Σάββατο

Η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ δεν άρεσε στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής

Να λοιπόν που υπάρχει ελπίδα για τους ψηφοφόρους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για να δώσουν την απάντηση που πρέπει και να αντιμετωπίσουν τους κολαούζους, τους εραστές και τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Και αυτή η ευκαιρία είναι η καλύτερη δυνατή, αφού το τουρκικό προξενείο ήδη εκδήλωσε την δυσαρέσκειά του από την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ για την θέση του περιφερειάρχη. Ίσως, μάλιστα, αυτή η (έντονη) δυσφορία του τούρκου προξένου (και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής) να λειτουργεί και ως πυξίδα για τις εκλογές του Μαΐου, αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν ήδη δώσει (άμεσα ή έμμεσα) τα σχετικά «διαπιστευτήρια» στον τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σαρνίτς, προκειμένου να τύχουν της συμπάθειάς του και να λάβουν μέρος των ψήφων από τους μουσουλμάνους της Θράκης που επηρεάζονται (ποικιλοτρόπως, αν και πάγια τακτική πίεσης είναι μέσω των ιμάμηδων την τελευταία Παρασκευή προ των εκλογών, όπου εξαπολύονται απειλές και για μη μουσουλμανική ταφή όσων δεν ακούσουν – υπακούσουν στις επιθυμίες του Αλλάχ (δηλαδή των ιμάμηδων και των ψευτομουφτήδων που βρίσκονται στην κατάσταση πληρωμών του τούρκου προξένου).

Γεγονός, πάντως, είναι πως ο Τέρενς Κουίκ, σαν υπεύθυνος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα Ελληνοτουρκικά και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ασχολήθηκε πολύ περισσότερο με την Θράκη και τους κατοίκους της, από ότι οι τοπικοί υποψήφιοι κομματάνθρωποι, μη διστάζοντας να κατακεραυνώνει ενίοτε τις πρακτικές, τις τακτικές και τις δράσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και της εν γένει αλυτρωτικής τουρκικής πολιτικής που αναπτύσσεται μέσω παρακρατικών ομάδων τουρκοφρόνων ή και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργούν επί χρόνια στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Κομοτηνή και μετά στην Αλεξανδρούπολη ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:
«Όχι μόνο για να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε και εγώ προσωπικά, ότι δεν μας αφορούν ψηφοθηρικά και αντεθνικά παιγνίδια με το Προξενείο, αλλά και ότι θα δώσουμε και τη ψυχή μας για την οικονομική ανασυγκρότηση όλων των νομών, για να δούμε, επιτέλους, ευτυχισμένες και ευτυχισμένους, χαμογελαστές και χαμογελαστούς, Ελληνίδες και Έλληνες. Όλων των πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων».
Δηλώσεις Τέρενς Κουίκ για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

«Η Θράκη είναι μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης. Όμως, είναι επιπλέον και μία περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών της Τουρκίας για επέκταση των τουρκικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την εγκατάλειψη της Αθήνας. Τόσο οι χριστιανοί, αλλά και οι μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι θύματα μίας ιδιότυπης και εξόφθαλμα προβληματικής άσκησης μηδενικής πολιτικής του Ελληνικού κράτους (το οποίο είναι πλέον φανερό ότι αποχωρεί από την περιοχή και παραδίδει -άτυπα- μέρος της Ελληνικής κυριαρχίας σε υπηρεσίες (μυστικές και «διπλωματικές») που εκφράζουν τα τουρκικά συμφέροντα.

Η Θράκη δεν αποτελεί μόνο σταυροδρόμι των πολιτισμών. Η Θράκη αποτελεί και σταυροδρόμι γεωπολιτικής ισχύος. Είναι χώρος που προσφέρεται για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και για μία ουσιαστική ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας που θα συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των κατοίκων της.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική κίνηση προσέλκυσης των ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην περιοχή, παρά μόνο εκείνων που θα δημιουργούσαν συνθήκες επιπλέον μείωσης των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών, δηλαδή εταιρειών που θα δημιουργούσαν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και θα απομυζούσαν -κυριολεκτικά- τα τεράστια προσφερόμενα οφέλη της περιοχής.

Έχουμε τρόπους, έχουμε προτάσεις, έχουμε όραμα.

Μα περισσότερο από όλα έχουμε να προσφέρουμε μέσα από προσωπική εργασία, την δημιουργία συνθηκών για ένα σταθερό, ασφαλές και καλύτερο αύριο.

Η Τουρκία έχει τα δικά της σχέδια για την Θράκη.
Εμείς έχουμε τα δικά μας. Κι επειδή η Θράκη είναι μέρος της Ελλάδας, οι Έλληνες αποφασίζουν και θα αποφασίσουν για το τι θα συμβεί σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.

Η συμπάθεια και η αγάπη μου προς τους μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης είναι δεδομένη. Όπως είναι δεδομένη και η θέση μου για όλους εκείνους που επιθυμούν να καταστήσουν την Θράκη τόπο ανασφάλειας και γενικότερης έντασης.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να μοιραστώ τα όνειρά τους. Θα προσεύχομαι όμως για αυτούς, να τους φέρει ο Θεός την αγάπη στην καρδιά τους.

Η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ανάγκες. Κι ενώ αυτές είναι δεδομένες δυστυχώς δεν έχουν ικανοποιηθεί από την Ελληνική Πολιτεία. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα σε όλα τα λάθη και τις παραλείψεις να δώσουμε απάντηση, να δώσουμε προτάσεις και λύσεις. Όχι επειδή θέλουμε, αλλά επειδή δεν γίνεται διαφορετικά. Μέσα στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που γίνονται, η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απαιτείται να βρεθεί έτοιμη, θωρακισμένη και να εκμεταλλευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλα όσα μπορεί να κατακτήσει και να δημιουργήσει.

Όσο για εκείνους που η υποψηφιότητά μου τους στεναχώρησε, πραγματικά λυπάμαι. Λυπάμαι, επειδή με την βοήθεια των πολιτών της περιφέρειας ΑΜ-Θ θα συνεχίσω να τους στεναχωρώ και να τους χαλάω τα σχέδια, για τα επόμενα χρόνια. Και μπορούν να είναι σίγουροι πως τα σχέδιά τους και οι μηχανισμοί τους έχουν ήδη τελειώσει. Για οποιεσδήποτε άλλες απορίες έχουν, με χαρά θα τους δεχθώ για να τους τις απαντήσω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ.

Εύχομαι καλό και έντιμο αγώνα, σε όλους τους συνυποψηφίους μου. Ξεκινώ από αρνητική θέση, επειδή γνωρίζω πως είμαι αντιπαθής στην Τουρκία. Το θεωρώ τιμή μου να δίνω άνισο αγώνα, επειδή οι Έλληνες έδιναν πάντα άνισους αγώνες. Έτσι θα γίνει και τώρα…

Τέλος, για όσους αναρωτιούνται γιατί βάζω υποψηφιότητα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχω να τους απαντήσω πως το κάνω αυτό επειδή αγαπώ την πατρίδα μου και τρέχω να την υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις, όπου αυτή με χρειάζεται περισσότερο…».

«Φαρμάκι» από τους φαρμακοποιούς συνδικαλιστές της ΝΔ: Παραιτούμαστε για το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Farmakeio-570

Την παραίτησή του προς την Γραμματεία Συνδικαλισμού της ΝΔ υπέβαλε το ΔΣ της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Φαρμακοποιών με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου, στη Βουλή, καταγγέλλοντας «μυστικές συμφωνίες» και «προώθηση των συμφερόντων των καρτέλ στο χώρο του φαρμάκου», που οδηγούν, όπως αναφέρουν, «στην απαξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της δημόσιας υγείας».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, την οποία υπογράφουν ο Γραμματέας και ο ειδικός Γραμματέας ΕΚΟ Φαρμακοποιών Στέλιος Καλογερόπουλος και Δημήτρης Λυκουρέσης, αντίστοιχα, «παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, καταλήξαμε θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου από τον Κ. Χατζηδάκη και τα μεγάλα συμφέροντα. Καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στον χώρο χωρίς δισταγμό".
Και συνεχίζουν: "Εξυπηρετείτε 2-3 μεγαλοεπιχειρηματίες και μετατρέπετε το φάρμακο και την υγεία σε εμπόρευμα ενός άθλιου κερδοσκοπικού κυκλώματος. Θα σας αφήσουμε μόνους να συνεχίσετε αυτό το υπόγειο παιχνίδι της καρτελοποίησης και των μεγάλων συμφερόντων, τονίζοντας πως θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό, εσείς και όσοι άλλοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Ψηφοδέλτιο με Ρίχτερ! Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. ο Άκης Τσελέντης

Akis Tselentis-570

Ζυμώσεις για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών, πραγματοποιούνται στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σήμερα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά η οποία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και συμφωνήθηκε η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η Ζωή Γεωργαντά, είναι καθηγήτρια της Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ και είχε προχωρήσει «σε καταγγελίες περί αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από πηγές του κόμματος, στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα περιλαμβάνονται επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος, ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος, ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης, και ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται συζητήσεις με τον Κώστα Ζουράρι. Να σημειωθεί, ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η συμμετοχή του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην βουλευτή Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Σγουρίδη.
Τέλος, υπό προϋποθέσεις φέρονται να επιθυμούν την συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Νότης Μαριάς και Μίκα Ιατρίδου. Εάν και εφόσον ισχύει όμως το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, είναι άγνωστο ποιοι τελικά θα συμμετέχουν εκ των βουλευτών των Αν.Ελ. Επίσης, ο Πάνος Καμμένος θα προτείνει στην ευρωλίστα, πρόσωπα από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την Ζωή Γεωργαντά και συμφώνησαν να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια της εφαρμοσμένης οικονομετρίας και παραγωγικότητας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο διωκόμενος από τη Δικαιοσύνη για κακούργημα Ανδρέας Γεωργίου εισήλθε η χώρα μας στα μνημόνια.

Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές ο Π. Σγουρίδης

Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές ο Π. Σγουρίδης
Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τη φωνή της Θράκης στη Βουλή επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο λόγος για τον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο άνθρωπος που επί σειρά ετών εκπροσώπησε τη Θράκη ως βουλευτής και ως δεύτερος αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου έχει αφήσει μια για πάντα πίσω του το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή που είχε συγκρουστεί με σφοδρότητα με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.
Ο ίδιος διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια άριστη σχέση με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ευαισθησία στα εθνικά θέματα.
Ο κ. Καμμένος καλωσόρισε τον κ. Σγουρίδη στους Ανεξάρτητους Έλληνες τονίζοντας πως οι δυο τους βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα εθνικά θέματα, για τον Κυπριακό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Παναγιώτης ο Σγουρίδης, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την πατρίδα και τις ιδέες για τα εθνικά θέματα με τόση πίστη όλα αυτά τα χρόνια, να επανενεργοποιείται στην πολιτική και να μπαίνει στην πρώτη γραμμή για τις Ευρωεκλογές», είπε ο κ. Καμμένος καλωσορίζοντας τον κ. Σγουρίδη στους ΑΝΕΛ.
Για τους κοινούς αγώνες με τον Πάνος Καμμένο για τον ελληνισμό και την πατρίδα μίλησε ο κ. Σγουρίδης, σημειώνοντας πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Θα προσπαθήσουμε το πρόβλημα της δυστυχισμένης ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται κάτω από μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή να το κοινοποιήσουμε και να δώσουμε τη μάχη στην Ευρωβουλή. Ο αγώνας είναι δύσκολος και τα κατεστημένα πολλά, αλλά ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ.

 
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης
Ο κ. Σγουρίδης γεννήθηκε αρχικά στην Ξάνθη με καταγωγή όμως από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του πρόσφυγας με σταθμό και συγγένεια στην Μαρώνεια Ροδόπης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη.
Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.
Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας– Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» της πόλης του. Με ενεργό συμμετοχή στον αθλητισμό, ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα ζωηρά για τα ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού και της νεολαίας. Το 1982 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέχθηκε το 1986. Τέσσερα με πέντε χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Από τη θέση του προέδρου αγωνίστηκε δυναμικά και συνέβαλε αποφασιστικά στην δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του νομού. Εκλέχθηκε βουλευτής του νομού το 1989 και επανεκλεγόταν μέχρι το 2009. Από το 1993 μέχρι το 1996 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής και από το 1996 μέχρι το 2004 άσκησε για οκτώ χρόνια τα καθήκοντα του Β’ αντιπροέδρου.
Υπήρξε ο ουσιαστικός εμπνευστής για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης και ο κύριος συντελεστής στην έκδοση του ομόφωνου πορίσματός της. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την εξέταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.
Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού. Καρπός της επιτροπής αυτής υπήρξε η θεσμοθέτηση Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και η συνέχισή της με μόνιμη ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, που σήμερα επισήμως ονομάζεται ομογενειακός.
Ταξίδεψε πολλές φορές στο εξωτερικό για την προώθηση των εθνικών θεμάτων και την ισχυροποίηση της Ομογένειας. Συνετέλεσε τα μέγιστα στην ίδρυση της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Ένωσης των ελληνικής καταγωγής βουλευτών.
Το 2002 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Θράκης Προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα». Στο βιβλίο του προβάλλει τη Θράκη του χθες και του σήμερα και απαντάει στα προβλήματα του αύριο.
Το 2007 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Πολιτικό Δεκάπρακτο, ιστορίες από την καθημερινή ζωή». Στο βιβλίο η σκληρά εργαζόμενη ελληνική οικογένεια, απαλλαγμένη από τα μεγάλα στρέφεται στα μικρά προβλήματα που συνθέτουν την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Ο Παναγιώτης Σγουρίδης από το 2004 έως το 2009 ως βουλευτής της αντιπολίτευσης άσκησε με σοβαρό και εποικοδομητικό λόγο, κριτική στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειπε να ασχολείται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού του

Bild: Μείωση του ελληνικού χρέους με σεξ και ναρκωτικά

Bild: Μείωση του ελληνικού χρέους με σεξ και ναρκωτικά

Συνεχίζει τις προκλήσεις η γερμανική εφημερίδα Bild, με νέο της δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος τους με σεξ και ναρκωτικά».
Η Bild στο εν λόγω δημοσίευμα επικρίνει τον «διευρυμένο τρόπο» υπολογισμού του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες.
«Η οικονομική επίδοση στο σύνολο της ΕΕ αυξάνεται μονομιάς κατά 2,4%, αλλά μόνο στα χαρτιά» παρατηρεί η Bild, εξηγώντας ότι «στο μέλλον… θα υπολογίζονται στην οικονομική στατιστική της ΕΕ και τα έσοδα από εγκλήματα και πορνεία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το οικονομικό θαύμα των Βρυξελλών» αποδίδεται σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση που χρονολογείται από τον περασμένο Ιούνιο και η οποία θέλει την πορνεία να συνυπολογίζεται στις παροχές υπηρεσιών που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ΑΕΠ.
«Στις λεγόμενες παραγωγικές δραστηριότητες ανήκουν και οι απάτες», επισημαίνει το γερμανικό ταμπλόιντ και συμπεραίνει: «Όσο πιο πολλούς απατεώνες και ναρκωτικά, όσο πιο πολλή αδήλωτη εργασία και πορνεία διαθέτει ένα κράτος τόσο πιο πλούσιο γίνεται στα χαρτιά».
Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα εξηγεί τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για τις υπερχρεωμένες χώρες:
«Στις χώρες της κρίσης, όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, η νέα οδηγία επιφέρει πλεονεκτήματα, καθώς μειώνεται το ποσοστό του χρέους, το οποίο μετριέται σε ποσοστό επί του ΑΕΠ. Συνέπεια: Όταν αυξάνεται το ΑΕΠ με τον νέο τρόπο μέτρησης, αυτόματα μειώνεται το ποσοστό του χρέους».
Για το θέμα αυτό η εφημερίδα φιλοξενεί και την άποψη του χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η νέα εκδοχή των στατιστικών κανόνων συνιστά μια άπαξ τεχνική ρύθμιση. Με αυτήν δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα προκύψει μια αισθητικού χαρακτήρα μείωσή του».

Πηγή: bild.de/DW

ΣΧΟΛΙΟ:ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΣΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΤΗ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος καλεσμένος του Αντώνη Μυλωνάκη στην εκπομπή "Μ' ανοιχτά αυτιά" του E-TV

To success story της κυβέρνησης στην Υγεία

apostolidis

Του Δημήτρη Αποστολίδη, Παθολόγου

Επειδή η συνεχής προπαγάνδα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για το success story της δικομματικής κυβέρνησης και η υπερπροβολή του υπουργού Υγείας και των μονολόγων του θεωρώ ότι προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου Έλληνα, θα αναφέρω τα εξής τρία περιστατικά που συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε.
Περιστατικό 1ο: Ασθενής 80 ετών (Α.Μ τα αρχικά του), συνταξιούχος, τον οποίο παρακολουθώ στο ιατρείο μου, μου ανέφερε ότι πλήρωσε 105 συμμετοχή για τα 6 φάρμακα που λαμβάνει, εκφράζοντας την υπόνοια ότι ο φαρμακοποιός του τον κλέβει, μιας και για τα ίδια φάρμακα, πλήρωνε πριν λίγο καιρό περί τα 40 ευρώ. «Πώς γίνεται ρε γιατρέ, να πληρώνω πιο πολλά, αφού ο υπουργός λέει ότι τα φάρμακα έγιναν πιο φθηνά;». Για να του φύγει η αμφιβολία, υπολόγισα τη συμμετοχή που έπρεπε να πληρώσει και προέκυψε ακριβώς 105 ευρώ. «Δεν σε κλέβει ο φαρμακοποιός σου, το κράτος σε κλέβει ανεβάζοντας τη συμμετοχή για τη στεφανιαία νόσο στο 25% αντί για 10%, πληρώνοντας 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ ΕΟΠΥΥ και, κυρίως, με το εφεύρημα της ασφαλιστικής τιμής». «Δεν καταλαβαίνω γιατρέ τι μου λες. Τι είναι η ασφαλιστική τιμή;», μου λέει ο ασθενής. «Η ασφαλιστική τιμή είναι ένας αυθαίρετος αριθμός που το κράτος αποφασίζει ότι θα αποζημιώνει για κάθε φάρμακο, η οποία συνήθως είναι πολύ πιο χαμηλή από την πραγματική τιμή του φαρμάκου», του απαντάω. «Δεν καταλαβαίνω γιατρέ, άστο, μην κουράζεσαι». Σιώπησα...
Περιστατικό 2ο: Επισκέπτομαι στις 11 το βράδυ της Δευτέρα 24 Μαρτίου μια ασθενή μου 77 ετών (Μ. Δ τα αρχικά της) και από την εξέταση διαπιστώνω ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λόγω πολλαπλών προβλημάτων έπρεπε να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ. Καλώ ο ίδιος το ΕΚΑΒ (περί τις 23.30) και παίρνω την απάντηση ότι το μοναδικό ασθενοφόρο που καλύπτει όλο το νομό Ημαθίας στη βραδυνή βάρδια (11 το βράδυ με 7 το πρωί) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αλεξάνδρεια και ότι είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να παραλάβει την ασθενή. Φανταστείτε να προέκυπταν ταυτόχρονα 3 επείγοντα περιστατικά, το ένα στην Βέροια, το άλλο στη Νάουσα και το τρίτο στην Αλεξάνδρεια. Ευτυχώς, το πρωί που τηλεφώνησα στο σύζυγο της ασθενούς, η ασθενής είχε φτάσει στο νοσοκομείο και το προσωπικό έκανε ότι μπορούσε. Άλλο ένα παράδειγμα του success story της κυβέρνησης...
Περιστατικό 3ο (και πιο τραγικό). 64χρονος (Α.Μ τα αρχικά του ) έρχεται προ εβδομάδος στο ιατρείο μου με κοιλιακό άλγος. Από τις εξετάσεις (αίματος, υπέρηχο και αξονική) διαπιστώνεται ότι ο ασθενής πάσχει πιθανότατα από καρκίνο του ήπατος και πρέπει άμεσα να παραπεμφθεί για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία σε νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο ασθενής όμως είναι ανασφάλιστος, γιατί χρωστάει στη ασφάλειά του περί τα 2000 ευρώ, τα οποία αδυνατεί να πληρώσει. Η ασφάλειά του δεν του επιτρέπει να διαγραφεί και να βγάλει βιβλιάριο Πρόνοιας και να μπορέσει να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες και αδιαφορώντας για το επείγον του περιστατικού...
Όλα αυτά τα περιστατικά συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα. Η κυβέρνηση, αντί να επαίρεται για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη μελλοντική έξοδο στις αγορές και άλλα κούφια ηχηρά παρόμοια, ας διαπραγματευτεί επιτέλους με την τρόικα για να ανεβεί το ποσοστό 1% του ΑΕΠ για τις δαπάνες υγείας, ποσοστό που θα έχει σύντομα ως αποτέλεσμα να πέσουν δραματικά οι δείκτες υγείας στην πατρίδα μας.
ΥΓ: δηλώνω στον κ. Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν είμαι Συριζαίος, Κομμουνιστής ή Χρυσαυγίτης και ότι είμαι απλά ένας σκεπτόμενος Έλληνας.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Είναι σοβαρή πολιτική να κόβετε τις φοροαπαλλαγές και τα κοινωνικά επιδόματα από τους αδύναμους και μετά να δίνετε 500 ευρώ εφάπαξ παραμονές εκλογών;


Eρώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σχετικά με την «Αδιέξοδη οικονομική πολιτική» καθώς σύμφωνα με την βουλευτή Σερρών, το «πλεόνασμα» προέκυψε με την κατ” επιβολήν «αφαίμαξη» μέσω της υπερφορολόγησης εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών. Χιλιάδες θέσεις εργασίας θυσιάστηκαν, το Δημόσιο δεν πλήρωσε ληξιπρόθεσμες οφειλές, έγιναν σκληρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
 Πρόκειται για ένα πλεόνασμα με τεράστιο κόστος ενταγμένο σε μια εκλογική μόνο στρατηγική πρόωρης προεξόφλησης μιας εξόδου από την κρίση, που ούτε δεδομένη είναι ούτε εύκολη υπόθεση. Μια «φυγή προς τα εμπρός», με διανομή «κοινωνικού μερίσματος», ως εφάπαξ επιδόματος, και όχι μιας διαρθρωτικής μεταβολής και προεξόφλησης μιας μείωσης του χρέους πριν από τις ευρωεκλογές, για την οποία δεν είναι ακόμα προετοιμασμένη η Ευρώπη.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 Όταν μόνον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συναλλασσόμενους με το κράτος πολίτες και επιχειρήσεις υπερβαίνουν τα 5 δις ευρώ, δεν είναι θράσος να μιλάμε για πλεόνασμα, το οποίο δεν γίνεται οικονομικό αλλά πολιτικό εργαλείο ενόψει εκλογών;
 Μπορείτε να φανταστείτε ένα καταχρεωμένο οικογενειάρχη να μπαίνει ξαφνικά στο σπίτι του και να μοιράζει πεντακοσάρικα στα παιδιά και τη σύζυγό του ανακοινώνοντας με στόμφο πως αυτόν τον μήνα πέτυχε «πλεόνασμα»; Όταν θα τον ρωτούσαν πως έγινε αυτό το θαύμα και απαντούσε ότι δεν πλήρωσε το ενοίκιο, το ασφαλιστικό Ταμείο, τη δόση του δανείου και τις πιστωτικές κάρτες, τι είδους απάντηση θα έπαιρνε γι” αυτό του το «κατόρθωμα»;
 Αν πληρώνονταν οι συντάξεις που εκκρεμούν, τα χρέη πάσης φύσεως του κράτους προς τους πολίτες, τότε θα είχαμε «πλεόνασμα» ή έλλειμμα;
 Πλεόνασμα με ταυτόχρονη μείωση του ΑΕΠ: πόσο θετικό είναι για την οικονομία και την κοινωνία;
 Είναι σοβαρή πολιτική να κόβετε από τον οικονομικά αδύναμο πολίτη τις ελάχιστες φοροαπαλλαγές και τα επιβεβλημένα κοινωνικά επιδόματα και μετά να του δίνετε 500 ευρώ εφάπαξ.ως «κοινωνικό μέρισμα» παραμονές εκλογών;
Κατά γενική ομολογία πλέον, για κάθε μία μονάδα του προϋπολογισμού (μείωσης του ελλείμματος ή αύξησης του πλεονάσματος), χρειάζονται πολλαπλάσια μέτρα, καθώς επηρεάζεται η πραγματική οικονομία (ο πολλαπλασιαστής είναι 1,8 πλέον μετρημένος). Το οποίο σημαίνει ότι η βελτίωση κατά 1 δις του προϋπολογισμού προκαλεί διπλάσια απομείωση της οικονομίας. Τα τελευταία 4 χρόνια το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε κατά 12 μονάδες του ΑΕΠ ενώ προκλήθηκε σωρευτικά ύφεση κατά 28 μονάδες του ΑΕΠ. Συνεπώς, καθώς συρρικνώνεται η βάση (η πραγματική οικονομία), εάν θέλουμε να βελτιώσουμε κατά 1 δις τον προϋπολογισμό, λαμβάνουμε μέτρα – μείωση δαπανών ή αύξηση εσόδων – πολλαπλάσια του 1 δις. Η διακήρυξη ότι «αυξήσαμε το πλεόνασμα και τώρα το επιστρέφουμε» δεν είναι ηλιθιότητα, όταν το όφελος για την οικονομία θα ήταν πολλαπλάσιο εάν δεν είχαμε δημιουργήσει το πλεόνασμα και δεν είχαμε περικόψει ή απλώς είχαμε από την αρχή αναδιανείμει τις δαπάνες υπέρ όποιου σκοπού θέλαμε;
 Η κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 2013 θριαμβολογεί ότι, αντί για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που είχε την υποχρέωση να πετύχει, έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο στη συνέχεια αυξάνει κάθε μήνα. Ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την οικονομία και την κοινωνία το 2013; Ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός με τα έξτρα λεφτά του πλεονάσματος μέσα στην ασφυκτιούσα οικονομία ή το στράγγισμά της χάριν ενός μεγάλου – κατά την κυβέρνηση – πλεονάσματος, άλλα πρώιμου σύμφωνα με το πρόγραμμα της τρόικας, που διαλύει την πραγματική οικονομία;

Είναι το πλεόνασμα απόδειξη ανάκαμψης της οικονομίας; Νομίζετε , ότι ξεγελάει τους πρωταγωνιστές της εναπομείνασας παραπαίουσας επιχειρηματικότητας, που ακόμα και οι κολοσσοί της φεύγουν, όσοι μπορούν, εκτός Ελλάδας για να επιβιώσουν από το ασφυκτικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό πλαίσιο, τη δραματική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τον ασύμφορο δανεισμό;
 «Πρωτογενές πλεόνασμα» 2,9 δις ευρώ, όταν οι ετήσιοι τόκοι που οφείλουμε είναι 10 δις ευρώ, σημαίνει ένα από τα ακόλουθα. Αν όλο το ποσό των 2,9 δις δοθεί για την αποπληρωμή των τόκων, τότε θα χρειαστεί να δανειστούμε 7,1 δις ευρώ για να αποπληρώσουμε τους τόκους της περιόδου. Αν δοθεί το ποσό των 2,4 δις για την αποπληρωμή των τόκων (καθώς από τα 2,9 δις ευρώ θα αφαιρεθούν τα 500 εκατ. που θα διατεθούν για το «κοινωνικό μέρισμα»), τότε οι δανειακές ανάγκες της χώρας θα αυξηθούν κατά 500 εκατ. ευρώ, εφόσον δεν αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή, (αν υπήρχε υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, τότε μέρος των 500 εκατ. ευρώ θα προέκυπτε από τους νέους φόρους της πρόσθετης παραγωγής). Οπότε, ο αναπόφευκτος δανεισμός μας θα είναι μικρότερος στην πρώτη περίπτωση και εύλογα μεγαλύτερος κατά 500 εκατ. ευρώ στη δεύτερη. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Από πού θα δανειστούμε τα παραπάνω ποσά για να καλύψουμε την πληρωμή των τόκων, με τη λήξη του (παρόντος) μνημονίου; Από εσωτερικό δανεισμό; Θα στραφούμε στις λεγόμενες αγορές (εκεί όπου θα συναντήσουμε ασύμφορα επιτόκια), ή εκ νέου προς την ΕΕ ή σε άλλους φορείς (ΔΝΤ) και που θα απαιτήσουν νέο μνημόνιο;
Καλά είναι τα σενάρια αισιοδοξίας – εύλογη η πολιτική σκοπιμότητά τους – αλλά όταν δεν ακουμπάνε σε πραγματικά δεδομένα, γίνονται μπούμερανγκ και βλάπτουν το φρόνημα της κοινωνίας. Τα κρίσιμα θέματα για τη χώρα σήμερα είναι δύο: η σημαντική μείωση του χρέους και η είσοδος της χώρας στην ανάπτυξη. Ο φαύλος κύκλος των υφεσιακών πολιτικών συνεχίζει, σοβαρές επενδύσεις δεν γίνονται και σε συνθήκες διαρκών τραπεζικών ελέγχων (μετά την Μπλακρόκ ακολουθούν οι έλεγχοι της ΕΚΤ), η ρευστότητα έρχεται με το σταγονόμετρο. Για τη μείωση του χρέους, που σ” αυτές τις συνθήκες είναι κατεπείγουσα ανάγκη, η Ευρώπη δεν βιάζεται να δώσει λύση.
Η κυβέρνηση λέει ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί «ούτε νέο δάνειο ούτε νέο Μνημόνιο». Πόσο ρεαλιστική είναι η θέση αυτή με βάση τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας; Πόσο το θέλουν αυτό οι εταίροι-δανειστές μας ή είναι έτοιμοι να συνδράμουν σε κάτι τέτοιο; Παρά την εικόνα «επιτυχίας» που εκπέμπει η κυβέρνηση, υπάρχουν τα δεδομένα που να επιβεβαιώνουν μια σημαντική ποιοτική τομή στην εξέλιξη του ελληνικού προβλήματος;

 Αθήνα, 26 Μαρτίου  2014

Πηγή: anexartitos.gr

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΧΡΩΜΑΤΑ & ΣΧΕΔΙΑ! ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ MEGA TELEMARKETING


Print Friendly and PDF