ιουνίου  τελειώνει η προδοτική πολιτική. Θα υπάρξει σκληρή τιμωρία. Συμφωνίες συμμαθητών δεν κάνουμε, δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς.
Αν υπολογίζουν σε παραγραφή και ασυλίες τους λέμε:αυτά τελιώνουνε 17 Ιουνίου.»

«Δεν θα πληρώσουμε το επονύδιστο χρέος που προέκυψε με τις συμβάσεις για τα υποβρύχια που γέρνουν και τα οποία αγοράσαμε και για τα τρένα που δεν χωράνε να κινηθούνε στις ράγες.»

«Εμείς υποστηρίζουμε κατάργηση μνημονίων, άρση ασυλίας, κατάργηση δανειακών συμβάσεων, άμεση ανακύρηξη Α.Ο.Ζ, επιτροπή λογιστικού ελέγχου. Αν αυτές οι προυποθέσεις γίνουν δεκτές θα συμμετάσχουμε στη κυβέρνηση και εφόσον σε αυτή δεν συμμετέχουν Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι έβαλαν την υπογραφή τους. Οι όροι που βάζουμε δεν είναι όροι με ανταλλάγματα. Κάποιοι πρέπει να τραβήξουν πίσω τις συνιστώσες τους, ώστε να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουμε ενωμένοι.»


«Λαθρομετανάστευση. Δεν θα μείνει ούτε ένας λαθρομετανάστης στην Ελλάδα. Δεν είναι λύση να κάνουμε αποθήκες ανθρώπων, στην Αμυγδαλέζα και οπουδήποτε αλλού. Η λύση είναι μια η Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέσει τη Τουρκία ώστε να επαναπροωθήσει τους λαθρομετανάστες ή αλλίως τους βγάζουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και ας τους ψάξουν μετά στο Βερολίνο.»

«Ασφάλεια. Πρώτο μελημά μας είναι η επαναφορά της ασφάλειας στις γειτονίες.»

«Μικρομεσαίοι. Δημιουργούμε το Εθνικό Λογαριασμό Οφειλετών του Δημοσίου, όπου θα πάνε όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων. Ώστε να πάρει ο μικρομεσαίος φορολογική και ασφαλιστική ενημερώτητα, ώστε να μπορεί να δουλέψει.»

« Ο μόνος κίνδυνος είναι  το μνημόνιο και οι δυνάμεις του μνημονίου. Εμείς είμαστε επικίνδυνοι για τους κλέφτες που υποθηκεύουν τη χώρα.»

« Σε μια χώρα που υπάρχει εθνική κυριαρχία θα πληρώνονατοι πρώτα οι μισθοί, οι συντάξεις και τα νοσοκομέια και μετά οι τόκοι.»

Τετάρτη

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ 13/6/2012


Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στα γραφεία του Κινήματος με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιά κ. Δημήτρης Μαθιός, ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Γιώργος Καββαθάς, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Βερνίκος.


Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Β΄Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Γιάννης Μανώλης, ο Γενικός Διευθυντής του Κινήματος και τομεάρχης Οικονομικών κ. Ζώης Κολιός και ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Πειραιά του Κινήματος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Ζησιμάτος.


Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:


«Έκλεισε ο γύρος των συναντήσεων που ξεκίνησε το πρωί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.


Συναντηθήκαμε σήμερα με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας εκτός του ΣΕΒ.


Συζητήσαμε επί μακρόν για τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αυτό που προκύπτει είναι ότι από τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει αυτή την τεράστια οικονομική κρίση.


Θα αντιμετωπίσει την υπογραφή των δύο μνημονίων που οδήγησαν στην ύφεση και ουσιαστικά στη κατάρρευση της χώρας, στην ανεργία και στο κλείσιμο των επιχειρήσεων. Χρειάζεται από εδώ και πέρα η δημιουργία μιας ελληνικής dream team για να μπορέσει να σηκώσει ξανά το ηθικό των Ελλήνων, να φέρει την ασφάλεια στη χώρα και να βγούμε σαν Έλληνες, ενωμένοι από αυτή την κρίση».




Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης έκανε την εξής δήλωση:


«Κάναμε μια συζήτηση, οι παραγωγικοί φορείς, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα. Να υπάρξει ενότητα και εμείς από τη πλευρά μας ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε, να μας δώσει τη δυνατότητα ο πολιτικός κόσμος, να συννενοηθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και με αυτό το τρόπο να βγούμε όλοι από το αδιέξοδο. Νομίζω τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να πούμε όλοι μαζί καλημέρα Ευρώπη η Ελλάδα είναι ακόμα ζωντανή».




Ο αντιπρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός έκανε την εξής δήλωση:


«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον πρόεδρο. Η υπόθεση είναι ότι είμαστε στο «κόκκινο». Όλος ο παραγωγικός ιστός της χώρας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη και δεινή κατάσταση και ευχόμαστε ότι από Δευτέρα θα υπάρξει μια συνεννόηση όλων των κομμάτων ώστε να παρθούν οι αποφάσεις για το καλύτερο για τη χώρα μας. Βρισκόμαστε πραγματικά σε δεινή κατάσταση».




Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Βερνίκος έκανε την εξής δήλωση:


«Ο τουρισμός είναι σε κρίσιμη φάση. Θεωρώ όμως ότι ενώνει όλους τους Έλληνες. Ενημερώνουμε τα κόμματα, θεωρούμε πολύ σημαντική την επικοινωνία μαζί τους, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να φτιάξουμε το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό κλίμα.


Ο σχηματισμός μιας ισχυρής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών είναι απαραίτητος, γιατί η ακυβερνησία φαίνεται και από τα νούμερα των κρατήσεων. Λειτουργεί εις βάρος του τουρισμού.


Θέλουμε κυβέρνηση, ενωτική όσο γίνεται με μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή και αποτελεσματική, ώστε να μπορέσουμε να πάρει μπρος η μηχανή και κυρίως η οικονομία μας, διότι μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη βαθιά κρίση την οποία ζούμε».



Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς έκανε την εξής δήλωση:


«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα θέματα που βασανίζουν εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες.


Αυτό που βιώνουμε καθημερινά, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τις χιλιάδες θέσεις που χάνονται μέσα από το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων.


Πιστεύουμε ότι την Δευτέρα είναι ανάγκη, εθνική ανάγκη, να υπάρξει κυβέρνηση που θα δώσει σταθερότητα στη χώρα, προοπτική, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

Η Ομιλία Πάνου Καμμένου στην Κατερίνη 12/6/2012

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΕΟ ΣΠΟΤ 13/6/2012

Ο Π. Καμμένος. Χωρίς πρωτογενή παραγωγή δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην κρίση. 12/6/2012

«Χωρίς πρωτογενή παραγωγή δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην κρίση. Πρέπει οπωσδήποτε να μη μείνει ούτε μέτρο καλλιεργήσιμης ελληνικής γης που να μην αξιοποιείται».

Με αυτή τη βασική θέση συνέχισε την περιοδεία του στην κεντρική Ελλάδα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος με επόμενους σταθμούς δύο πρωτεύουσες νομών, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, νομοί κατ’ εξοχήν αγροτικοί.

Στα κέντρα και των δύο πόλεων πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες περιοδείες με τη συμμετοχή απλών μελών του κόμματος και των υποψήφιων των δύο ψηφοδελτίων.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η απόφαση να μη συμπεριληφθεί η Αγροτική Τράπεζα σε εκείνες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν υποκρύπτει τη δέσμευση της γης των Ελλήνων αγροτών που χρωστούν στην τράπεζα, υπό το αγγλικό δίκαιο στο οποίο μας υπέβαλλαν οι δανειστές και οι εγχώριοι υποτελείς της τρόικας.
Επιπλέον η νέα τακτική που εισάγεται και στη χώρα μας υπό τα ίδια συμφέροντα, με τον παρελκυστικό τίτλο «Διατροφικός Κώδικας» και το πρόγραμμα «Ήλιος», θα οδηγήσουν στο να μην υπάρχουν πια χωράφια παρά μόνο για να παράγουν δωρεάν ενέργεια για τη Γερμανία.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε σε αντίστοιχες συνεντεύξεις τύπου που παραχώρησε και στις δύο πόλεις σε εκείνα που προβλέπει το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι στις 18 Ιουνίου δε μπορεί το πλοίο που ονομάζεται «Ελλάδα» να μην έχει κυβέρνηση δεδομένου ότι θα περάσουμε από πολύ δυνατό τυφώνα.

Συνεπώς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από τη θέση του 3ου κόμματος που βάσιμα ελπίζουμε ότι θα κατέχουμε θα αποτελέσουμε την εγγύηση ώστε να δημιουργηθεί κυβέρνηση για:

Την άμεση κατάργηση του Μνημονίου με νόμο στη Βουλή.
Τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για τη διακρίβωση του κεφαλαίου του χρέους συν το νόμιμο επιτόκιο συν 1% που προβλέπουν οι όροι λειτουργίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και τιτλοποίηση του ορυκτού πλούτου με σκοπό να πληρωθεί μόνο το χρέος που πραγματικά οφείλει η χώρα στους δανειστές.

«Η παράδοση της χώρας σταματά στις 18 Ιουνίου» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Τρίτη

Ο Πάνος Καμμένος στο Καμμένος. Θα προστατεύσουμε την Ελληνική οικογένεια 12/6/2012

Ο Π.Καμμένος για Σηφουνάκη:"Δεν απαντώ σε απατεώνες"


"Ο κ. Σιφουνάκης ήθελε να κόψουμε το πλοίο από τις Σποράδες, να κόψουμε την αντικατάσταση των πλοίων που στέλναμε 
στις Σποράδες, από την Σκύρο όπως θυμάστε, με το πλοίο 
της Σκύρου και ο κ. Σιφουνάκης είχε συνεργάτη του 
τον κ. Νίκο Παπανδρέου, που έκανε τις γνωστές απάτες 
και έφερε την κατάσταση εδώ. Δεν απαντάω σε απατεώνες. Ευχαριστώ.", δήλωσε ο κ. Καμμένος, από τον Βόλο, 
όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο της Πανθεσσαλικής του περιοδείας.

Ο Πάνος Καμμένος στο MEGA 12/6/2012


Πάνος Καμμένος : Νίκος Λυγερός για την ΑΟΖ

Πάνος Καμμένος: “Μετά απο την συνάντηση με τον Έλληνα Νίκο Λυγερό σας κοινοποιώ την εξήγηση για την ΑΟΖ.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (ΑΟΖ)



Α. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ



Πρώτο Βήμα
ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ( δηλ. ΘΕΣΠΙΣΗ) ΤΗΣ ΑΟΖ:

Τι σημαίνει;

Δηλώνω ότι έχω ΑΟΖ. Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) γίνεται πάντα μονομερώς. Πάνω από 130 χώρες παγκοσμίως έχουν προβεί σε μονομερή ανακήρυξη.

Πώς γίνεται πρακτικά;

Η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση. Χρειάζεται πλειοψηφία. Δεν απαιτείται καμία άλλη διαδικασία – Γίνεται τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης. Ο νόμος δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και υποβάλλεται στον ΟΗΕ για γνωστοποίηση.


Δεύτερο Βήμα
ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ:



Γίνεται με διμερή συμφωνία των κρατών.

Αρχικά

1. με την Ιταλία – Έχει γίνει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας για την υφαλοκρηπίδα από το 1977, με βάση τη μέση γραμμή. Η ΑΟΖ θα οριοθετηθεί στη γραμμή της υφαλοκρηπίδας. Κανένα πρόβλημα.

Στη συνέχεια

2. Αλβανία

3. Λιβύη

4. Αίγυπτο

5.Κύπρο και

6. Τουρκία (στο τέλος).



• Υπάρχει δυνατότητα η ως άνω σειρά να τροποποιηθεί ανάλογα με τα δεδομένα που ενδέχεται να προκύψουν. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. το β´ εξάμηνο του 2012.

• Όποιος διαφωνεί απλά δεν υπογράφει. Δεν υπάρχει casus belli.

• Η οριοθέτηση που γίνεται με μία χώρα μας επιτρέπει να προβούμε στο επόμενο στάδιο (οικοπεδοποίηση) για την περιοχή αυτή.


Τρίτο Βήμα
ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ

Δηλαδή, παραχώρηση οικοπέδων για εξόρυξη ορυκτού πλούτου. Ξεκινάμε άμεσα με το ΙΟΝΙΟ και συνεχίζουμε στις άλλες περιοχές. Σε πέντε (5) μήνες είναι δυνατόν να υπάρχουν τα πρώτα οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις συμφωνίες αυτές.



Β. ΑΞΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ



• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δις βαρέλια Χ 100 $ = 150 δις $

• ΙΟΝΙΟ 2 δις βαρέλια Χ 100 $ = 200 δις $

• ΚΡΗΤΗ 14 – 22 δις βαρέλια Χ 100 $ = 1,4 – 2,2 ΤΡΙΣ $

• ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δις βαρέλια Χ 100 $ = 5 ΤΡΙΣ $



* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο – Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.



* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες.

Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα – Η Γαλλία ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911.



Γ. ΚΥΠΡΟΣ



• Απρίλιος 2014 – Θα εξάγει στην Ελλάδα φυσικό αέριο (από το κοίτασμα ΑΦΡΟΔΙΤΗ – οικόπεδο 12), το οποίο θα διέρχεται από την ελληνική ΑΟΖ (που είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ) και στο μέλλον, κατόπιν σχεδιασμού, θα τροφοδοτήσει την υπόλοιπη Ευρώπη με τον αγωγό Interconnector Ελλάδας – Ιταλίας, αλλά και του Interconnector Ελλάδας – Βουλγαρίας, που πρόκειται να κατασκευαστούν.

Από τη συμφωνία που έχει γίνει με τη NOBLE ENERGY η Κύπρος θα παίρνει το 80% των εσόδων.

• Οκτώβριος 2012 – Θα αναθέσει την εξόρυξη ορυκτού πλούτου σε 9 οικόπεδα. Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και κοινοπραξίες εταιριών που προέρχονται από Αμερική, Ρωσία, Γαλλία, Ισραήλ, Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Κορέα, Νορβηγία, Μαλαισία. Τα οικόπεδα 1, 4 και 13 δεν προκηρύχτηκαν, καθώς το μεν 1 είναι πολύ κοντά στην Κύπρο (27 ΝΜ) και το 13 είναι κοντά στη Λιβύη. Όσον αφορά το 4, είναι κοντά στην ελληνική ΑΟΖ και υπάρχουν σκέψεις για κοινοπραξία με συνορεύον οικόπεδο της ελληνικής ΑΟΖ, που θα μπορούσαν να δοθούν ως ένα οικόπεδο.



Δ. ΛΟΙΠΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ



1. Η Ελλάδα διαθέτει τη 2η μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Η Ε.Ε. διαθέτει την μεγαλύτερη ΑΟΖ παγκοσμίως.

2. Η ΑΟΖ της Ελλάδος συνδέει την ΑΟΖ της λοιπής Ε.Ε. με την ΑΟΖ της Κύπρου, γεγονός που προσδίδει στη χώρα μας επιπλέον αξία στην ήδη σημαντική γεωπολιτική θέση της Ελλάδος.

3. Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ελλάδος είναι εξίσου εξαιρετικής ποιότητας με αυτά της Κύπρου, αλλά και πολύ μεγαλύτερα.

4. Στην Ελλάδα έχουν γίνει οι απαιτούμενες σεισμικές μελέτες (υπάρχουν οι «Σεισμικές Γραμμές», όπως αποκαλούνται). Η Κύπρος καθυστέρησε 2-3 χρόνια μέχρι να γίνουν.

5. ΑΝΕΡΓΙΑ: Κάθε εξόρυξη, μαζί με τον τερματικό σταθμό, συνεπάγεται 100.000 θέσεις εργασίας.

6. Η εξόρυξη των κοιτασμάτων σε ΙΟΝΙΟ, ΚΡΗΤΗ και ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ γίνεται σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από τη στεριά. Στην Κύπρο η μικρότερη απόσταση μεταξύ στεριάς και οικοπέδου εκμετάλλευσης είναι στα 27 Ναυτικά Μίλια (ΝΜ).

7. Η επιλογή της περιοχής του Κατάκολου (Γ. Μανιάτης – ΠΑΣΟΚ) δεν κρίνεται ορθή, καθώς βρίσκεται στα 4,2 ΝΜ από τη στεριά, δηλ. εντός των εθνικών χωρικών υδάτων (6 ΝΜ), και συνεπώς δεν ανήκει στο πλαίσιο της ΑΟΖ. Επιπλέον, πρόκειται για μικρό κοίτασμα χωρίς σημαντικά οφέλη για το κράτος και δεν προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών.

8. EuroAsia Interconnector: Η ΔΕΗ της Ελλάδος με τις αντίστοιχες εταιρίες του Ισραήλ και της Κύπρου (ΑΗΚ), καθώς και η Quantum Corporation, υπέγραψαν στις αρχές του 2012 μια κοινοπραξία η οποία θα μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα μεταξύ των χωρών αυτών και στη συνέχεια σε λοιπές ευρωπαϊκές χώρες. Η προμελέτη έχει ολοκληρωθεί, η μελέτη ολοκληρώνεται το 2012 και η καταπόντιση του καλωδίου θα γίνει τον Οκτώβριο του 2013. Το ηλεκτρικό ρεύμα θα παράγεται από την καύση του φυσικού αερίου και θα μεταφέρεται με καλώδια, τα οποία θα διέρχονται μέσω και της ελληνικής ΑΟΖ. Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση αξίας 1 δις ευρώ.

9. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην έννοια της ΑΟΖ και αναγνωρίζει τη σπουδαιότητά της. Αυτό αποδεικνύεται, αφενός, από το γεγονός ότι από την 01.07.2013 η Κροατία θα αποτελέσει την 28η χώρα της Ε.Ε., η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη ΑΟΖ από τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, αφετέρου από το γεγονός ότι το 2004 εντάχθηκαν η Μάλτα και η Κύπρος.



Ε. ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΡΩΠΗ – ΕΥΡΩ



Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, κάθε συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδος από την Ευρώπη ή το Ευρώ καθίσταται τουλάχιστον ανεδαφική και παρελκυστική.



ΣΤ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ



Ο καθορισμός της ΑΟΖ για την Ελλάδα είναι ζήτημα υψίστης σπουδαιότητας και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα τόσο για λόγους στρατηγικής σημασίας όσο και για λόγους πραγματικής και ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.



Τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει άμεσα να καταστήσουν σαφές αν προτίθενται να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για την ανακήρυξη (θέσπιση) της ΑΟΖ. Ελπίζουμε πως θα υπάρξει εθνική σύμπνοια.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ 12/6/2012

Δελτίο τύπου 12/6/2012 ....


Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, 
μετά τη συνάντησή του, παρουσία του Γιάννη Μανώλη, με τους εκπροσώπους των συνδικάτων των εργαζομένων στην εταιρεία  ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση 
της εταιρείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν επιτρέπουμε σε κανένα την απαξίωση της εταιρείας ΛΑΡΚΟ. Πολύ περισσότερο 
δεν επιτρέπουμε σε κανένα να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες κατά τη διάρκεια 
της προεκλογικής περιόδου. Καλούμε τη διοίκηση 
του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας 
να ανανεώσει άμεσα τη μίσθωση δημόσιων μεταλλευτικών χώρων 
(των οποίων η τριακονταεξαετής σύμβαση μόλις έληξε), προκειμένου 
να εξασφαλιστεί η συνέχεια λειτουργίας της εταιρείας.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 12/6/2012







Από την πόλη του Βόλου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κεντρική Ελλάδα 
ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος.
Περιόδευσε στους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης όπου είχε 
την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες καθώς και με πολίτες.
Αργότερα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και τα ΜΜΕ 
της περιφέρειας. 
Στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου, ο Πάνος Καμμένος 
είχε συνάντηση και με τον επίτιμο Πρόεδρο των Σαρακατσάνων κ. Χρήστο Χρόνη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί:
Στην ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού τόσο στο νομό Μαγνησίας αλλά 
και στις Σποράδες με άμεση επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.
Υπενθύμισε ότι την εποχή που ήταν υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκίνησαν τα έργα εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων του Βόλου, έργο που δεν εξελίσσεται πια.
Τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα της αποβιομηχάνισης της ευρύτερης περιοχής που έχει οδηγήσει ειδικά τη νεολαία σε υψηλά επίπεδα ανεργίας.
Σε σχέση με το διακύβευμα των εκλογών ξεκαθάρισε:
α) Ότι η χώρα από τις 18 Ιουνίου χρειάζεται κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων
β) Διατύπωσε την άποψή του ότι πολύ σύντομα και η Ισπανία θα ενταχθεί σε ένα είδος Μνημονίου γεγονός που επιβεβαιώνει απόλυτα τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την οικονομική υποταγή όλου του Νότου στους τραπεζίτες και διεθνείς τοκογλύφους. Μάλιστα προέβλεψε ότι σύντομα θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς με την Ελλάδα και η Κύπρος.
γ) Με έμφαση υπογράμμισε ότι όποιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ψηφίσει Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι σα να ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ των Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Τέλος έκλεισε λέγοντας:
«Εάν θέλουμε, μπορούμε να τους νικήσουμε με την ψήφο μας στις 17 Ιουνίου 
στην Ελλάδα και αν τους νικήσουμε στην Ελλάδα θα τους νικήσουμε και στην Ευρώπη».
 Η περιοδεία στο Βόλο ολοκληρώθηκε με ολιγόωρη στάση στη Νέα Ιωνία.  Παραυρέθηκαν η Συντονιστική Επιτροπή 
και οι υποψήφιοι Βουλευτές Μαγνησίας του κόμματος.

Στο Ζάππειο ο Πάνος Καμμένος 12/6/2012



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, 
θα δώσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου 
την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 και ώρα 14:00 
στο Ζάππειο Μέγαρο.

O Π.Καμμένος έστειλε μήνυμα νίκης στον Πειραιά 11/6/2012


Ο ηγέτης των"Ανεξάρτητων Ελλήνων

"Π.Καμμένος έστειλε μήνυμα νίκης στον Πειραιά. 








Ένας Π.Καμμένος συγκινητικός,ορμητικός χειμαρρώδης 
αλλά και καταγγελτικός στους "δόσίλογους μνημονιακούς" 
έστειλε μήνυμα νίκης. Είμαστε εδώ!
Ο Πειραιάς έριξε τα "τείχη" 
και υποδέχτηκε τον Π.Καμμένο και τους "γλάρους" στην αίθουσα του ΟΛΠ.
Σας υπόσχομαι να ξαναγεννηθεί το Πέραμα,το οποίο μέρα με την μέρα αργοπεθαίνει.Θα φέρουμε τα πλοία  πίσω και θα δημιουργήσουμε ξανά δουλειές.Θα  δώσουμε κίνητρα στους εφοπλιστές (ΦΠΑ 5%) 
να φέρουν τα καράβια  τους στην "ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη",
να ακούσουμε ξανά τα...ματσακόνια να δουλεύουν!
Τις πλατφόρμες για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αναγκάσουμε τις εταιρείες  να κατασκευάζονται εδώ...
Βεβαίως δεν παράλειψε  όπως κάνει άλλωστε σε κάθε ομιλία να στείλει μήνυμα σε "αυτούς"που έχουν πουλήσει την χώρα και χάσει τον ύπνο τους, ότι τους περιμένει ο.......... Κορυδαλλός.!!

Ήταν τόσο μεγάλος ο παλμός που ο κόσμος σηκωνόταν από τις καρέκλες του κάθε ένα λεπτό!Ο Π.Καμμένος σε μια από τις καλύτερες ομιλίες του.. 
Βέβαια μετά την ομιλία δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το περίπτερο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πλατεία Δαβάκη στην Νίκαια , όπου έγινε δεκτός  από τους "γλαρους" και έβγαλε μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές...Είστε η δύναμη του κινήματος..

ο αγώνας συνεχίζεται δεν τελείωσε...
Ήμουν και εγώ εκεί..Έζησα το όνειρο!!!





ΠΗΓΗ


http://ellinasasfalistis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html

Ο Πάνος Καμμένος: Να μην επιχειρήσει κανείς να πιέσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες



Στη συνδιάσκεψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την οικονομία 
και την ασφάλεια μίλησε την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουμε δέσμευση από το Μνημόνιο ούτε έχουμε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή μας έχοντας υποχρεωθεί στους τοκογλύφους» είπε χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμύτατη κριτική κυρίως στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχετικά με την οικονομία αναφέρθηκε στην ανάγκη ενιαίου φορολογικού νόμου με κατάργηση όλων των προηγουμένων, ο όποιος θα έχει συνταγματική ισχύ για δέκα χρόνια.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα η αγορά, επαναλαμβάνοντας την πρόταση

για τον ειδικό λογαριασμό οφειλετών του Δημοσίου.

«Οι οφειλές της επιχείρησης προς το δημόσιο να μεταφερθούν, σε έναν ειδικό λογαριασμό στην Νέα Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα την οποία έχουμε ανακοινώσει στο πρόγραμμα μας, και να ανοίξει ένας νέος κωδικός στο γενικό λογιστήριο του κράτους, ένας κωδικός ονομαστικός της κάθε επιχείρησης.

» Αυτή η επιχείρηση λοιπόν που θα μεταφέρει αυτές τις οφειλές της που δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει, θα μπορεί άμεσα να πάρει φορολογική ενημερότητα να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα, βγαίνει και αυτόματα από το Τειρεσία. Σταματάει κάθε δίωξη ποινική ή αστική.»

» [...] Βγαίνει από το Τειρεσία παίρνει το δικαίωμα να ξεκινήσει από το μηδέν. Το 50% των δανείων το οποίο έχει πάρει από τις τράπεζες και έχει πληρώσει συνήθως 400% -1000% όλα αυτά τα δάνεια κουρεύονται κατά 50%. Και ρυθμίζεται η πρώτη δόση σε δύο χρόνια.

» Κόστος για το δημόσιο αυτό 0, διότι από μία επιχείρηση που έχει φτάσει πλέον στα όρια δεν πρόκειται να εισπράξεις ποτέ και τίποτα. Με αυτό τον τρόπο έχοντας αρχίσει μια επιχείρηση από την αρχή ουσιαστικά και έχοντας ρυθμίσει τις οφειλές σε 100 δόσεις για 100.000 ευρώ, σε 150 δόσεις για 400.000 ευρώ, σε 240 δόσεις για 3.000.000 ευρώ ουσιαστικά τι έχουμε καταφέρει; Έχει καταφέρει να μπορεί να αποπληρώσει ο επιχειρηματίας, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο κλάδος και παράλληλα αυτά που θα εισπράττει άμεσα με τη ξαναλειτουργία της επιχειρήσεως του να το αποδίδει αμέσως στο δημόσιο.»
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι το κόμμα του είναι απολύτως σαφές και κατηγορηματικό σε σχέση με το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών σχετικά με την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.

«Δεν έχει να φοβηθεί κανένας Έλληνας πολίτης τίποτα θα προχωρήσουμε από την πρώτη μέρα στη δημιουργία της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, θα ανακηρύξουμε την ΑΟΖ θα υποστηρίξουμε την εθνική μας κυριαρχία» εξήγησε.

Μάλιστα κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν δημόσια θέση: «Να μην διανοηθούν να δοθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας ως εγγύηση στα ευρωομόλογα για να σώσουμε εμείς την Ευρώπη.

» Και αν τους έχει περάσει από το μυαλό, ότι θα εξαθλιώσουνε τους Έλληνες πολίτες για να φτάσουμε σε σημείο για να πούμε ότι θα σωθούμε από τα ευρωομόλογα που θα εκδώσουνε. Αλλά από πίσω τα ευρωομόλογα θα έχουν εγγύηση τα ελληνικά πετρέλαια, το ελληνικό φυσικό αέριο, τον ελληνικό χρυσό. Να το ξεχάσουνε οι υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων. Αυτή η χώρα δε παραδίδεται. Αυτή η χώρα δεν προσκυνά. Ναι, θα περάσουμε δύσκολα. Αλλά θα εργαστούμε σκληρά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.» συνέχισε.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε να μην προσπαθεί κανείς να πιέσει τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Είμαστε ασυμπίεστοι. Όσους μπορέσανε να εξαγοράσουν, εξαγόρασαν» κατέληξε.

Δευτέρα

Η Ομιλία του Π. Καμμένου στην Παιανία 10/6/2012


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 11/6/2012


Ο πρόεδρος του κινήματος 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Φράγκο Φραγκούλη.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, ο βουλευτής Αχαίας αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Νταβρής, 
ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ναύαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Θεοφανίδης, ο Ναύαρχος ε.α και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας Βασίλειος Πολίτης και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου Βασίλειος Τρίκας.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος,ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Κων/νος Ζιαζιάς,ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος κ. Αντώνιος Τσαντηράκης.


Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Καμμένος έκανε τις εξής δηλώσεις :


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ενημερωθήκαμε 
από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, 
από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας 
και τους αρχηγούς 
των τριών όπλων και τους επιτελείς.

Θέλω να δηλώσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
όπως και όλοι οι Έλληνες, στηρίζουμε 
τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υψηλό. 
Αυτό που οφείλουμε ως Πολιτεία είναι να διατηρήσουμε υψηλή και την αξιοπρέπεια των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε κανέναν να μπαίνει 
σε αυτό το υπουργείο και να ορίζει τους προϋπολογισμούς 
του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους εξοπλισμούς της χώρας, 
που έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας 
και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Η Εθνική Άμυνα πρέπει να μείνει μακριά από τα σχέδια 
των τοκογλύφων.

Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση το στρατιωτικό προσωπικό, 
το εισόδημα να επανέλθει στις συνθήκες του 2009.

Επίσης θα προτείνουμε στους πολιτικούς αρχηγούς 
την επαναφορά της δωδεκάμηνης θητείας. 
Διότι εάν δεν επανέλθει 
η δωδεκάμηνη θητεία ή δεν ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις 
με τους 10.000 επαγγελματίες οπλίτες, θα υπάρξει πρόβλημα 
στην στελέχωση των στρατοπέδων και των δομών.»

Ερ. Βάζετε κάποιους όρους για να συμμετάσχετε 
στην κυβέρνηση κύριε πρόεδρε;

Π.Κ. Δεν βάζουμε απλά κάποιους όρους. Οι όροι είναι 
η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η οποία πρέπει να γίνει μονομερώς 
και άμεσα, η κατάργηση των μνημονίων και βεβαίως 
η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας. 
Την ώρα που μια χώρα κινδυνεύει, 
όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με χρεοκοπία, 
δεν μπορεί κανείς να παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων 
από την ασυλία της χώρας. 
Δεν μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται 
την εθνική κυριαρχία, δεν μπορεί κανείς να οδηγεί 
τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία στο αγγλικό δίκαιο.

Ερ. Θα έχουμε κυβέρνηση την άλλη εβδομάδα;


Π.Κ Είναι υποχρέωση να έχουμε κυβέρνηση την άλλη 
εβδομάδα. Μια κυβέρνηση που δεν θα παραδώσει 
την εθνική κυριαρχία 
της χώρας στους δανειστές, αλλά θα υπερασπίσει 
την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, 
της ελληνικής οικογένειας, 
της εθνικής οικονομίας και θα διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία. 
Μια κυβέρνηση που θα καταργήσει τα κατάπτυστα μνημόνια 
που οδήγησαν σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Ερ. Είστε έτοιμοι να αναλάβετε κυβερνητικές ευθύνες 
ως κόμμα και ως πρόσωπο και εσείς προσωπικά;

ΠΚ. Για εμάς προέχουν οι εθνικές ευθύνες. Και εθνικές ευθύνες σημαίνει να δημιουργήσουμε εκείνη την κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την οποία με περηφάνια οι έλληνες θα διασφαλίσουμε την ελληνική οικογένεια, την δημόσια 
και ιδιωτική ιδιοκτησία, από αυτή την οικονομική επίθεση. 
Θα προκηρύξουμε άμεσα την ΑΟΖ προκειμένου να μπορέσουμε 
να βρούμε λύση και στην οικονομία».

Κυριακή

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ 10/6/2012



Ο πρόεδρος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  κ. Πάνος Καμμένος προσερχόμενος σε συγκέντρωση του κινήματος που πραγματοποιήθηκε 
στη Παιανία με ομιλία του, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος σήμερα τόλμησε να μιλήσει για υπογραφές, και ρώτησε 
ποιες βάλαμε εμείς;

Θα του θυμίσω  αυτές που έβαλε εκείνος.

Ο κ. Βενιζέλος υπέγραψε τις δύο δανειακές συμβάσεις, 
οι οποίες «σκότωσαν» την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Βενιζέλος υπέγραψε τα δύο μνημόνια τα οποία εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Βενιζέλος υπέγραψε σαν εξεταστική επιτροπή 
την αθώωση του Άκη Τζοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, 
για τα οποία είναι προφυλακισμένος. Ο κ. Βενιζέλος υπέγραψε τη σύμβαση
 για τα υποβρύχια ενώ ήξερε 
ότι πρόκειται περί σκανδάλου και σήμερα δεν μπαίνει βίδα στα υποβρύχια.

Ο κ. Βενιζέλος έβαλε και υπογραφές για τράπεζες που δάνειζαν τους ιδιοκτήτες τους, αυτά τα ερευνά τώρα ο εισαγγελέας.

Ο ελληνικός λαός δεν θα ξαναεπιτρέψει να υπογράψει 
εκ μέρους του.»

O ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 
στο anti-ntp.net 

Ο Π.Καμμένος μιλάει για: Codex alimentarius, 
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

ΠΗΓΗ.

Print Friendly and PDF