Τετάρτη

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά - Υπόσχεση ΟΑΕΔ για ολοκλήρωση των Εργατικών Κατοικιών Νιγρίτας

Υπόσχεση ΟΑΕΔ για ολοκλήρωση των Εργατικών Κατοικιών Νιγρίτας έως τα τέλη Ιουνίου και παράδοσης στους δικαιούχους



Σε δήλωσή της η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αναφέρει: « Πρόσφατα δέχτηκα στο πολιτικό μου γραφείο, αντιπροσωπεία δικαιούχων των εργατικών κατοικιών της Νιγρίτας, όπου και μου ζητήθηκε και η δική μου παρέμβαση για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου και την άμεση παράδοσή τους στους δικαιούχους. Είναι γνωστά τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τη δυσλειτουργία , που είχε προκύψει από την Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα ζητήματα που είχαν προκύψει από την κατάργηση του Οργανισμού.
Για το θέμα αυτό (Εργατικές Κατοικίες Νιγρίτας) ήδη και συνάδελφος βουλευτής κ. Α. Ματθαιόπουλος τον Ιανουάριο του 2013 (Αρ. Πρωτ. 5779/11.01.2013)  είχε επιλέξει να το αναδείξει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου , όπου είχε αναφερθεί ότι είχε εγκριθεί παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου ανέγερσης των 28 κατοικιών, με τις εγκαταστάσεις τους και τα έργα υποδομής και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013.
Με δεδομένο , ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τη χρηματοδότηση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης, προέκυψαν αναπάντητα ερωτήματα , γιατί επιτέλους δεν παραδίδονται οι κατοικίες στους κληρωθέντες δικαιούχους.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της η κα Κόλλια, ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είχε συνεργασία με τον κ. Θ. Αμπατζόγλου, Διοικητή του ΟΑΕΔ ,  συνεργάτες του αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού,  οι οποίοι δεσμεύτηκαν άπαντες, ακόμη και οι τεχνικές υπηρεσίες τους , ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους δικαιούχος έως και τα τέλη Ιουνίου 2014.
Θέλω να πιστεύω , ότι αυτή θα είναι η τελευταία  προθεσμία που έχει τεθεί, και είμαι υποχρεωμένη να συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη του έργου έως και την παράδοσή  τους στους δικαιούχους.»
Print Friendly and PDF