Παρασκευή

ΚΕΡΔΥΛΙΑ: MEΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΞΕΠΗΔΑΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ!!!


Πέμπτη πρωί η συντονιστική επιτροπή του νομού Σερρών πήρε το δρόμο για Κερδύλια για να τιμήσει τα θύματα της σφαγής αθώων ελλήνων από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941. Οι μνήμες έντονες σε όλη την περιοχή, πολλά παιδιά που επέζησαν της θηριωδίας ακόμα ζουν, σεβάσμιοι γέροντες πλέον. Η τελετή με τις γνωστές τυπικότητες και φανφάρες, το περιμέναμε άλλωστε. Όμως στον αέρα μύριζε άρωμα άνοιξης, αισθανόσουν πως κάτι αλλάζει!!!



Ο πύρινος λόγος του νεαρού ιερέα κατά της ιστορικής λήθης και της νέας τάξης πραγμάτων άρχισε να ξυπνάει το ποίμνιο το κρύο και βροχερό πρωινό. Όταν δε άρχισε η τελετή κατάθεσης στεφάνων το ξάφνιασμα συνεχίστηκε ευχάριστα!!! Πλήθος κόσμου, κυρίως μικρά παιδιά, ήρθαν να τιμήσουν τους νεκρούς συνέλληνες!!! Χωρίς πάθη, χωρίς υπερβολές και λαικισμό αλλά με μνήμη ζωντανή.



Μετά από πολύ καιρό ένα σκίρτημα ανακούφισης και αισιοδοξίας μου διαπέρασε τα στήθη. Στα μάτια των νεαρών παιδιών είδα το μέλλον ενός έθνους που ακόμα και αν γονατίζει πάντα αναγεννιέται από τις στάχτες του σαν τον φοίνικα!!! Το έθνος και η χώρα μας έχουν επιβιώσει μέσα από ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις και αυτό που οδήγησε σε νίκες και επανασύνταξη ήταν πάντα η ομοψυχία και η συνεργασία. Η ώρα μας να βοηθήσουμε τα παιδία μας είναι κοντά, συνέλληνες γρηγορήται!!!

Μιχαλόπουλος Απόστολος, Γραμματέας Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Σερρών
Print Friendly and PDF