Τρίτη

Ο Πάνος Καμμένος: Να μην επιχειρήσει κανείς να πιέσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες



Στη συνδιάσκεψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την οικονομία 
και την ασφάλεια μίλησε την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουμε δέσμευση από το Μνημόνιο ούτε έχουμε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή μας έχοντας υποχρεωθεί στους τοκογλύφους» είπε χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμύτατη κριτική κυρίως στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχετικά με την οικονομία αναφέρθηκε στην ανάγκη ενιαίου φορολογικού νόμου με κατάργηση όλων των προηγουμένων, ο όποιος θα έχει συνταγματική ισχύ για δέκα χρόνια.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα η αγορά, επαναλαμβάνοντας την πρόταση

για τον ειδικό λογαριασμό οφειλετών του Δημοσίου.

«Οι οφειλές της επιχείρησης προς το δημόσιο να μεταφερθούν, σε έναν ειδικό λογαριασμό στην Νέα Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα την οποία έχουμε ανακοινώσει στο πρόγραμμα μας, και να ανοίξει ένας νέος κωδικός στο γενικό λογιστήριο του κράτους, ένας κωδικός ονομαστικός της κάθε επιχείρησης.

» Αυτή η επιχείρηση λοιπόν που θα μεταφέρει αυτές τις οφειλές της που δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει, θα μπορεί άμεσα να πάρει φορολογική ενημερότητα να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα, βγαίνει και αυτόματα από το Τειρεσία. Σταματάει κάθε δίωξη ποινική ή αστική.»

» [...] Βγαίνει από το Τειρεσία παίρνει το δικαίωμα να ξεκινήσει από το μηδέν. Το 50% των δανείων το οποίο έχει πάρει από τις τράπεζες και έχει πληρώσει συνήθως 400% -1000% όλα αυτά τα δάνεια κουρεύονται κατά 50%. Και ρυθμίζεται η πρώτη δόση σε δύο χρόνια.

» Κόστος για το δημόσιο αυτό 0, διότι από μία επιχείρηση που έχει φτάσει πλέον στα όρια δεν πρόκειται να εισπράξεις ποτέ και τίποτα. Με αυτό τον τρόπο έχοντας αρχίσει μια επιχείρηση από την αρχή ουσιαστικά και έχοντας ρυθμίσει τις οφειλές σε 100 δόσεις για 100.000 ευρώ, σε 150 δόσεις για 400.000 ευρώ, σε 240 δόσεις για 3.000.000 ευρώ ουσιαστικά τι έχουμε καταφέρει; Έχει καταφέρει να μπορεί να αποπληρώσει ο επιχειρηματίας, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο κλάδος και παράλληλα αυτά που θα εισπράττει άμεσα με τη ξαναλειτουργία της επιχειρήσεως του να το αποδίδει αμέσως στο δημόσιο.»
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι το κόμμα του είναι απολύτως σαφές και κατηγορηματικό σε σχέση με το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών σχετικά με την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.

«Δεν έχει να φοβηθεί κανένας Έλληνας πολίτης τίποτα θα προχωρήσουμε από την πρώτη μέρα στη δημιουργία της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, θα ανακηρύξουμε την ΑΟΖ θα υποστηρίξουμε την εθνική μας κυριαρχία» εξήγησε.

Μάλιστα κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν δημόσια θέση: «Να μην διανοηθούν να δοθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας ως εγγύηση στα ευρωομόλογα για να σώσουμε εμείς την Ευρώπη.

» Και αν τους έχει περάσει από το μυαλό, ότι θα εξαθλιώσουνε τους Έλληνες πολίτες για να φτάσουμε σε σημείο για να πούμε ότι θα σωθούμε από τα ευρωομόλογα που θα εκδώσουνε. Αλλά από πίσω τα ευρωομόλογα θα έχουν εγγύηση τα ελληνικά πετρέλαια, το ελληνικό φυσικό αέριο, τον ελληνικό χρυσό. Να το ξεχάσουνε οι υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων. Αυτή η χώρα δε παραδίδεται. Αυτή η χώρα δεν προσκυνά. Ναι, θα περάσουμε δύσκολα. Αλλά θα εργαστούμε σκληρά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.» συνέχισε.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε να μην προσπαθεί κανείς να πιέσει τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Είμαστε ασυμπίεστοι. Όσους μπορέσανε να εξαγοράσουν, εξαγόρασαν» κατέληξε.
Print Friendly and PDF