Τετάρτη

Συνέντευξη του Π. Καμμένου στη ΝΕΤ 24/4/2012





Στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη μίλησε την Τρίτη ο πρόεδρος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα ή βουλευτή που ψήφισε υπέρ του μνημονίου λέγοντας ότι αυτό αποτελεί δέσμευση που έχει καταγραφεί στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος, και επισήμανε ότι η δήλωσή του ότι ούτε νεκρός δεν θα συνεργαζόταν με όσους ψήφισαν το μνημόνιο είχε ως στόχο να δώσει έμφαση σε αυτή ακριβώς τη δέσμευση.
Ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού ώστε να δώσουμε ελπίδα στους Έλληνες σημείωσε και χαρακτήρισε μύθο τα περί ακυβερνησίας, που την επικαλούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να αλιεύσουν ψήφους.
Στόχος είναι να βγούμε πρώτο κόμμα υπογράμμισε και ανέφερε ότι η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθύνεται προς όλους τάσσονται κατά του μνημονίου, για αυτό όπως εξήγησε θα τη φέρει και στη Βουλή προς ψήφιση και θα ζητήσει την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών.
Τάχθηκε κατά της πολιτικής του μνημονίου λέγοντας ότι αυτή εξυπηρετεί την εξυπηρέτηση των δανειστών και των τραπεζών και είπε ότι θα καταγγείλει μετά από λογιστικό έλεγχο το χρέος που παράνομα πληρώνετε σε τόκους που μπήκαν καπέλο με τη δανειακή σύμβαση εξοικονομώντας 130 δις. ευρώ σε βάθος χρόνου.
Όπως είπε για την εξυπηρέτηση του χρέους που θα απομείνει αλλά και για την αποκατάσταση των μικροομολογιούχων που έχασαν τα λεφτά τους από το κούρεμα θα τιτλοποιήσει τα μελλοντικά κέρδη από την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου και την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των ανενεργών δημόσιων φορέων χωρίς απολύσεις, αλλά με μετατάξεις των υπαλλήλων σε υπηρεσίες που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και όπως είπε όποιος δεν δεχτεί να μεταταχτεί τότε θα πρέπει να φύγει. Δεν μπορείς να πετάς ξαφνικά στο δρόμο τον κόσμο τόνισε και όπως υπογράμμισε μόνο από τις καταργήσεις των φορέων το κόστος για το δημόσιο μειώνεται κατά πολύ, λόγω του περιορισμού των πρόσθετων αμοιβών.
Τάχθηκε υπέρ της άρσης μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο, αλλά και υπέρ του επαναπατρισμού κεφαλαίων αλλά με πιστοποίηση προέλευσης, ώστε να αποφευχθεί η νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος.
ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Print Friendly and PDF