Σάββατο

«Σεις βρεθήκατε παλικάρια να κλείσετε το δρόμο στους Γερμανούς; Δεν ξεύρατε ότι θα σας εσάρωναν και θα περνούσαν; Ημείς γιατί τ’ ανοίξαμε και επέρασαν;» .Με ύφος υπερήφανον και σεμνόν ο κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ απαντά: «Αν είμεθα Βούλγαροι και ημείς θα επράτταμεν το ίδιο. Αλλά είμεθα Έλληνες. Η Ιστορία μας πουθενά δεν αναφέρει ότι Έλληνες παραδίδουν αμαχητί την Πατρίδα τους σε κανένα κατακτητή και δεν γίνονται εθελονταί σκλάβοι κανενός»


ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΞ ΑΕΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΟΡΜΟΜΕΝΟΥ. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

 Το απόγευμα της 9ης Απριλίου, έρχεται στο στρατόπεδό μας, ένας Βούλγαρος Στρατηγός με το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του. Με ύφος αύθάδες και υπεροπτικόν, ζητεί να γνωρίση τον Διοικητήν του οχυρού. Παρουσιάζεται ο Ταγματάρχης κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ έχοντας δια διερμηνέα τον εκ Σιδηροκάστρου καταγόμενον Ανθυπασπιστήν κ.Χαντζήν Δημήτριον. Ερωτά «Σεις βρεθήκατε παλικάρια να κλείσετε το δρόμο στους Γερμανούς; Δεν ξεύρατε ότι θα σας εσάρωναν και θα περνούσαν; Ημείς γιατί τ’ ανοίξαμε και επέρασαν;» .Με ύφος υπερήφανον και σεμνόν ο κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ απαντά: «Αν είμεθα Βούλγαροι και ημείς θα επράτταμεν το ίδιο. Αλλά είμεθα Έλληνες. Η Ιστορία μας πουθενά δεν αναφέρει ότι Έλληνες παραδίδουν αμαχητί  την Πατρίδα τους σε κανένα κατακτητή και δεν γίνονται εθελονταί σκλάβοι κανενός».Κατόπιν ο Βούλγαρος Στρατηγός ζητεί επιτακτικά ένα στέμμα από Ελληνικό Στρατιωτικό πηλήκιο δια ενθύμιον. Ο κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ απαντά: «Εγώ είμαι αιχμάλωτος των Γερμανών και όχι των Βουλγάρων. Στέμμα δεν σου δίδω. Αν θέλεις πάρε με την βία μόνος σου από ένα στρατιώτη στέμμα δια να δείξης εδώ την παληκαριά σου που δεν είχες το θάρρος να δείξης στο πεδίο της Μάχης» !Ντροπιασμένος ο Βούλγαρος Στρατηγός απεχώρησε υβρίζοντας τους Έλληνας, εισήλθε στο αυτοκίνητο και εξηφανίσθη.

ONTΩΣ, ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!


ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ TOY ΛΟΧΑΓΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΔΩ: http://pheidias.antibaro.gr/1940/Apostolopoulos-Istibei.doc

Παρασκευή

« Εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης επετείου της Μάχης των Οχυρών – Εκπροσώπηση του κινήματος στον εορτασμό στο οχυρό Ρούπελ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:            « Εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης επετείου της Μάχης των Οχυρών – Εκπροσώπηση του κινήματος στον εορτασμό στο οχυρό Ρούπελ»

Στις εκδηλώσεις εορτασμού των 72 χρόνων από την Μάχη των Οχυρών που θα γίνει στο οχυρό Ρούπελ στις 07-04-2013 το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα εκπροσωπηθεί από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Νομού Σερρών Καραμανλίδη Φίλιππο και Μιχαλόπουλο Απόστολο. Θα κατατεθεί στεφάνι σαν ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης απέναντι στους ήρωες που θυσιαστήκαν για την πατρίδα και τα ιδανικά της Ελληνικής φυλής.
Είναι καλό να αναλογιστούν σήμερα οι νεοέλληνες πως τότε λίγοι πραγματικοί πατριώτες   κατάφεραν και σταμάτησαν τις ναζιστικές ορδές. Αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα πως αν ξυπνήσουμε την κοιμισμένη συνείδηση μπορούμε να διώξουμε την τρόικα και τους ντόπιους υπαλλήλους της μακριά από την χώρα μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗNΕΣ

Σέρρες , 05-04-2013 
Με  εκτίμηση,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ
Συντονιστική Eπιτροπή Νομού Σερρών

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: « Εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης επετείου της Μάχης των Οχυρών – Εκπρόσωπος στον εορτασμό στο Ε.Φ. «Οχυρό» (πρώην Ιστίμπεη) »





Σέρρες, 5 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης επετείου της Μάχης των Οχυρών – Εκπρόσωπος στον εορτασμό στο Ε.Φ. «Οχυρό» (πρώην  Ιστίμπεη) »

Η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη, θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, που θα πραγματοποιηθούν στο Ε.Φ. «ΟΧΥΡΟ» (πρώην ΙΣΤΙΜΠΕΗ), στις 7  Απριλίου 2013.
 Σε δήλωσή της η κα Κόλλια αναφέρει: « Η ιστορία έχει καταγράψει ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τη μάχη των Οχυρών, ως ιστορικό μνημείο αντρειοσύνης, αυταπάρνησης, συνέπειας και πατριωτισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αγώνα τους εναντίον του φασισμού και του ναζισμού και αποτελεί και σήμερα φάρο  σταθερής πορείας και κατεύθυνσης, για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Έχει σημασία να ειπωθεί, ότι τα Οχυρά αντιστάθηκαν όσο δεν μπόρεσε κανένα άλλο οχυρό στις ναζιστικές ορδές.
Η μάχη των Οχυρών,  στην ομώνυμη οχυρωματική γραμμή (Ρούπελ, Ιστίμπεη, Κελκαγιά, Κάλη κ.τ.λ.) που εποπτεύει την στρατηγικής σημασίας κοιλάδα του Στρυμόνα αποτελεί σημείο αναφοράς του μεγαλείου του Ελληνικού λαού.
Πρόσφατα, η συντονιστική επιτροπή «Φίλοι Οχυρού Ιστίμπεη» απευθύνθηκε σε όλους τους πολιτικούς φορείς, υπενθυμίζοντάς τους, ότι  και στο Οχυρό Ιστίμπεη, 13 Αξιωματικοί και 350 οπλίτες αντιμετώπισαν με περισσή ανδρεία επίλεκτες Μονάδες του Γερμανικού Στρατού και τη Γερμανική Αεροπορία, ενώ το Οχυρό παραδόθηκε μετά από 36 ώρες αγώνα. Από τους 30 Έλληνες που «έπεσαν» οι 17 κατάγονταν  από το                          Ν. Πετρίτσι. Οι κάτοικοι του Ν. Πετριτσίου αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντικά εργασία για την αποπεράτωση του δρόμου που οδηγεί στο Οχυρό του οποίου η κάκιστη κατάσταση αποτρέπει τον κόσμο να συμμετάσχει και να τιμήσει με τις ανάλογες τιμές την επέτειο της Μάχης.   Ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών & Φίλων       « Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ» απευθύνθηκε και στη Βουλή των Ελλήνων για να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, η οποία και έπραξε ανάλογα.
Βέβαια, η ανάδειξη και η αξιοποίηση των Οχυρών παραμένει το μεγάλο ζητούμενο. Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί, ότι το 2010 περιήλθε από το ΥΠΕΘΑ στο ΓΕΣ Συνοπτική Έκθεση Σκοπιμότητας, με θέμα «Ολοκληρωμένο Πιλοτικό Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης του Πολιτιστικού και Φυσικού Κεφαλαίου στην Ευρύτερη περιοχή της Οχυρωματικής Γραμμής της Παραμεθορίου Ζώνης (Οχυρά Ρούπελ, κλπ.) χωρίς όμως να περιλαμβάνει ολοκληρωμένες προτάσεις αξιοποίησης. Τότε, η αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ πρότεινε τη δυνατότητα συμμετοχής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας στην υλοποίηση του προγράμματος με την παραχώρηση της χρήσης των συγκεκριμένων οχυρών εγκαταστάσεων της οχυρωματικής γραμμής της παραμεθορίου περιοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς η όποια παρέμβαση να επηρεάζει την επιχειρηματική ιστορική και αρχιτεκτονική αξία των Οχυρών, αφού προηγουμένως εκπονηθούν οι ανάλογες μελέτες και υποβληθούν σχετικά υπομνήματα από τους αρμοδίους φορείς.
Το Υπουργείο Αμύνης στο πλαίσιο ωρίμανσης του πιλοτικού προγράμματος «Ολοκληρωμένο Πιλοτικό Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης του Πολιτιστικού και Φυσικού Κεφαλαίου στην Ευρύτερη Περιοχή της Οχυρωματικής Γραμμής της Παραμεθορίου Ζώνης μετά από επίσκεψη στελεχών του έχει καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση των κτιρίων και των οχυρών καθώς και των υπολοίπων εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην Οχυρωματική Γραμμή της Παραμεθορίου Ζώνης (Οχυρά Ρούπελ)  και θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος την εκπόνηση προμελετών σκοπιμότητας και ολοκληρωμένων MASTER –PLAN, έτσι ώστε να καθοριστεί η σχέση κόστους – οφέλους, ο προϋπολογισμός του έργου, ο φορέας υλοποίησης κλπ. Το εκτιμώμενο κόστος για την σύνταξη των μελετών σκοπιμότητας ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ.  Για το θέμα αυτό είχα πρόσφατα συνάντηση εργασίας με τον κ. Καρύδα, Δήμαρχο του Δήμου Σιντικής, ακολούθησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης  και δηλώνω παρούσα στις προσπάθειες τους για τη χρηματοδότηση των μελετών και την μελλοντική ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά προγράμματα».

Πέμπτη

Σκάνδαλο:Η Deutsche Bank απέκρυψε ζημιές 12 δισ.


12 ΔΙΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΡΕΦΑΡΕΙ!!!

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες ότι η Deutsche Bank έδινε λάθος στοιχεία σχετικά με το χαρτοφυλάκιο πιστωτικών παραγώγων (credit derivatives) που διαθέτει, κάτι το οποίο της επέτρεψε να αποκρύψει ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.
Ερευνητές της Bundesbank πρόκειται να επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, σημειώνεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.
Τα στελέχη αυτά του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας πρόκειται να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους —μεταξύ των οποίων και πρώην υπαλλήλους της τράπεζας— που έχουν γνώση των χειρισμών που έκανε η Deutsche Bank αναφορικά με τα πιστωτικά παράγωγα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Financial Times ανέφεραν πως τρεις πρώην υπάλληλοι της Deutsche Bank κατήγγειλαν στις αρμόδιες αμερικανικές εποπτικές αρχές ότι η τράπεζα απέφυγε να αναφέρει στις αρχές ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Τον Δεκέμβριο, επίσης, η νομική εταιρεία Labaton Sucharow ανακοίνωσε ότι ο Έρικ Μπεν-Άρτσι, πρώην αναλυτής της γερμανικής τράπεζας για τους ποσοτικούς κινδύνους, χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα πληροφοριοδοτών για να διαμηνύσει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η Deutsche Bank δεν κατέγραφε σωστά από το 2007 έως το 2010 την αξία του χαρτοφυλακίου της επί πιστωτικών παραγώγων.
Η Deutsche Bank επανέλαβε την ανακοίνωση που είχε κάνει τότε και αρνήθηκε τις καταγγελίες για λάθος αποτίμηση του χαρτοφυλακίου πιστωτικών παραγώγων της. Η τράπεζα δήλωσε ότι οι καταγγελίες έγιναν πριν από δυόμισι χρόνια και πλέον και ότι έρευνα που έγινε από νομική εταιρεία διαπίστωσε ότι αυτές δεν είχαν καμία βάση. «Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες προέρχονται από άτομα που δεν είχαν την ευθύνη ή προσωπική γνώση των βασικών γεγονότων και πληροφοριών. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις εποπτικές αρχές μας για το θέμα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.
Η Bundesbank δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για μέτρα που αφορούν μεμονωμένες τράπεζες. «Γενικά, μπορείτε να υποθέσετε ότι παρακολουθούμε όλες τις καταγγελίες που γίνονται για να αξιολογήσουμε αν ισχύουν», δήλωσε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Γι’ αυτό η οπερέτα στην εξεταστική, ώστε να περάσει στα “ψιλά”



Μου έκρυψαν την λίστα για να την διαχειριστούν όπως ήθελαν!

Όλο το ζουμί στην εξέταση Βενιζέλου ήταν η παραδοχή του ότι Παπανδρέου, Μπίκας, Διώτης και Παπακωνσταντίνου διαχειριζόντουσαν την λίστα για δικούς τους λόγους πίσω από την πλάτη του, χωρίς να τον έχουν ενημερώσει!

Συγκεκριμένα, μόλις ο Βενιζέλος ρωτήθηκε για τα επίμαχα emails που προσκόμισε ο Διώτης στην επιτροπή και τεκμηριώνουν την γνώση Παπανδρέου για την λίστα, όχι μόνο δεν προσπάθησε να καλύψει τον πολιτικό του προϊστάμενο αλλά δήλωσε: “κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με αγνοούσαν και καθόριζαν τη διαχείριση της λίστας”!!

Δεν άφησε καν παραθυράκι τα επίμαχα emails να είναι χαλκευμένα!

Μόλις προχθες ο βουλευτής Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει κατά την διάρκεια εξέτασης Μπίκα – Διώτη ότι “Εάν γνωρίζαμε την ύπαρξη αυτής της αλληλογραφίας, η στάση μας έναντι του πρώην πρωθυπουργού στην ολομέλεια θα ήταν τελείως διαφορετική”!

Να δούμε πόσα ΜΜ”Ε” θα το μεταδώσουν…

ΠΗΓΗ OLYMPIA.GR

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ: ‘’ Ως πότε θα πορευόμαστε προσμένοντας κάποιο θαύμα ‘’




Σέρρες, 4 Απριλίου 2013
ΑΡΘΡΟ

‘’  Ως πότε θα πορευόμαστε προσμένοντας κάποιο θαύμα  ‘’

Δεινή είναι η οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας. Οι πάντες σχεδόν συμφωνούν ότι, ακόμη και ύστερα από όλες αυτές τις συγκλονιστικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια, παρά το σοκ και τον πόνο που έχουν προκαλέσει και που συνεχίζουν να προκαλούν αμείωτα, δεν διακρίνεται κανένα φως στην άκρη του τούνελ. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.
Αντιμέτωπη με τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής βρίσκεται η κυβέρνηση. Η έλευση της τρόικας προμηνύει νέα μέτρα. Η κυβέρνηση ξεκινά από χειρότερη αφετηρία, καθώς τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Κύπρο θα επηρεάσουν αρνητικά, εμμέσως πλην σαφώς, και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη , παρά την εικόνα φαινομενικής ομαλότητας που προσπαθεί να εκπέμψει το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών.  Για μια ακόμη φορά , οι συγκυβερνώντες κάνουν την  ανάγκη επιβίωσής τους φιλοτιμία. «Βαφτίζοντας το ψάρι κρέας» , το χαράτσι στα ακίνητα αντικαταστάθηκε με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος όμως για φέτος θα εισπραχθεί πάλι από τη ΔΕΗ. Προφανώς, με την αλλαγή ονομασίας του φόρου αλλά με τη διατήρηση του ίδιου εισπρακτικού μηχανισμού και με τη μείωση των συντελεστών και τη θέσπιση αφορολόγητου πιστεύουν, ότι θα επανακτήσουν την κλονισμένη αξιοπιστία τους.
Καμία από τις πρωτοβουλίες, που έχουν εξαγγελθεί σχετικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας, δεν έχει υλοποιηθεί. Η χώρα παραδίνεται  αμαχητί στους δανειστές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ενσωματωθεί πλήρως στις ακραιφνώς φιλομνημονιακές δυνάμεις. Κι ενώ τις τελευταίες εκλογές τις κέρδισε προτάσσοντας την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των αδιέξοδων όρων του μνημονίου, στη συνέχεια , κι όπως τα όσα συμβαίνουν στη χώρα σαφώς αποδεικνύουν, εγκατέλειψε κάθε έννοια αυτής και υλοποιεί μια οικονομική πολιτική αντίθετη προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι, μεταξύ άλλων, θα διαπραγματευόταν:
Την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα, που ήταν το 2009 και των ειδικών μισθολογίων αστυνομικών και των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Την επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα επιπλέον χρόνο.
Τη σταθεροποίηση δηλ. τη μη περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών: μείωση του φόρου για νομικά πρόσωπα, εταιρείες και επιχειρήσεις στο 15% από το 2013. Άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9%. Σταδιακή μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από 19% στο 9% και του χαμηλού από το 6,5% στο 5%. Μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 32%.
Την ένταξη σε ειδικό καθεστώς, για τρία χρόνια τουλάχιστον, του πλεονάζοντος προσωπικού σε οργανισμούς του Δημοσίου.
Την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Όσον αφορά την ανεργία, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ο πρωθυπουργός  είχε προεκλογικά δεσμευθεί για τουλάχιστον 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας , έως τα μέσα του 2013 και διπλάσιες το 2014 , με την εκταμίευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που υπολογίζονται στα 12,5 δις ευρώ , καθώς και την αξιοποίηση των ευρω-ομολόγων για έργα υποδομής. Το ποσοστό της ανεργίας , σύμφωνα με προβλέψεις των ειδικών , στα τέλη του χρόνου θα αγγίξει το 30%, ενώ για τους νέους ήδη ξεπερνάει το 50%. Όσοι διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους βιώνουν καθεστώς ανασφάλειας, μερικής απασχόλησης και σημαντικής μείωσης των αποδοχών τους. Τα εργασιακά δεδομένα στη χώρα ανατρέπονται. Αν συνυπολογιστούν και οι απροκάλυπτες ή συγκεκαλυμμένες απολύσεις, που ήδη προετοιμάζει η κυβέρνηση, και σε συνεργασία με την τρόικα, στον δημόσιο τομέα, οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες προμηνύονται εκρηκτικές.
Βιώνουμε εκ νέου το θέατρο του παραλόγου. Για μια ακόμη φορά εγκλωβίστηκε η κυβέρνηση στις προ τριμήνου δεσμεύσεις της.   Ξαναφήνουν την επίλυση των «καυτών» ζητημάτων την τελευταία στιγμή. Τα αποτελέσματα των επιλογών τους όμως είναι δραματικά τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Η ανεργία αυξάνεται συνεχώς. Η απελπισία των καταναλωτών μεγαλώνει και η ζήτηση μειώνεται ακόμη περισσότερο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται , όχι σαν φάρσα, αλλά σαν τραγωδία.  Είχαν εκτιμήσει , πως με τις μειώσεις των συντάξεων και των παροχών τα Ταμεία θα είχαν  πλεόνασμα, φέτος, ύψους 3,2 δις. ευρώ, αλλά ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους ο στόχος θεωρείται ανέφικτος.  
Οι περιστάσεις , αλλά πολύ περισσότερο η κοινή λογική απαιτεί την προετοιμασία της χώρας για κάθε ενδεχόμενο.               Ο κόσμος έχει, προ πολλού, ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και της αντοχής του. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε προσμένοντας κάποιο θαύμα.  Στο όνομα του εθνικού μας συμφέροντος χρειαζόμαστε όσο τίποτε το δικό μας εφαρμόσιμο σχέδιο,  πριν οι καταστάσεις γίνουν επικίνδυνες και απρόβλεπτες.

Τετάρτη

Το δούλεμα της αρκούδας από τον Κουβέλη για το χαράτσι!!!! Δεν νομίζω να είχατε αμφιβολία!!!


Να γελάσουμε η να κλάψουμε; Καταργείται το χαράτσι! Δήλωσε περήφανος ο Κουβέλης, αλλά …θα συνεχίσει να το εισπράττει η ΔΕΗ! Ίσως η πολιτική απάτη της δεκαετίας.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ: "Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν μπορεί να αποτελέσει λευκή επιταγή"




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αριθ. Πρωτ. 9059/02.04.2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα:  Δημόσια ακίνητη περιουσία

Υποστηρίζεται από ορισμένους κύκλους , ότι τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έχουν χάσει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας που απέκτησαν από την μεταπολίτευση και μετά λόγω κακής διαχείρισης των κυβερνήσεων της χώρας από τότε. Η άποψη αυτή ελέγχεται. Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπολογίζεται από μελέτες να αγγίζει σχεδόν τα 270 δις. Η αξιοποίησή της μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης, που χρειάζεται επειγόντως η ελληνική οικονομία για να μπορέσει η χώρα να βγει από το σημερινό αδιέξοδο. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όμως δεν μπορεί να αποτελέσει λευκή επιταγή. Απαιτεί στόχευση, προτεραιότητες, σχεδιασμό αλλά κυρίως σεβασμό στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, είναι σχέδιο συντήρησής της.
Η όλη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων δεν προσφέρει διαβεβαιώσεις ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του μεγάλου ποσοστού της ανεργίας και που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Έως τώρα , το όποιο ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται κυρίως στην εξαγορά σε εξευτελιστικές τιμές δημοσίων οργανισμών και δημόσιας περιουσίας. Κι ενώ με τις συνεχείς περικοπές του ΠΔΕ δημόσιες επενδύσεις έχουν σταματήσει να γίνονται, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης δεν προχωρά και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Η πώληση χρυσοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό , μακριά απέχει από το να συμβάλλει στην τόνωση της απασχόλησης.
Προβάλλεται εντόνως το επιχείρημα , ότι ενώ η πλήρης πώληση ακίνητης περιουσίας σήμερα θα ήταν εγκληματική, η αξιοποίησή της πρέπει να λάβει άλλη πιο «ήπια» μορφή , όπως μέσω του θεσμού της πώλησης της «επιφάνειας»,  και που καθιερώθηκε γι αυτό το λόγο με το νόμο 3986/2011. Μόνο μέσω «επιφανείας» πρέπει να γίνει η αξιοποίησή της υποστηρίζουν «ειδικοί» για να επανέλθει και πάλι η δημόσια περιουσία στο Δημόσιο προσαυξημένη με τα έργα των επιφανειούχων, με πρόσθετη αξία ή για περαιτέρω αξιοποίηση ή για άλλες δημόσιες χρήσεις. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το καθεστώς αυτό συνιστά στην ουσία συμφωνία υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών επενδυτών και κατά των συμφερόντων του Δημοσίου και η οποία επιφέρει πολλά προνόμια υπέρ του αγοραστή. Όσον αφορά στη φορολογία, το δικαίωμα στην πλήρη κυριότητα συνοδεύεται από φορολόγηση επικαρπίας (σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 2 του νόμου) και που θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη προς όφελος του αγοραστή. Επί προσβολής του δικαιώματος του επιφανειούχου σύμφωνα με το άρθρο 24 του νόμου εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του ΑΚ (Αρ.1173) περί προστασίας της κυριότητας, ενώ ο επιφανειούχος μπορεί να παρατείνει με μονομερή δήλωσή του το χρόνο διάρκειας του δικαιώματός του μετά τη λήξη της αρχικής διάρκειας.
Έντονο προβληματισμό ακόμα και σε όσους υποστηρίζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκαλούν τα χαμηλά τιμήματα με τα οποία παραχωρούνται φιλέτα του Δημοσίου ανά την Ελλάδα, καθώς και η φημολογία περί πολύ χαμηλών προσφορών στους προσεχείς διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), όπως του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ από τις μέχρι σήμερα παραχωρήσεις ακινήτων είναι εξαιρετικά χαμηλά έως μηδενικά, καθώς δεν έχει εισπράξει το σύνολο του ποσού ούτε από ολοκληρωμένους διαγωνισμούς, όπως το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) και η Κασσιόπη.
Όσον αφορά τους όρους παραχώρησης των 28 κρατικών κτηρίων, μέσω του διαγωνισμού που προκήρυξε πρόσφατα το ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπεται ότι οι αγοραστές θα έχουν έσοδα έως και 750 εκατ. ευρώ τα επόμενα 25 χρόνια από τα ενοίκια και που προβλέπονται να είναι σταθερά. Το Δημόσιο θα εισπράξει πολύ λίγα έσοδα, καθώς αναγκάζεται να παραχωρήσει εμβληματικά κτήρια μέσα σε μια περίοδο πολύ μεγάλης ύφεσης για την αγορά ακινήτων. Κι ενώ θα καταβάλει στον ιδιώτη 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος για τα 28 κτήρια, την ίδια στιγμή παραμένουν αναξιοποίητα δεκάδες ιδιόκτητα ακίνητα οργανισμών του Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων.

Το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο ζήτημα και αυτός που το θέτει πρέπει να έχει και λογικές απαντήσεις και που προπαντός να ανταποκρίνονται στην οικονομική πραγματικότητα. Είναι πασίγνωστο πως οι κερδοσκόποι προσδοκούν στην διαμόρφωση εξευτελιστικών τιμών στην περιουσία ενός κράτους για να επιπέσουν. Στην Ελλάδα βρήκαν πρόσφορο έδαφος, τα 490 στρέμματα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.
Κανένα σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων δεν μπορεί να αποδώσει όσο το χρέος αυξάνει και δεν περιορίζεται. Συνέπεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η χειροτέρευση της δυναμικής του δημόσιου χρέους, με το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ να αναμένεται να φτάσει στο 178% το 2013 από 129% που διαμορφώθηκε το 2009, παρά την αναδιάρθρωση του Μαρτίου και την επαναγορά του Δεκεμβρίου. Η επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας από το βαρύ φορτίο του χρέους μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με ανάπτυξη είτε με περαιτέρω μείωση του χρέους,  έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο , ωστόσο όταν η ύφεση βαθαίνει, το χρέος πολλαπλασιάζεται εν συγκρίσει με το ΑΕΠ, η οικονομία συρρικνώνεται οι οικονομικοί δείκτες παίρνουν την κατιούσα και έτσι δημιουργούνται τα σενάρια χρεοκοπίας. Στην υποθετική περίπτωση που αντί για μείωση 25% που είχαμε, ακόμη και το εισόδημα να παρέμενε στάσιμο, τότε το χρέος εκτιμάται ότι θα βρισκόταν χαμηλότερο έως κατά 40% του ΑΕΠ, στο ίδιο δηλ. ποσοστό μετά από το πρώτο κούρεμα τον Μάρτιο του 2012. Ωστόσο , με τη συνεχιζόμενη εμμονή στην ίδια οικονομική πολιτική και η οποία ως αποτέλεσμα έχει να πολλαπλασιάζει αντί να περιορίζει την ύφεση, κανένα «κούρεμα» δεν μπορεί να κάνει το χρέος βιώσιμο. 
Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα το δρόμο στους ιδιώτες επενδυτές να επενδύσουν αποκλειστικά με τους όρους που εξυπηρετούν το δικό τους συμφέρον. Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας έχει οδηγήσει σε χειροτέρευση της δυναμικής του δημόσιου χρέους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Η Εθνική Τράπεζα σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ έχει προκηρύξει ανοικτή διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση επενδυτή, στο πλαίσιο της σκοπούμενης από κοινού αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου ΕΤΕ και του ΤΑΙΠΕΔ στη χερσόνησο «Μικρό Καβούρι» της Βουλιαγμένης. Πλήθος σεναρίων κυκλοφορούν για το τίμημα , που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι για ένα ακίνητο , του οποίου η συνολική αντικειμενική αξία προσεγγίζει σχεδόν το 1 δισ. ευρώ, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ,,πως το τελικό τίμημα δεν θα υπερβεί τα 300 εκατ. ευρώ. Ποια η εκτίμηση του υπουργείου; Δημοσιεύματα αναφέρουν,  ότι το πωλητήριο 1.078 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έως το τέλος του 2014 προβλέπεται να αποφέρει έσοδα μόλις 1,6 δισ. ευρώ. Επιβεβαιώνει ή όχι το υπουργείο τις πληροφορίες αυτές; Πως αντιμετωπίζετε το κίνδυνο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας , που η παρούσα οικονομική συγκυρία και οι δυσχερείς συνθήκες της αγοράς ελλοχεύουν;
Το πρόγραμμα Sale and Lease Back ακινήτων του Δημοσίου , παρότι είχε εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων ,το Μάρτιο του 2009, ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε από την τότε κυβέρνηση , κυρίως διότι κρίθηκε , ότι δημιουργεί μια μακροπρόθεσμη οικονομική υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου έναντι τρίτων και που θα αποτελούσε βάρος στον προϋπολογισμό και ότι θα συνιστούσε μια μορφή ακριβού δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο και με αποδόσεις για το δανειστή,  της τάξης του 10%. Κι ενώ αυτά ίσχυαν για την προ κρίσης εποχή και με εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα για τη χώρα, για ποιους λόγους αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του προγράμματος αυτού ,και μάλιστα υπό τις παρούσες εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες , και πως εκτιμάτε ότι με την συγκεκριμένη αυτή απόφαση εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον;
Αθήνα, 2 Απριλίου  2013
                                                                                                                                       Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’  Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Σερρών

Τρίτη

Καμμένος: Να φύγει ο ελληνισμός από τη γερμανική κατοχή



«Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί η λύση της απεμπλοκής της Κύπρου από το μνημόνιο και το μήνυμα θα είναι ο ελληνισμός ενωμένος να καταφέρει να φύγει και από αυτή την ξένη κατοχή, τη γερμανική κατοχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από την Λευκωσία μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

 Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ


Αντιμνημονιακό αγώνα συμφώνησαν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Π. Καμμένος

«Ο ελληνισμός από κοινού περνά αυτή την εποχή τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Σταύρωση και ελπίζουμε στην Ανάσταση που θα έλθει με τις ευλογίες της εκκλησίας αλλά και τη θέληση του λαού»


 «Ο ελληνισμός από κοινού περνά αυτή την εποχή τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Σταύρωση και ελπίζουμε στην Ανάσταση που θα έλθει με τις ευλογίες της εκκλησίας αλλά και τη θέληση του λαού», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου, καθώς και για σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου.
Το πρωί, ο κ. Καμμένος παρέστη στη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955- 59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στα "Φυλακισμένα Μνήματα", όπου βρίσκονται τάφοι αγωνιστών της ΕΟΚΑ, και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προς τιμή των εξ Ελλάδος αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε ήδη με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β' και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και την πολιτική ηγεσία της νήσου.
Με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' αντάλλαξαν απόψεις για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο ελληνισμός της Κύπρου και της Ελλάδας και συμφώνησαν σε αντιμνημονιακό αγώνα.
Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον κ. Καμμένο ότι η τρόικα έχει "βλέψεις" και στην Ελληνική Τράπεζα, κάτι που τον βρίσκει κάθετα αντίθετο, ενώ σημείωσε και το γεγονός ότι τα παραρτήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα «θυσιάστηκαν» στον βωμό της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.
Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι δεν αξιοποιήθηκε πρόταση της κυβέρνησης Παπαδήμου στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ κεφαλαίων των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Επίσης, μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τους χαιρετισμούς όλου του ελληνικού λαού, που τον παρακολουθεί αυτές τις δύσκολες ώρες.
Τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδεύουν στην Κύπρο, η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Π.Καμμένος: “Εργαλείο της Νέας Τάξης ο έλεγχος του νερού”



Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης της Κ.Ο. του Κινήματος είπε:

“Ο έλεγχος του νερού είναι ένα από τα εργαλεία της νέας τάξης πραγμάτων, που περιγράφεται ξεκάθαρα μέσα στο «δόγμα του σόκ».”

Επίσης ο κ.Καμμένος μεταξύ άλλων ανέφερε:


“Ο έλεγχος του νερού με το νέο διατροφικό κώδικα σημαίνει έλεγχο των πολιτών. Σημαίνει τη μετατροπή του πολίτη σε έναν ελεγχόμενο αριθμό ταυτότητος από μία παγκόσμια διακυβέρνηση που ζητά να μετατρέψει με οργουελικό τρόπο τους ανθρώπους, τους πολίτες, σε αριθμούς.

[...] Το νερό είναι στρατηγικό μέσο. Οι πόλεμοι μέχρι πρόσφατα γίνονταν για το πετρέλαιο, οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται και για το νερό. [...] Πόλεμος για τα νερά γίνεται πλέον σε όλο τον κόσμο.

Την ώρα που εμείς θα έπρεπε να προστατεύσουμε αυτό το μέσο το οποίο είναι οικονομικό αγαθό, είναι κοινωνικό αγαθό, είναι δημόσιο αγαθό, είναι αγαθό δημιουργίας εξωτερικής πολιτικής-βλέπουμε τι συμβαίνει και στη Βόρεια Ελλάδα, τι συμβαίνει στη Θράκη, στη Μακεδονία-ερχόμαστε να αποκρατικοποιήσουμε τα νερά, να μπούμε μέσα σε αυτήν τη λογική του νέου διατροφικού κώδικα ή της δημιουργίας Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.”


ΠΗΓΗ anti-ntp.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι εδώ και στέλνουν το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες για Κυπριακό, κοινοί αγώνες και τώρα»



Καμμένος:Συγγνώμη για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας

Ανταλλαγή απόψεων με βασικό θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο είχε το απόγευμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Λιλλήκα.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι εδώ και στέλνουν το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες για Κυπριακό, κοινοί αγώνες και τώρα», είπε ο κ. Καμμένος ενώ πρόσθεσε ότι «όταν η Ελλάδα είναι υπό κατοχή, όταν υπάρχει χούντα, δημιουργούνται κίνδυνοι πλέον για την Κύπρο».
«Εμείς», συνέχισε, «ζήσαμε την επίθεση της τρόικας των τοκογλύφων στο πετσί μας» και υπογράμμισε: «Δεχτήκαμε απειλές για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον ελληνισμό της Κύπρου, στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν γονατίζουμε, ότι δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης και εθνικής κυριαρχίας, δεν παραχωρούμε το Σύνταγμα το οποίο παραβιάζουν οι τοκογλύφοι της Ευρώπης».
«Αυτή τη στιγμή, που ο ελληνισμός ζει μια γεωπολιτική αλλαγή, που υπάρχει δυνατότητα του ορυκτού πλούτου, που θα φέρει ευημερία στις χώρες μας, πρέπει να υπηρετήσουμε δημοκρατικές αρχές», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.
«Η εμπειρία της Ελλάδας, είπε, πρέπει να διδάξει την Κύπρο. Η λύση θα έλθει από την Κύπρο, που για ορισμένους από μας δεν είναι μακριά», πρόσθεσε.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού για τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, «που ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι μακριά».
Επίσης, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να ασκήσουν εμπάργκο απέναντι σε αυτούς, που αντιστέκονται και μιλούν διαφορετικά από την κ. Μέρκελ, την τρόικα και το ΔΝΤ. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ένα κίνημα του 10%, δεν φιλοξενείται στις συζητήσεις των μεγάλων καναλιών», τόνισε.
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά πόσον η Κύπρος θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει στη λίρα, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Δεν μπορούμε να εμπλακούμε στην απόφαση που θα πάρει ο κυπριακός λαός. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τις επιλογές του κυπριακού ελληνισμού».
Ο Γιώργος Λιλλήκας ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, όπως είπε, είναι φίλος και πρώην συμφοιτητής. «Όσο περισσότερο συζητάμε με συναδέλφους από την Ελλάδα για τις εμπειρίες τους από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις τόσο μεγαλώνει η ανησυχία μας για τις επικείμενες εξελίξεις στην Κύπρο», υπογράμμισε ο κ. Λιλλήκας.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν οι αναγκαίες αντιστάσεις, ώστε η Κύπρος να αποτρέψει, έστω και την υστάτη, τη μοίρα που κάποιοι της έχουν σχεδιάσει στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο», κατέληξε.
Ο κ. Καμμένος είχε συνάντηση και με τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ: "Κατώτατος μισθός"


 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αριθ. Πρωτ. 9060/02.04.2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Θέμα:  Κατώτατος μισθός

Επειδή:
Η ρήτρα της συγκρίσιμης ευθυγράμμισης – ανταγωνιστικής υποτίμησης – με τις χώρες τις Κεντρικής και Ν.Α. Ευρώπης (σελ. 713 ΦΕΚ Α΄28/14.2.2012 του Ν.4046/2012 – Δεύτερο Μνημόνιο) αποτελεί μια διαρκή και μόνιμη ρήτρα της ελληνικής αγοράς εργασίας ανεξαρτήτως της πορείας της οικονομίας και της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
Σύμφωνα με το Τρίτο Μνημόνιο, όπου εκτός των μειώσεων που είχαν επιβληθεί κατά 22% και 32% στους κατώτερους μισθούς και της κατάργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, καθορίζεται νέο σύστημα διαμόρφωσης νόμιμου μισθού για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα όλης της χώρας και προβλέπονταν: «Με την παρούσα διάταξη θεσπίζεται νέο σύστημα καθορισμού νόμιμου κατώτατου μισθού υπαλλήλων και ημερομισθίου εργατοτεχνιτών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1.4.2013 (...). Κατά το Α' τρίμηνο του 2014 το σύστημα αυτό αξιολογείται ως προς την απλότητα και αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας». Όσον αφορά στον κατώτατο μισθό επισημαίνεται η πρόβλεψη του Πρώτου Μνημονίου, σύμφωνα με την οποία όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν από τα εκάστοτε όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και που στο εξής θα διαμορφώνει μονομερώς η κυβέρνηση.
Με τη διαδικασία για την θεσμοθέτηση του νέου μηχανισμού βάσει του οποίου θα ορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού να έχει ολοκληρωθεί, το κείμενο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει δοθεί στην τρόικα και με βάση το οποίο προβλέπεται διάλογος με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, ορίζει πως το ύψος θα καθορίζεται με τον συνυπολογισμό κριτηρίων όπως η ανεργία, η οικονομική συγκυρία, ο πληθυσμός όλων όσοι αμείβονται με τα κατώτατα όρια, η σχέση του κατώτατου με το μέσο εισόδημα, το όριο της φτώχειας, το κατώφλι ελάχιστης διαβίωσης. Επιπλέον, με συντελεστή επίδρασης στο ύψος του κατώτατου μισθού θα συνυπολογίζονται η ανασφάλιστη εργασία, η εισφοροδιαφυγή, η έκταση των ατομικών συμβάσεων έναντι των συλλογικών καθώς και γενικές παραδοχές, όπως η ανεργία, η παραγωγικότητα και ο ρυθμός ανάπτυξης.
Οι μισθοί στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Ο Ν.3986/2011 (σελ. 12-13 του ΦΕΚ Α 152/1-7-2011) αναφέρει ότι: «Οι μισθοί των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις θα είναι σε αρμονία με το νέο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα» και ότι οι μισθοί του Δημοσίου «…θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα επιτυγχάνοντας μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους». Η σταδιακή ολοκλήρωση της υποχρέωσης αυτής θα πραγματοποιηθεί μέσα σε τρία χρόνια. Ως αποτέλεσμα θα έχει να συνδέσει όλους τους μισθούς - και των τριών μισθολογίων - στα επίπεδα που θα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα και που, αφού θα προσδιορίζεται μονομερώς από την κυβέρνηση, θα σημαίνει καταβαράθρωση των μισθών για όλα ανεξαιρέτως τα μισθολόγια στη χώρα και όχι αποκλειστικά μόνο στον ιδιωτικό τομέα.
Όσοι εργαζόμενοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό και στα επίπεδα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας πλήττονται περισσότερο και αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει δραματικά τον κατώτατο μισθό , που είναι θεσμοθετημένος σε 20 από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά τις χώρες που έχουν υπαχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης, ο κατώτατος μισθός είτε παραμένει στα ίδια επίπεδα είτε μειώνεται όπως συμβαίνει στη χώρα μας, όπου έχει  μειωθεί κατά ένα τέταρτο.


Σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ότι δεν υφίσταται ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού στη χώρα μας, η ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση , κ. Μ. Δαμανάκη , επισήμανε ότι «το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό και απολύτως εξαρτημένο με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου». Η κ. Δαμανάκη, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υποστήριξε , πως το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού δεν έχει κλείσει , όπως προκύπτει από τη θέση της Επιτροπής, ενώ θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά στην εφαρμογή της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, η οποία εάν δεν κριθεί ικανοποιητική, μπορεί να επιφέρει όχι μόνο την μείωση του κατώτατου μισθού αλλά και τη λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων. 
Επειδή η υπ’ αριθμ. 7952/04.03.2013 ερώτησή μου αναφορικά με το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού παραμένει αναπάντητη παρότι έχει παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα από την κατάθεσή της.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Δεσμεύονται οι κ. κ. υπουργοί , ότι δεν θα υπάρξει καμία μελλοντική μείωση του ορίου του κατώτατου μισθού και που η κ. Επίτροπος έχει συνδέσει με την πορεία και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται;
Δεσμεύεται η κυβέρνηση , ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει μείωση όσον αφορά στον κατώτατο μισθό που ισχύει σήμερα αλλά και στους μισθούς του ευρύτερου και του στενού δημόσιου τομέα που σήμερα καλύπτονται από τα μειωμένα μετά τις διαδοχικές μνημονιακές προβλέψεις ειδικά μισθολόγια;
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τρόικα δυναμώνει τις πιέσεις της σε ό,τι αφορά το θέμα των τριετιών, υποστηρίζοντας , πως οι οριζόντιες αυξήσεις και με βάση την προϋπηρεσία, δεν συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση στην ανταγωνιστικότητα της χώρας. Θα δεχθείτε την κατάργηση των τριετιών εφόσον το απαιτήσει και επιμείνει η τρόικα;

Αθήνα, 2 Απριλίου  2013
                                                                                                                                Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’  Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Σερρών

Print Friendly and PDF