Σάββατο

«Σεις βρεθήκατε παλικάρια να κλείσετε το δρόμο στους Γερμανούς; Δεν ξεύρατε ότι θα σας εσάρωναν και θα περνούσαν; Ημείς γιατί τ’ ανοίξαμε και επέρασαν;» .Με ύφος υπερήφανον και σεμνόν ο κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ απαντά: «Αν είμεθα Βούλγαροι και ημείς θα επράτταμεν το ίδιο. Αλλά είμεθα Έλληνες. Η Ιστορία μας πουθενά δεν αναφέρει ότι Έλληνες παραδίδουν αμαχητί την Πατρίδα τους σε κανένα κατακτητή και δεν γίνονται εθελονταί σκλάβοι κανενός»


ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΞ ΑΕΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΟΡΜΟΜΕΝΟΥ. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

 Το απόγευμα της 9ης Απριλίου, έρχεται στο στρατόπεδό μας, ένας Βούλγαρος Στρατηγός με το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του. Με ύφος αύθάδες και υπεροπτικόν, ζητεί να γνωρίση τον Διοικητήν του οχυρού. Παρουσιάζεται ο Ταγματάρχης κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ έχοντας δια διερμηνέα τον εκ Σιδηροκάστρου καταγόμενον Ανθυπασπιστήν κ.Χαντζήν Δημήτριον. Ερωτά «Σεις βρεθήκατε παλικάρια να κλείσετε το δρόμο στους Γερμανούς; Δεν ξεύρατε ότι θα σας εσάρωναν και θα περνούσαν; Ημείς γιατί τ’ ανοίξαμε και επέρασαν;» .Με ύφος υπερήφανον και σεμνόν ο κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ απαντά: «Αν είμεθα Βούλγαροι και ημείς θα επράτταμεν το ίδιο. Αλλά είμεθα Έλληνες. Η Ιστορία μας πουθενά δεν αναφέρει ότι Έλληνες παραδίδουν αμαχητί  την Πατρίδα τους σε κανένα κατακτητή και δεν γίνονται εθελονταί σκλάβοι κανενός».Κατόπιν ο Βούλγαρος Στρατηγός ζητεί επιτακτικά ένα στέμμα από Ελληνικό Στρατιωτικό πηλήκιο δια ενθύμιον. Ο κ.ΠΙΚΟΥΛΑΚΗΣ απαντά: «Εγώ είμαι αιχμάλωτος των Γερμανών και όχι των Βουλγάρων. Στέμμα δεν σου δίδω. Αν θέλεις πάρε με την βία μόνος σου από ένα στρατιώτη στέμμα δια να δείξης εδώ την παληκαριά σου που δεν είχες το θάρρος να δείξης στο πεδίο της Μάχης» !Ντροπιασμένος ο Βούλγαρος Στρατηγός απεχώρησε υβρίζοντας τους Έλληνας, εισήλθε στο αυτοκίνητο και εξηφανίσθη.

ONTΩΣ, ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!


ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ TOY ΛΟΧΑΓΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΔΩ: http://pheidias.antibaro.gr/1940/Apostolopoulos-Istibei.doc
Print Friendly and PDF